سایت ملیون ایران

استقبال شرکت‌های سوئیسی از کانال ارسال دارو و غذا به ایران

برایان هوک، مسئول ویژه امور ایران در وزارت خارجه آمریکا می‌گوید واشنگتن در حال مذاکره با دستکم دو کمپانی دیگر است که برای ارسال غذا و دارو از طریق کانال بشردوستانه دایر در سوئیس ابراز علاقه کرده‌‌اند.

    

خبرگزاری رویترز به نقل از نماینده ویژه ایران در وزارت امور خارجه آمریکا، از تمایل کمپانی‌های مستقر در سوئیس به مشارکت در کانال ارسال اقلام انساندوستانه به ایران خبر می‌دهد. کانال بشردوستانه موسوم به شتا SHTA که زیر نظر خزانه‌داری آمریکا خواهد بود، از ۳۰ ژانویه ۲۰۲۰ در سوئیس آغاز به کار کرده تا دارو و تجهیزات پزشکی، اقلام کشاورزی و خوراکی مستثنی از تحریم‌های ایالات متحده به ایران صادر شوند.

مجوز ارسال نخستین محموله دارویی شامل داروهای درمان سرطان و داروهای مورد نیاز برای پیوند عضو به ارزش دو میلیون و ۵۵۰هزار دلار به ایران در ۲۷ ژانویه صادر شد.

برایان هوک پنجشنبه ۲۰ فوریه (اول اسفند) به خبرنگاران گفت شرکت‌های هر چه بیشتری در سوئیس به این کانال علاقمندی نشان می‌دهند. اما او جزئیات دیگری ارائه نکرد و نامی نیز از این شرکت‌ها نبرد. در سازوکار شتا، شرکت‌های مستقر در سوئیس، یک کانال بانکی تضمین شده برای دریافت وجوه صادراتی دارند.

بانک BCP مستقر در ژنو و شرکت تولید مواد دارویی نوارتیس Novartis آغازگر این سازوکار جدید بوده‌اند.

برایان هوک در حالی از تمایل کمپانی‌های بیشتر به مشارکت در این سازوکار خبر داده که عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، اعلام کرده که این کشور چیزی به نام کانال بشردوستانه یا مشابه آن را به رسمیت نمی‌شناسد: «ما تحریم‌ها را به رسمیت نمی‌شناسیم. اصلا دارو و غذا نباید تحریم می‌شد که بخواهند برای آن کانال راه بیندازند. ما معتقدیم آمریکایی‌ها تحریم‌های ظالمانه را به دارو هم کشاندند.»

عبدالناصر همتی، مدیرکل بانک مرکزی ایران نیز پس از آن که سفیر سوئیس در تهران از واردات ۱۸۰ هزار بسته داروی پیوند عضو به ایران خبر داد، واردات کل دارو  به کشور را  ۲۰۰۰ برابر واردات مربوطه اعلام کرد و کانال مربوطه را یک “نمایش دارویی” نامید.

او ۱۴ بهمن گفت: «نفس اعلام صدور مجوز توسط آمریکا برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی نشان می‌دهد علیرغم ادعای آمریکا مبنی بر تحریم نبودن دارو و اقلام بشردوستانه، این اقلام عملا توسط آمریکا تحریم شده است، وگرنه نیازی به مجوز نداشت.»

از: دویچه وله

خروج از نسخه موبایل