«حسامالدین آشنا»، مشاور و دستیار ارشد «حسن روحانی» در توییتر و سایر حسابهایش در شبکههای اجتماعی، کارکنان ایرانی رسانههای فارسی زبان را به طور علنی تهدید کرده است
فرامرز داور
در یکی از تاریخیترین نوشتهها و مستنداتی که از سوی اعضای دولت جمهوری اسلامی ایران تاکنون منتشر شده، «حسامالدین آشنا»، مشاور و دستیار ارشد «حسن روحانی» در توییتر و سایر حسابهایش در شبکههای اجتماعی، کارکنان ایرانی رسانههای فارسی زبان را به طور علنی تهدید کرده است.
در ساعاتی که افکار عمومی از اظهارات مقامهای ارشد برخی از کشورها، از جمله نخست وزیر کانادا که جمهوری اسلامی را متهم کرده است هواپیمای اوکراینی ساقط شده را با پدافند هوایی هدف گرفته بوده، در شوک هستند، دستیار حسن روحانی الگوی رایج در جمهوری اسلامی که تهدید فوری و تلاش برای مسدودسازی اطلاعرسانی است را در پیش گرفته است.
حسامالدین آشنا نوشته است: «به کارگزاران ایرانیتبار رسانههای فارسیزبان هشدار داده میشود از مشارکت در جنگ روانی مربوط به هواپیمای اوکراینی و همکاری با ایران ستیزان خودداری کنند.»
چنین هشدارهایی از سوی مقامهای جمهوری اسلامی در داخل خاک ایران، به احضار، بازداشت و صدور حکم زندان و ممنوعیت فعالیت از سوی قوه قضاییه ختم میشوند. اما در وضعیتی که رسانهها در درون مرزهای ایران فعالیت نمیکنند، به تهدید کارکنان آنها، آزار خانوادههایشان در ایران و محروم کردن آنها از حقوق اجتماعی به دلیل فعالیت در رسانههایی که حتی در کشورهای جنگ زده همسایه ایران آزاد هستند، منجر میشود.
در اولین کامنت به توییت مشاور ارشد حسن روحانی، طنزپردازی به طعنه به او گفته است: «لباس شخصیها رو بفرست توییتر، اعتراضات رو دو روزه جمع کنن برات!»
خبرنگاری از داخل ایران نیز برای او نوشته است : «آقای آشنا خبرنگار را تهدید نمیکنند!»
در اتفاقی بیسابقه، پس از اعتراضات آبان ۱۳۹۸، دولت ایران یک رسانه خارج از کشور و کارکنان آن را به دلیل پوشش خبری اعتراضات و سرکوب آن، به «فعالیت تروریستی» متهم کرد که نمونهای کاملا بینظیر در جهان است و برای خفه کردن اطلاعرسانی درباره ایران و عملکرد نظام حاکم بر آن انجام شد.
سالها است که دستاندرکاران رسانههای ایران و ایرانیان شاغل در رسانههای خارجی از فشار بیامان، سانسور سراسری و تحت انواع فشار قرار گرفتن از سوی جمهوری اسلامی میگویند. اما مستند کردن این وضعیت و در دسترس عموم گذاشتن آن توسط مشاور ارشد رییسجمهوری، اتفاق کم سابقهای است.
تا پیش از این، چنین تهدیداتی به صورت شفاهی و غیرقابل استناد برای دیگران انجام و بعضا با دستورات «محرنامه» از سوی «شورای عالی امنیت ملی»، سعی در کنترل جریان اطلاعرسانی میشد.
به دست گرفتن کنترل اطلاعرسانی در ایران در جریان اعتراضات آبان ۱۳۹۸، ابعاد بی سابقهای گرفت و نظام جمهوری اسلامی که در حال سرکوب خونین معترضان در خیابانها بود، با هدف ممانعت از ارسال تصاویر سرکوب، برای اولین بار اینترنت کشور را به طور سراسری قطع کرد.
پس از این اقدام که برای افکار عمومی ایرانیان شوکه کننده بود و برای ناظران بینالمللی تا پیش از آن باورپذیر نبود، شکلی از اشکال متنوع جمهوری اسلامی در تلاش برای خاموش کردن جریان آزاد اطلاعات به نمایش جهانی درآمد.
توییت مشاور ارشد حسن روحانی که خود را از دانشوران علم ارتباطات و شناخت رسانه معرفی میکند، پرده دیگری است از ذهنیت کنترلگر، آمرانه و خشن مقامهای جمهوری اسلامی در برابر رسانهها که به صورت مستند اینک در معرض قضاوت عمومی قرار گرفته است و همانند دستورات داخلی، «محرمانه» نیست.
از: ایران وایر