سایت ملیون ایران

نامه جمعی از فرهنگیان و دانشگاهیان: بدون کمک طبقه متوسط و بالا نمیتوان از این مرحله عبور کرد

جمعی از فرهنگیان و دانشگاهیان که چندی پیش در نامه‌ای به رئیس‌جمهور خواستار توجه به اقشار فرودست جامعه شده‌ بودند، در نامه دوم خود، طبقه متوسط و بالای کشور را مخاطب قرار داده است. در این نامه آمده است که طبقه فرودست در جامعه بدون کمک طبقه متوسط و بالا نمی‌تواند از این مرحله سخت به آسانی عبور کند. متن نامه و فهرست امضاکنندگان آن را بخوانید:

به نام آنکه هستی نام از او یافت

مردم شریف ایران

این روزها که شیوع بیماری کرونا بسیاری از هموطنان عزیزمان را درگیر رنج‌ها و مصائب فراوان کرده است، بیش از هر زمان دیگری نیازمند همدلی، مسئولیت‌پذیری و همبستگی برای مقابله با اثرات ناگوار آن هستیم. این در حالی است که متاسفانه به نظر می‌رسد تا امروز هنوز بخش‌های مهمی از جامعه بحران را جدی نگرفته‌اند و به وظایف شهروندی و تکالیف اجتماعی خود در جامعه عمل نمی‌کنند.

جامعه دانشگاهی و فرهنگی کشور، همچون آحاد مردم شدیدا نگران گسترش ابعاد بیماری و تبعات آن بوده است. به همین دلیل ضمن نامه‌ای به رئیس جمهور، جمعی از اعضای جامعه فرهنگی و دانشگاهی کشور درخواست توجه خاص به وضعیت طبقات محروم را مطرح کرده و همچنان منتظر توجه جدی و عملی حاکمیت به این درخواست هستند.

در عین حال ما امضاکنندگان این نامه برآنیم که مطالبه‌گری از حاکمیت و تذکر مسئولیت‌های دولت در زمینه فراهم کردن امکانات بهداشتی و رسیدگی به طبقات فرودست، نباید ضرورت رفتار مسئولانه مردم را کم‌اهمیت ساخته و به حاشیه برد. مسئولیت‌پذیری اجتماعی شامل همه بخش‌های جامعه و خصوصا اقشار برخوردارتر می‌شود و در شرایط تداوم بی‌مسئولیتی بخش‌هایی از مردم نمی‌توان فقط با اتکا به دولت به عبوری کم‌هزینه از این بحران چندان چشم امید داشت. در عین حال در سخت‌ترین شدائد و مشکلات، آنچه بیش از هر چیز برای ایجاد انگیزه و مقاومت به کار می‌آید، پرهیز از انفعال و ناامیدی و روشن نگاه داشتن شعله امید در دل‌هاست. امیدی واقع‌بینانه مبتنی بر نقد وضع موجود، ایجاد انگیزه و ارائه راهکارهای روشن و ممکن.

در همین جهت توضیح شرایط، نقد رفتار مردم و ارائه پیشنهادهایی به آنها در شرایط کنونی کمترین مسئولیت ما در مسیر کمک به کاهش ابعاد بحران است. بر همین اساس نکاتی را به عرض ملت شریف ایران می‌رسانیم:

– متأسفانه به نظر می‌رسد هنوز بخش‌های بزرگی از جامعه به مسئولیت‌های اجتماعی خود در این بحران عمل نمی‌کنند و این مسئله در کنار ناکارآمدی‌های دولت هر دم بر ابعاد این فاجعه می‌افزاید. در حالی که می‌دانیم به دلیل واگیردار بودن این بیماری، مسئولیت و عواقب ابتلای به آن فقط شامل فرد نیست. در شرایطی که روزانه کادر پزشکی و درمانی کشور جان خود را برای هم‌وطنان به خطر می‌افکنند بی‌مسئولیتی برخی افراد به هیچ‌وجه قابل توجیه نیست. هنگامی که بدون ضرورت از خانه خارج می‌شویم، همچنان مشغول امور نالازمی مانند خرید عید هستیم، به جای خانه‌نشینی به سفر تفریحی می‌رویم و حضور در اجتماعاتِ (به لحاظ بهداشتی) مخاطره‌آمیز مانند بازارها، مجتمع‌های خرید، دادگاه‌ها، هیئت‌های مذهبی، زیارتگاه‌ها، اماکن تفریحی، رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها و مانند آنها را همچون گذشته و مطابق روال‌های معمول ادامه می‌دهیم، سلامتی و امنیت روانی دیگران را با تهدید مواجه می‌کنیم.

