سایت ملیون ایران

نظر حزب ایران و جبهه ملی ایران در مورد اشغال سفارت آمریکا

دوازده نماینده مجلس اول در مورد گروگانگیری در
 سفارت آمریکا
 
 
اشاره: سیزده آبان سالروز اشغال سفارت آمریکا به دست دانشجویان پیرو خط امام هست که موجبات  گروگان گرفته شدن دیپلمات ها و  کارمندان این سفارت خانه را فراهم کرد . با توجه به اینکه این رویداد از اهمیت ویژه ای در تاریخ معاصر ایران برخوردار است و دیدگاه های متفاوتی در مورد آن وجود دارد، آشنایی با نظریات افراد مختلف از جریانات مختلف سیاسی آن روز ایران برای شناخت واقعیات این رویداد  اهمیت بسیار دارد . از این رو در ادامه این مطلب،  نظریات دوازده نفر از افراد انتخاب شده به نمایندگی در مجلس اول شورای اسلامی را  که با روزنامه اطلاعات مورخه یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۵۹ شماره ۱۶۱۱۰ منتشر شده است را  بدون هیچ پیشداوری می آورم تا شاید به روشن تر شدن افکار عمومی هم میهنانم  در مورد این موضوع کمکی کرده باشم.
فرهنگ قاسمی
 
احمد  صدر حاح سید جوادی: در مورد گروگانها باید دولت آمریکا یه خواست مردم توجه کند و باید خواست مردم برآورده شود و تا خواست مردم برآورده نشود قضیه گروگانها حل نخواهد شد. خواست مردم هم باید کلاسه و درجه بندی شود که اولین خواست مردم استرداد شاه است .
 
شیخ صادق خلخالی: این مسئله در مجلس شورای اسلامی حل خواهد شد و یک امر ساده ای نیست که مجلس به سادگی از کنار آن بگذرد آنهایی که تقصیرات جزیی دارند شاید مورد عفو امام قرار گیرند، لیکن بقیه گروگانها احتمالاً محاکمه خواهند شد .
 
محمد جواد باهنر: با توجه به اینکه سه یا چهار روز اخیر را در تهران نبوده ام ترجیح میدهم نظر قطعی و صریحی اعلام نکنم. چرا که در جریان دقیق تحولات اخیر مربوط به مسئله گروگانها و امپریالیزم آمریکا قرار بگیرم به هر حال قرار است ظرف دو سه روز آینده ترتیب یک جلسه مصاحبه مطبوعاتی و شاید رادیو تلویزیونی را بدهیم و در این مورد، به صورت گسترده و مفصل بحث کنیم.
 
حسن آیت: در مورد گروگانها همانطور که امام فرموده اند این مجلس است که باید تصمیم بگیرد و تصمیم مجلس نیز بستگی کامل به اعمال گذشته و حال امپریالیسم آمریکا دارد اگر آمریکا شاه و اموالش را به ایران تحویل دهد و دست از توطئه هایش که هم اکنون نیز ادامه دارد بردارد مسئله گروگانها حل خواهد شد . در غیر این صورت باید جاسوس ها محاکمه و مجازات شوند .
 
مهدی بازرگان: این مسائل، چون در شورای انقلاب نیز مطرح می شود، و شورای انقلاب نیز سخنگو دارد و بنده هم بطور کلی تصمیم بر همان بوده که مصاحبه ای نکنم، نظری ندارم. هر وقت به مجلس رفتیم حرفهایمان را می زنیم.
 
علی اکبر هاشمی رفسنجانی: در مورد گروگانها من حالا نمیتوانم اظهار نظری بکنم که در مجلس چه تصمیمی خواهیم گرفت . من اصولاً معتقد هستم که آمریکا دارد بی جهت لجاجت می کند و شاه را پس نمی دهد. آمریکا باید این واقعیت را بپذیرد که شاه مجرم بزرگ است و خود آمریکا هم شریک جرم است و باید این مجرم را تحویل دهد تا این مسئله حل شود، به هر حال باید ببینیم شرایط آن روز چه خواهد بود .
 
