سایت ملیون ایران

تناقض در آمارهای رسمی و محلی درگذشتگان کرونا در ایران

کرونا

در حالی که وزارت بهداشت ایران هر روز آمار مرگ به علت کرونای ۲۰۱۹ را اعلام می‌کند، بین این آمار و آنچه مقام‌های محلی یا دانشگاه‌های علوم‌پزشکی اعلام کرده‌اند تفاوت قابل ملاحظه‌ای وجود دارد. آخرین آمار رسمی تا روز سه‌شنبه ۲۲ اسفند ۴۲۹ مورد مرگ است.

اما تجمیع آمار دانشگاه‌های علوم‌پزشکی استان‌ها نشان‌ می‌دهد بدون در نظر گرفتن فوت‌شدگان در استان‌های قم و تهران، در ایران دست کم ۷۸۰ نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته‌اند.

این آمار با درنظر گرفتن آنچه نماینده وزیر بهداشت در استان گیلان اعلام کرد و از سوی وزارت بهداشت تکذیب شد (۲۰۰ مورد مرگ در گیلان) و آنچه فرماندار کاشان اعلام کرد (۸۸ مورد مرگ)، با آمار رسمی تفاوت چشمگیری دارد.

برخی از کسانی که در بهداشت و درمان ایران مشغول کارند آمار محلی (فرمانداران یا دانشگاه‌های علوم پزشکی) را قابل اعتمادتر از آمار رسمی می‌دانند و می‌گویند این آمارها بعدا با دستکاری‌هایی به عنوان آمار رسمی منتشر می‌شوند.

وزارت بهداشت آمار غیر رسمی را تکذیب می‌کند و بر اطلاع‌رسانی دقیق خود تاکید دارد.

آمار وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی در ۱۴ اسفندماه هم متفاوت بود.

چهارشنبه ۱۴ اسفندماه هم خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) به نقل از دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌ها، آمار تفکیکی شمار جانباختگان را تا ساعت ۲۳:۳۰ چهارشنبه دست‌کم ۱۲۶ نفر اعلام کرد؛ این عدد بدون احتساب جانباختگان در استان‌های گیلان و تهران بود. این در حالی است که وزارت بهداشت ایران ۱۴ اسفند آمار جانباختگان را در کل ایران ۹۲ نفر گزارش کرده بود. این وزارتخانه که آمار رسمی را هر روز در ساعت ۲ بعد از ظهر منتشر می‌کند، تعداد جانباختگان را در روز ۱۵ اسفند نیز ۱۰۷ نفر اعلام کرد.

آیت‌الله خامنه‌ای رهبر ایران هم هفته پیش گفته بود: “مسئولان ما از روز اول با صفا، صداقت و شفافیت خبررسانی کردند و مردم را در جریان قرار دادند.”

دست‌اندرکاران می‌گویند تفاوت آمار به این علت است که آمار رسمی مرگ بر اساس مواردی است که آزمایش کرونای آنها مثبت بوده و جان باخته‌اند. منتقدان می‌گویند که علائم، سیر بالینی و شواهد پزشکی دیگر از جمله سی‌تی‌اسکن ریه نشان می‌دهند برخی از درگذشتگان به احتمال قوی به علت کرونا فوت کرده‌اند اما این موارد در آمار رسمی لحاظ نشده است.

آنها همچنین به کمبود امکان آزمایش کرونا اشاره می‌کنند و اینکه در برخی موارد فقط یک بار آزمایش کرونا گرفته شده که ممکن است نتیجه منفی کاذب باشد.

حق نشر عکسMEHR

هفته پیش مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس ایران که متخصص قلب است آمارهای رسمی را غیرواقعی دانسته و گفته بود: “عدد و رقم‌ها واقعی نیست، چون یک تعداد از این بیماران اصلا علامت ندارند که ما تست کنیم. ۹۵ نفر را پیدا می‌کنیم و دو نفر می‌میرند، بعد هم می‌گوییم از ۱۰۰ نفر اینقدر نفر آدم مرده درحالی که از ۱۰۰ نفر نیست؛ شاید از ده هزار نفر دو درصدش مرده باشد.”

او گفته بود “وزارت بهداشت راست می‌گوید که آمارش اینقدر است، اما این آمار تمام آنهایی نیستند که گرفتارند؛ چون آمار آنها را نمی‌تواند داشته باشد و تست‌شان را نگرفته. ما خیلی‌ها را نشناختیم و تست نکردیم اما مریض هم هستند.”

از: بی بی سی

خروج از نسخه موبایل