متاسفانه در بسیاری از مناطق به خصوص شهرستان‌های کوچک، مناطق حاشیه‌ای و جنوبی شهرها و مکان‌های زندگی فرودستان، نیز روال طبیعی زندگی همچنان در جریان است. آگاهی‌بخشی فراگیر در این مناطق بسیار مهم است. وظیفه همه ماست که برای بقیه استدلال کنیم که تا چه حد توقف روال طبیعی زندگی و تعطیلی اماکن عمومی جمعی ضروری است. همه شهروندان باید بپذیرند که امسال، سالی استثنایی است. افراد باید از خریدهای عید، سفرهای تفریحی و دید و بازدیدهای نوروزی صرف نظر کنند و در منازل بمانند.

علما و روحانیون می‌توانند تاکیدات دینی بر رعایت دستورات بهداشتی و ایمنی و مخالفت با رواج خرافات را افزون کنند، سمن‌ها در گسترش آگاهی و فعالیت –به ویژه در مناطق کمتر برخوردار- یاری شوند تا بتوانند فعال‌تر شوند؛ بازاریان و صاحبان مراکز تجاری این مراکز را تعطیل کنند، استادان، معلمان، دانشجویان و دانش‌آموزان و سایر اقشار جامعه برای آگاه ساختن خانواده و اطرافیان بسیج شوند، سمن‌های خوشنام را به مردم معرفی کنند و مطالبه مدنی و خشونت‌پرهیز از دولت را تداوم بخشند. فراموش نکنیم! این خطری است که همه ما به یک اندازه در معرض آن هستیم و همه به یک اندازه در برابر آن مسئولیم.

– باید توجه داشته باشیم که مشکلات اقتصادی و نه ناآگاهی علت اصلی رعایت نشدن دستورات بهداشتی به خصوص در طبقات پایین است. شیوع این بیماری، آسیب‌های بسیار جدی به معیشت این خانوارها وارد کرده است. بسیاری از آنها، بهترین فرصت کسب درآمد یعنی ماه اسفند و ایام عید را از دست داده‌اند. با ادامه شرایط نیمه‌تعطیل اقتصاد کشور، کارگران کارخانه‌ها و کارگاه‌های صنعتی و معادن، نیروهای شرکتی و خدماتی در دستگاه‌های اداری مختلف، کارگران ساختمانی، کارمندان شرکت‌های مختلف بخش خصوصی، رانندگان تاکسی، پیک‌های موتوری، دست‌فروش‌ها، باربرها، کارگران نظافت منازل، نیروهای فروشنده در فروشگاه‌ها، نگهبان‌های اماکن مختلف و پیشه‌هایی از این دست، متحمل ضربه‌های جدی‌تری می‌شوند. این اقشار فقط در سایه توجه و مدارای طبقات متوسط و بالا می‌توانند به توصیه‌های بهداشتی عمل کنند و در خانه بمانند. متاسفانه در این روزها رسانه‌ها خبر از اخراج نیروهای کار در بنگاه‌های مختلف می‌دهند. چنین اقداماتی در حالی که فقط چند هفته از شیوع بیماری می‌گذرد، با مسئولیت‌پذیری اجتماعی و ضرورت همدلی جمعی برای عبور از بحران سازگار نیست. برای حل سریع‌تر معضل کرونا، طبقات متوسط و بالا می‌بایست به صورت بسیار جدی‌تری عمل کنند و از سود اقتصادیشان به نفع خیر عمومی صرف نظر کنند.