محمد مهدی جعفری: گروگانها به عنوان یک وسیله سیاسی در اختیار ملت است . نقش عمل حقانیت موضوع ضد امپریالیستی ملت ایران و انقلاب اسلامی ایران و ماهیت ضد مردمی و امپریالیستی آمریکا را به جهانیان ثابت میکند. ملت ایران بر سر گروگانها به هیچ سازش و معامله ای حاضر نیست و در برابر آمریکا دو راه بیشتر وجود ندارد : بازگرداندن شاه مخلوع و ثروت ملت ایران که به وسیله او و خانواده اش به غارت رفته و در بانکهای آمریکا سپرده شده است و یا محاکمه گروگانها بعنوان جاسوسانی که جرم جاسوسی آنان مسلم شده است . در مورد شق اول لازم به توضیح است که ملت ایران میان واشنگتون، قاهره و تل آویو و فرقی قائل نیست و همه آنچه را در اختیار آمریکا میداند و معتقد است که اگر آمریکا بخواهد می تواند شاه را تحویل دهد.
 
رضا اصفهانی: گروگانها بهر حال باید محاکمه شوند و این محاکمه باید در دادگاه  واقعاً مردمی انجام شد و اگر واقعاً در محکمه رای ملت ملت گروگانها مجرم شناخته شدند، باید مجازات شوند و اگر مجرم نبودن، آزاد شوند . بنظر من، محاکمه قطعی به نظر میرسد، حتی اگر شاه را آمریکا تحویل دهد باید ملت تصمیم بگیرد و اگر خواست، تخفیفی قائل شود گروگانها را آزاد کند. والا، کسانی که در داخل مملکت ما بطور مستقیم یا غیر مستقیم به کار جاسوسی مشغول بودند، مرتکب گناه بزرگی شدند که باید در دادگاه ملت محاکمه شوند .
 
ابوالفضل قاسمی: عمل انقلابی با یک اقدام چریکی بی نتیجه فرق زیادی دارد. من نمیدانم منظور از گروگانگیری چه بوده است. اگر قصد ما از این کار، قطع ریشه های نفوذ امپریالیسم آمریکا از ایران بوده، دولت انقلابی ما می توانست این کار را به آسانی و بخوبی و با نتیجه گیریهای بیشتر انجام دهد.
دکتر مصدق وقتی به جنگ انگلیس رفت، بی آنکه مستمسکی به دست مخالفان بدهد، با استفاده از حق قانونی ایران، در سفارت یعنی لانه جاسوسی انگلیس ها را بست. کار مصدق، چنان ارزنده و پر نتیجه بود که هیچ کس جرات نکرده به آن ایراد بگیرد. الان مسئله گروگانگیری و تصرف سفارت آمریکا بی آنکه قطع رابطه سیاسی شده باشد، سودی برای ما ندارد، جز اینکه ما را ملتی ناقض حقوق و قوانین جهانی و بی اعتنا به  سازمان های بین المللی با همه نقائصی که دارند، معرفی کنند.
 
سید علی خامنه ای: در مقابل مسئله گروگانها تصمیم یکپارچه، مردم که به وسیله مجلس شورای اسلامی گرفته می شود، اعلام خواهد شد . مسئله گروگانها و این تصمیمی که از طرف مردم، به وسیله نمایندگان مردم گرفته شود، سرنوشت ساز است. در این مسئله هیچ عامل دیگری نمی تواند سرنوشت ساز باشد، لذا امام بارها این را تکرار کرده اند که سرنوشت گروگانها، به دست مردم و مجلس مبعوث مردم است، تصمیم ملت در مورد گروگانها آشکار نیست. آن روزی که مجلس شورای اسلامی تشکیل شود، آن وقت مبعوثان ملت و آن کسانی که نشان دهنده و منعکس کننده رای ملت و نظر واقعی مردم هستند آنها بایستی بنشینند و تصمیم بگیرند، با گروگانها چگونه باید عمل شود.
 
