سایت ملیون ایران

مجلس نمایندگان آمریکا قطعنامه محدود کردن اختیارات ترامپ برای حمله به ایران را تصویب کرد

این قطعنامه در بهمن ماه سال جاری هم در سنای آمریکا به تصویب رسیده بود.

این قطعنامه در بهمن ماه سال جاری هم در سنای آمریکا به تصویب رسیده بود.

مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه ۲۱ اسفند قطعنامه محدود کردن اختیارات رییس جمهوری برای حمله نظامی به ایران را تصویب کرد.

این قطعنامه در مجلس نمایندگان با ۲۲۷ رای موافق در برابر ۱۸۶ رای منفی تصویب شد.

این قطعنامه در بهمن ماه سال جاری در سنای آمریکا هم با ۵۵ رای موافق در برابر ۴۵ رای مخالف به تصویب رسید. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا پیشتر تهدید کرد که این مصوبه را وتو می‌کند.

دونالد ترامپ پیش از این به سنای آمریکا هشدار داده بود که این طرح «علامت بدی» به ایران می‌فرستد و به تهران اجازه می‌دهد که بدون ترس از مجازات دست به اقدام بزند.

رئیس جمهوری آمریکا دموکرات‌ها را متهم کرد که «تنها برای شرمسار کردن جمهوری‌خواهان» این کار را می‌کنند و افزوده که «نباید اجازه داد این اتفاق بیفتد».

سناتور تیم کین، از ایالت ویرجینیا، از تهیه کنندگان قطعنامه محدودیت اختیارات ریاست جمهوری برای جنگ با ایران گفته بود این مصوبه، نه علیه دونالد ترامپ و نه حتی (مقامات آتی) ریاست جمهوری است، بلکه ابزاری برای قدرت بخشیدن به کنگره برای اعلام جنگ است.

طبق این مصوبه رئیس جمهوری آمریکا برای اقدام نظامی علیه ایران نیازمند مصوبه کنگره و رای نمایندگان خواهد بود.

شش جمهوریخواه در مجلس نمایندگان به همراه ۲۲۰ دموکرات و یک نماینده مستقل به این قطعنامه رای مثبت دادند. همچنین شش دموکرات به ۱۸۰ جمهوریخواه پیوستند و به این طرح رای منفی دادند.

الیوت انگل، رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در این زمینه گفت، این طرح، پیام روشنی دارد مبنی بر این که آمریکاییها به دنبال جنگ با ایران نیستند و کنگره مجوزی برای جنگ با ایران صادر نکرده است.

مایکل مک کول ، ارشدترین جمهوریخواه در کمیسیون روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، طرح محدود کردن اختیارات رئیس جمهوری را «تفرقه افکنانه و غیرمسوولانه» خواند.

انتظار می‌رود که دونالد ترامپ این مصوبه را وتو کند. نمایندگان کنگره برای بی اثر کردن وتوی مصوبه احتمالی خود به آرای دو سوم اعضای مجلس نمایندگان و سنا نیاز دارند.

در حالی که دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان اکثریت را در اختیار دارند، اکثریت مجلس سنا در اختیار جمهوریخواهان است.

از: رادیو فردا

خروج از نسخه موبایل