کودکان کار و کارتن‌خواب‌ها بیش از دیگر اقشار در معرض این بیماری هستند و نیازمند حمایت‌های لازم بهداشتی و مادی‌اند. لازم است در این روزها، همه ما تا حد امکان در کاستن از آلام طبقات فرودست تلاش کنیم. این تلاش‌ها می‌تواند فردی یا اجتماعی باشد. اگر صاحب‌خانه‌ایم از دریافت اجاره یک یا دو ماه صرف‌نظر کنیم؛ اگر فروشنده‌ایم بدهی‌های آنها را فراموش کنیم؛ اگر کارفرمائیم حقوق افراد را به موقع پرداخت کنیم و با کاستن از سود و مزایای خود، از اخراج کارکنان جلوگیری کنیم؛ اگر پزشکیم در ساعاتی از روز به فرودستان خدمات رایگان ارائه کنیم؛ اگر داروخانه‌داریم، داروهایی را رایگان در اختیار آنها قرار دهیم. اگر کارمند شرکت یا موسسه‌ای هستیم با هماهنگی با یکدیگر، بخشی از حقوق ماهیانه خود را به دست فرد معتمدی بسپاریم تا نیازهای خانواده‌های ضعیف، بی‌سرپرست یا بدسرپرست تامین شود، می‌توانیم همکاری با سمن‌های مورد اعتماد را گسترش دهیم و آنها را به جامعه معرفی کنیم. علاوه بر این پیشنهادات با همفکری با سایرین، ابتکارات متعددی را می‌توانیم برای کمک به دیگران به کار گیریم.

– در هر شرایطی حفظ زندگی جمعی و صیانت از کانون‌های عاطفه و همکاری و دوستی و همدلی، وظیفه انسانی همه ما است. در این روزهای سخت در محیط‌های مختلف اعم از خانواده، فضاهای مجازی یا درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها، باید بیشتر از خودگذشتگی کنیم، همدیگر را بیش از پیش تحمل کنیم، آرامش خود را حفظ کنیم و از مجادلات بیهوده بپرهیزیم.

متاسفانه گسترش سریع این ویروس باعث شده است که این روزها، فرصت دیدارها و با هم بودن‌ها کمتر از پیش باشد. تشکیل و گسترش گروه‌های مجازی خانوادگی، دوستان و همکاران و تعیین زمان‌هایی برای گفتگوی جمعی، نقد و پیشنهاد به دولت، حساسیت نسبت به وضعیت دیگران و مطالبه‌گری و برنامه‌ریزی برای حل مشکلات سایرین، ذکر خاطره‌ها و تجربه‌ها، گوش سپردن جمعی به کتاب‌های صوتی و انواع آثار ادبی و تاریخی، طراحی انواع بازی‌ها و سرگرمی‌های جمعی و خانوادگی، می‌تواند به ما کمک کند که حس عطوفت جمعی را همچنان در خود نیرومند نگاه داریم. باور کنیم که همه ما انسان‌ها به این تعامل‌ها به خصوص در روزهای سختی نیاز وافر داریم وگرنه افسردگی، کسالت و اضطراب، در این دوران عسرت بیش از گذشته در جامعه ریشه می‌دواند و همگان را فرسوده می‌کند. در این زمینه یقینا روان‌شناسان می‌توانند همتای جامعه پزشکی، نجات‌بخش مردم از بلای آسیب‌های روانی باشند.

– محیط‌زیست و حیوانات شهری را نیز فراموش نکنیم. آنها بخشی از اکوسیستم طبیعی جامعه ما هستند. حفظ سلامت محیطی و مهربانی با حیوانات برای حفظ سلامتی ما نیز مفید است. به سلامتی و تامین تغذیه آنها نیز توجه کنیم.

و در نهایت، فراموش نکنیم این روزهای تلخ مانند بسیاری از رخدادهای تلخ تاریخی خواهد گذشت و آینده روشنی پیش روی جامعه خواهد بود. این روزها، با تلاش و از خودگذشتگی و همبستگی و مسئولیت‌پذیری خود را برای آینده‌ای روشن آماده کنیم.