غنی بلوریان : در مورد گروگانها ما نظر مردم را تامین خواهیم کرد و این مسئله را در مجلس مطرح و بررسی خواهیم کرد و این مجلس است که در این زمینه تصمیم باید بگیرد .
 
علی اکبر معین فر: صرفنظر از اینکه اساساً گروگانگیری عملی صحیح است یا خیر باید توجه داشت که این عمل واکنش طبیعی عده ای از جوانان پور شور این مملکت بوده است که در برابر سالهای تجاوز و مداخله امپریالیزم آمریکا در ایران انجام شده است. حتی شخص کارتر هم در پیام خود به امام اشاره به این عکس العمل می کند و اظهار داشته که چنین واکنشی را درک کرده که طبیعی است تجاوزی که نه تنها در تمام مدت سلطنت محمد رضای مخلوع انجام میشد بلکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران هم باز امپریالیزم ادامه اینگونه مداخلات را در سر میپرورانید و از توطئه چینی غافل نبود تا انجا که کثیف ترین فرد را با تمام جنایاتی که انجام داده بود به کشور خود پناه داد .بنابر این هیچ کس نمیتواند در طبیعی بودن عمل که انجام شده تردید کند ولی بحث در این است که آیا این جریان میتواند تا ابد ادامه یابد ؟ راه حلی که امام امت ارائه دادند و موضوع را در اختیار نمایندگان مردم قرار دادند که با توجه به امتیازاتی که از امپریالیزم غارتگر آمریکا خواهند گرفت سرنوشت گروگانها را تعیین کنند این مشکل را حل میکند. البته تا تشکیل مجلس و رسمیت یافتن آن مدتی طول میکشد  و تا آن موقع روش آینده آمریکا بهتر روشن خواهد شد که آیا این همان آمریکایی است که با زور و تهدید و ارعاب میخواهد با ما طرف شود و یا سرش به سنگ خورده و درسی را که باید بیاموزد آموخته است .اگر همینطور که الان گاهی با ارعاب و تهدید و زمانی ملتمسانه با موضوع برخورد میکند بعنی در حقیقت میخواهد سیاست سالوسی و ارعاب را باز هم ادامه دهند راهی باقی نمی گذارد و با این ترتیب معلوم است که مایل است این مهمانانی بار هم ادامه یابد ولی چنانچه برای پذیرفتن خواست های ملت ایران آمادگی دارد طریق دیگری است که مجلس تکلیف را روشن خواهد ساخت ما ملت غارت شده ای هستیم که سالها هستیمان را چپاول کرده اند. وضع ما مشابه کشوری است که جنگی به آن تحمیل و در پایان جنگ مغلوب شده است. اینک که دشمن مغلوب شده است آیا نباید غرامت ایام جنگ را بپردازد؟ا ین سوالی است که مجلس باید به آن پاسخ دهد بنابر این باید منتظر بود تا مجلس ایران تشکیل شود و تکلیف نهایی گروگانها را مشخص سازد ولی در شرایط حاضر باید هم اطمینان حاصل کرد و هم اطمینان داد که با گروگانها معامله انسانی انجام میشود و تحت مراقبت کامل بهداشتی هستند و از این بابت هیچ گونه عملی که موجب شکنجه روحی و با ناراحتی آنان شود انجام نمیگیرد .همچنین باید ترتیبی داده شود که معلوم باشد اختیار کامل گروگانها در دست مرجع تصمیم گیری که در آتیه نزدیک، مجلس خواهد بود میباشد و هر چه مجلس تصمیم بگیرد بی چون و چرا اجرا خواهد شد.
 
از: سایت رنگین کمان 
 
خروج از نسخه موبایل