اسامی امضاکنندگان اولیه به ترتیب حروف الفبا:

۱. ابراهیمی-الهام-عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۲. ابراهیمی-ربابه-دانشجو
۳. ابراهیمی-محمود-تربیت مدرس
۴. ابوحمزه-احمد-دانشگاه فرهنگیان
۵. اجاق-زهرا-پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۶. اجلالی-پرویز-موسسه عالی مدیریت و برنامه ریزی
۷. احدی مطلق-آرش-مدرس جامعه شناسی
۸. احدیان-صونا-پژوهشگر
۹. احدی-حوریه-پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۱۰. احمدی-محمدحسن-کارمند
۱۱. ارژنگ-مهران-روزنامه نگار
۱۲. آرمین-محسن-عضو هیئت علمی بازنشسته
۱۳. اژیراک-سیدمحمد-دانشجوی ارشد جامعه شناسی انقلاب اسلامی_پژوهشکده امام خمینی
۱۴. استواری-راضیه-خانه دار
۱۵. اسدی-ایرج-عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران
۱۶. اسدی-حسین-مهندس
۱۷. اسعدی-کمال-کارشناس حسابدار
۱۸. اسکندری-حسین-دانشجو
۱۹. اسلامی-منیره-پزشک متخصص
۲۰. اسماعیلی- علی – دانشجو
۲۱. اسماعیلی-حمیدامین-جهاد دانشگاهی
۲۲. اشتیاقی-محسن-منابع انسانی
۲۳. آشور-مریم-کنشگر اجتماعی حوزه زنان و کودکان
۲۴. اطاعت-جواد-دانشگاه شهید بهشتی
۲۵. اطهری-سید حسین- عضو هیئت علمی
۲۶. آغاجری-سید هاشم- استاد
۲۷. افتخاری-سارا-دانشجو
۲۸. افروزمنش-مهدی-نویسنده و روزنامه‌نگار
۲۹. افشاری نادری-افسر-مدرس
۳۰. آقاجری-زهره- عضوهئیت علمی
۳۱. اکبری نوری-رضا-عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
۳۲. اکبری-محمدعلی-استاد دانشگاه
۳۳. الوند-مرضیه سادات-عضو هیئت علمی دانشگاه بجنورد
۳۴. آملی مقدم-عطا-آزاد
۳۵. آملی مقدم-ناصر-روزنامه نگار – صنعتگر
۳۶. آملی-ناصر-روزنامه نگار
۳۷. امیرلطیفی-الهام-پزشک
۳۸. امیری-مجتبی-دانشگاه تهران
۳۹. انتظارالمهدی-فاطمه-ناشر ( انتشارات کویر )
۴۰. اندیک-بهنام-دانشجوی دانشگاه تهران
۴۱. انصاری-منصور-استادیار
۴۲. ایران‌نژاد-شهرزاد-پژوهشگر
۴۳. ایمانی جاجرمی-حسین-دانشگاه تهران
۴۴. بابائی-افشین-عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران
۴۵. بارانی-محمدرضا-دانشگاه الزهرا
۴۶. باقری-مروارید-خبرنگار
۴۷. باقری-نگار-فعال اجتماعی
۴۸. باقی – عمادالدین-دایره المعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه فرهنگ مردم و پژوهشکده ابوریحان
۴۹. بخشی زاده-احمد-معلم
۵۰. برخورداری-سعید-دانشجو
۵۱. بشیری -سعید -کارمند
۵۲. بهرام-عباس-عضو هیات علمی
۵۳. بهزادیان نژاد-قربان-تربیت مدرس
۵۴. بهشتی پور-رضا
۵۵. بهشتی سرشت-دکتر سیدمحسن-دانشگاه بین المللی امام خمینی
۵۶. بهشتی-رضا-پزشک
۵۷. بهشتی-سید علیرضا-عضو هیئت علمی تربیت مدرس
۵۸. بهشتی-محمد-پژوهشگاه میراث فرهنگی
۵۹. پارسا پور-زهرا-پژوشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۶۰. پرهیزکار-پوریا-دانشجو
۶۱. پوررحیم نجف ابادی-مهدی-ماشینیست
۶۲. پورزکی-گیتی- عضو هیئت علمی
۶۳. پورعزت-علی اصغر-دانشگاه تهران
۶۴. پورقاسم-محمد-کارمند
۶۵. پورنقشبند-هلیا-دانشجوی پزشکی
۶۶. پوزش-ناهید-عکاس
۶۷. پوینده-راضیه-خانه دار
۶۸. پیران-پرویز-دانشگاه علامه طباطبایی
۶۹. تابنده-احمد-بازنشسته
۷۰. تاجیک اسماعیلی-عزیزالله-دانشگاه خوارزمی
۷۱. تقوی تبار-صداقت-پزشک
۷۲. تنگستانی-محمد قاسم-عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی
۷۳. توانگر-عارف-دانشجو
۷۴. تولایی-نوین-عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران
۷۵. ثقفی-مراد-پژوهشگر علوم اجتماعی
۷۶. جامعی-رضا-پژوهشگر(مدیر کل اسبق امور فرهنگی وزارت علوم،تحقیقات و فناوری)
۷۷. جان احمدی-فاطمه-تربیت مدرس
۷۸. جبارنژاد-محسن-دانشجو
۷۹. جباری-زهرا-دانشجو
۸۰. جعفری-میترا-دانشجوی برنامه ریزی رفاه اجتماعی
۸۱. جلایی پور-حمیدرضا-دانشگاه تهران
۸۲. جلایی پور-محمدرضا-دانشگاه آکسفورد
۸۳. جوان جعفری-عبدالرضا- عضو هیئت علمی
۸۴. چمن زار-علی رضا-دانشجو
۸۵. چهرازی-اعظم-تسهیلگر اجتماعی
۸۶. چوبانى-سینا-دانشجو
۸۷. چیت ساز-احسان-دانشگاه تهران
۸۸. چینی چیان-نیلوفر-دانشگاه آزاد
۸۹. حاتمی-امیر حسین-گروه تاریخ دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین
۹۰. حاجی زادگان-ابوالفضل-پژوهشگر اجتماعی
۹۱. حاجی هاشمی-مرضیه-مدیرفرهنگی پژوهشکده امام خمینی
۹۲. حاضری-علی محمد-دانشگاه تربیت مدرس
۹۳. حبیب نژاد بهتاش-محمود-معلم
۹۴. حبیبی نیا-محمد-معلم
۹۵. حساس خواه-ژاله-دانشگاه گیلان
۹۶. حسن زاده-آرمان-دانشجو
۹۷. حسن‌پور-حمیدرضا-پژوهشگر رسانه
۹۸. حسنی فر-عبدالرسول-دانشگاه سیستان و بلوچستان
۹۹. حسین زاده-روجا-عضو هیئت علمی دانشکده ریاضی دانشگاه مازندران
۱۰۰. حسینى میلانى-ندا-محقق
۱۰۱. حسینی عطار-سید خلیل-نویسنده و ویراستار
۱۰۲. حسینی کجوری-سید محمد-معاون نشر و چاپ مؤسسه‌ی کتاب‌شناسی شیعه
۱۰۳. حسینی-علیرضا-دانشجو
۱۰۴. حسینی-علی-علم و صنعت
۱۰۵. حمدیه-حسین-دانشجو
۱۰۶. حیدرنتاج-وحید-عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران
۱۰۷. حیدری-جواد-استاد دانشگاه
۱۰۸. خادم-شهرام-مهندس عمران
۱۰۹. خادمی-مها-دانشجو
۱۱۰. خاکباز-افشین-مترجم
۱۱۱. خانیکی-هادی-عضو هیئت علمی علامه طباطبایی
۱۱۲. ختائی-محمود-دانشیار باز نشسته اقتصاد علامه
۱۱۳. خداشناس-میثم-دانشگاه هنر اسلامی تبریز
۱۱۴. خسروی-زهرا-دانشجو
۱۱۵. خلجی-عباس-پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۱۱۶. خلیلی-اسماعیلی-پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی
۱۱۷. خواجه زاده-فائزه-کارمند
۱۱۸. خواجه علی-غلامحسین-عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) بازنشسته
۱۱۹. خونمری-فاطمه-استادیار گروه زیان انگلیسی دانشگاه مازندران
۱۲۰. خیرالدین-محمد-آزاد
۱۲۱. دالوند-حمیدرضا-پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۱۲۲. دانشی-زینب
۱۲۳. دانشی-سیده زینب-پزشک
۱۲۴. دائمی-طاهره-عضو هیئت علمی دانشگاه
۱۲۵. دبیرزاده-شهریار-کارشناس و روزنامه نگار
۱۲۶. درزی-قاسم-استاد دانشگاه
۱۲۷. درویشی-هادی-دانشجوی دکتری جامعه شناسی دانشگاه مازندران
۱۲۸. دعایی-حجت الاسلام سید محمد-موسسه فرهنگی جواد الائمه
۱۲۹. دلیرشعار-حسین-دانشگاه شهید رجایی لاهیجان
۱۳۰. دهقانی-حدیث-دانشجو
۱۳۱. دومانلو-طیبه-دانشگاه تهران
۱۳۲. دیاری-مرتضی-پژوهشگر
۱۳۳. ذاکری-آرمان-تربیت مدرس
۱۳۴. ذکیانی-غلامرضا-علامه طباطبایی
۱۳۵. رادفر-حمیدرضا-عضو هیات علمی
۱۳۶. رادوزهی شه بخش-اسما-دانشجو
۱۳۷. رازانی-احسان-عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد سمنان واحد شاهرود
۱۳۸. رجبی-سلمان-دانشجو
۱۳۹. رحمانی-جبار-هیئت علمی
۱۴۰. رحمت الهی-حسین-دانشگاه تهران
۱۴۱. رحیمیان-طاهره-کارشناس صنایع دستی
۱۴۲. رستمی-مرتضی-جامعه شناس
۱۴۳. رضازاده-اسحق-عضو هیئت علمی گروه معماری
۱۴۴. رضانیا-علی-بیکار
۱۴۵. رضایی بحرآباد-حسن-پژوهشگر اجتماعی
۱۴۶. رضایی شریف آبادی-سعید-استاد دانشگاه الزهرا
۱۴۷. رضایی-مریم-روزنامه نگار
۱۴۸. رضایی-مسعود-عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۱۴۹. رضوانیان-قدسیه-دانشگاه مازندران
۱۵۰. رضوی-کمال-دانشگاه شهید بهشتی
۱۵۱. رفیعی-حسن-دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
۱۵۲. رهبری-محمد-پژوهشگر و تحلیلگر شبکه‌های اجتماعی مجازی
۱۵۳. روانگرد-خسرو-آزاد
۱۵۴. روشن-امیر-دانشگاه یزد
۱۵۵. ریاضی-ابوالحسن-دانشیار پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی
۱۵۶. زارع پور حیدری-رقیه-مشاور خانواده و کودک
۱۵۷. زرگری نژاد-غلامحسین-دانشگاه تهران
۱۵۸. زرین کلاه-عبدالله-دبیر ریاضیات
۱۵۹. زکیانی-غلامرضا-عضو هیئت علمی
۱۶۰. زمانی زاده-پوریا-آزاد
۱۶۱. زمانی-امید-پژوهشگر
۱۶۲. زمانی-مسلم-دانشجو
۱۶۳. زنگنه-سمیه-دانشجو
۱۶۴. سازگارا -محمد مهدی-بازنشسته وزارت خارجه
۱۶۵. سبحانی-علیرضا-عضوهیئت علمی
۱۶۶. سبز-مهدی-دانشگاه خوارزمی
۱۶۷. سپنجی-امیر عبدالرضا-پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۱۶۸. سجادی-حمید-پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۱۶۹. سحابی-بهرام-هیئت علمی
۱۷۰. سراج زاده-سیدحسین-دانشگاه خوارزمی
۱۷۱. سراج-محسن-پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی
۱۷۲. سروش فر-زهره-پژوهشگر
۱۷۳. سروندی-الهام-مترجم
۱۷۴. سعیدی-مهدی-جهاد دانشگاهی
۱۷۵. سلطانی-سید ناصر-عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، پردیس فارابی
۱۷۶. سلیمانی-کریم-دانشگاه شهید بهشتی
۱۷۷. سلیمانیه-مهدی-دانشگاه تهران
۱۷۸. سلیمی امان آباد-محسن-دانشگاه آزاد اسلامی
۱۷۹. سماپور-مهدی-دانشجو
۱۸۰. سهرابی-سعید-دانشجو
۱۸۱. سوری-محمود-کارمند
۱۸۲. سوری-نرگس-دانشگاه تهران
۱۸۳. سیاری-فائقه-استاد
۱۸۴. سیاوش پوری-مهشین-داشجوی دکتری مسائل ایران
۱۸۵. سیمایی صراف – مهدی – نویسنده، طلبه حوزه و معلم
۱۸۶. شامخی-تقی-استاد بازنسسته دانشگاه تهران
۱۸۷. شاهرخ-مهدی-استادیار دانشگاه
۱۸۸. شاهرضایی-شاهرخ-آزاد
۱۸۹. شریعتمدار-آسیه-استاد دانشگاه
۱۹۰. شریعتی-احسان-مدرس
۱۹۱. شریعتی-سارا-دانشگاه تهران
۱۹۲. شریعتی-مونا-پزشک
۱۹۳. شعبانزاده-مریم-استاد دانشگاه
۱۹۴. شفقی-شهریار-پژوهشگر، مرکز پژوهشی توسعه اجتماعی آفرینش
۱۹۵. شکوری-حجت الاسلام ابوالفضل-دانشگاه تربیت مدرس
۱۹۶. شیانی-ملیحه-دانشگاه تهران
۱۹۷. شیخ الاسلامی-زاهد-دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان
۱۹۸. شیرازی-اسکندر-هیئت علمی دانشگاه
۱۹۹. صادقى-حسین-کارمند
۲۰۰. صادقی زاده-سلمان-پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۲۰۱. صادقی-علی-دانش آموخته دکتری فلسفه
۲۰۲. صارمی-شهلا-مدرس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
۲۰۳. صدرالسادات-فرهود-پزشک
۲۰۴. صدوقی مازندرانی-هاتف-از فضلای حوزه‌ی علمیه‌ی مازندران
۲۰۵. صفرزاده-علی رضا-عضو هیئت علمی دانشگاه
۲۰۶. صفری-کیهان-پژوهشگر اجتماعی و مدرس
۲۰۷. صفوی-سید علی اکبر-استاد دانشکاه شیراز
۲۰۸. ضابط-شادی-عضو هیئت علمی گروه علوم ارتباطات دانشگاه آزاد یزد
۲۰۹. طا لبی رستمی-علی اصغر- عضو هیئت علمی
۲۱۰. طالبی-احمد-کارمند
۲۱۱. طالبی-الهه-دانشگاه مازندران
۲۱۲. طالبی-سحر-دانشجو
۲۱۳. طاهریان-حسین-مهندس مکانیک
۲۱۴. طائى-حسن-عضو هیئت علمى دانشگاه علامه طباطبائى
۲۱۵. ظریفیان-غلام رضا-هیئت علمی دانشگاه تهران
۲۱۶. عاملی رضایی-سیده مریم-عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی
۲۱۷. عباس پناه-محمد لطیف-معلم بازنشسته
۲۱۸. عباسی-لیلا-کارمند
۲۱۹. عبدالحسین وند-احد-ازاد
۲۲۰. عرب سرخى-لیلا-پژوهشگر مسائل اجتماعى
۲۲۱. عرفانی منش-فرزانه-وکیل
۲۲۲. عزیزی-احمد-مشاور مالی-بانکی بین‌المللی
۲۲۳. عزیزی-غلامرضا-کتابخانه ملی
۲۲۴. عسکرزاده-سعید-دبیرکل انجمن سنگ آهن ایران
۲۲۵. عسکری-محسن-عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
۲۲۶. عقلمند-سید احسان-کارمند
۲۲۷. علوی پور-سید محسن-پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۲۲۸. علوی زاده-سیده تکتم
۲۲۹. علیپوریانی-طهماس-دانشگاه رازی کرمانشاه
۲۳۰. علیدوستی-حمید-دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت امور شهری دانشگاه تهران
۲۳۱. عیدی پور-شهاب-معاون آموزش و پژوهش دفتر اهل سنت هرمزگان
۲۳۲. غفاری-غلامرضا-دانشگاه تهران
۲۳۳. غفاری-مسعود-تربیت مدرس
۲۳۴. فاتح-ابوالفضل-علوم پزشکی تهران
۲۳۵. فاضلی-نعمت الله-پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۲۳۶. فتحی-رزیتا-عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران
۲۳۷. فتحی-محمد مهدی-دانشجو
۲۳۸. فتحی-منیژه-پژوهشگر
۲۳۹. فخاری-حسین-هیئت علمی
۲۴۰. فخیم-احمد-دانشجو
۲۴۱. فراستخواه-مقصود-استاد
۲۴۲. فراهانی-حمیدرضا-کارمند
۲۴۳. فراهانی-علینقی-دانشگاه خوارزمی
۲۴۴. فرخی-علیرضا-استاد دانشگاه بیرجند
۲۴۵. فرقانی-نازفر-دانش آموخته کارشناس ارشد جامعه شناسی
۲۴۶. فروغی-محمدرضا-دانشجو
۲۴۷. فریدونی فر-ابراهیم-کارمند
۲۴۸. فصیحی-سیمین-استاد دانشگاه
۲۴۹. فصیحی-مسعود
۲۵۰. قادری-نادر-کارمند بخش خصوصی
۲۵۱. قاسم محبعلی-محبعلی-باز نشسته
۲۵۲. قائم مقامی-عباس-دانش آموخته ادیان و عرفان دانشگاه تهران
۲۵۳. قبادی-خسرو-عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی
۲۵۴. قدیمی قیداری-عباس-دانشگاه تبریز
۲۵۵. قدیمی-علیرضا-دانشجو
۲۵۶. قربانلو-فاطمه-دانشجو
۲۵۷. قره بگلو-مینو-هیئت علمی
۲۵۸. قریشی-فردین-استاد دانشگاه تهران
۲۵۹. قزوینی-محدثه-معلم
۲۶۰. قنبرلو-عبداله-پژوهشگر
۲۶۱. کمالی زاده-محمد-جهاد دانشگاهی
۲۶۲. کاشی-جواد-عضو هیئت علمی علامه طباطبایی
۲۶۳. کاشی-شیما-دانشجوی دکتری
۲۶۴. کاظم نژاد-کامران-آزاد
۲۶۵. کریم زاده-عطاالله-دانشجو
۲۶۶. کریمی علوی-محمود-پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۲۶۷. کریمی مله-علی-دانشگاه مازندران
۲۶۸. کریمیان-احسان-دانشجو
۲۶۹. کریمیان-محمدحسین-دانشگاه صنعتی امیرکبیر
۲۷۰. کریمی-زهرا-دانشگاه مازندران
۲۷۱. کسرایی-محمدسالار-عضو هیئت علمی
۲۷۲. کلانتری-حامد-دانشجو
۲۷۳. کلبادی-محمدصادق-روزنامه نگار
۲۷۴. کمالیان-محسن-استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
۲۷۵. کولایی-الهه-استاد دانشگاه تهران
۲۷۶. کیا-مرتضی-مدیر مدرسه
۲۷۷. کیخائی افوسی – حسن – دانشجو
۲۷۸. گاراژیان-عمران-استادیار دانشگاه نیشابور
۲۷۹. گلچوبیان-حمید-عضو هیئت علمی دانشگاه
۲۸۰. گلکار-آبتین-استاد دانشگاه تربیت مدرس
۲۸۱. گلمحمدی-احمد-هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی
۲۸۲. گلیجانی مقدم-ندا-عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا
۲۸۳. گنجی-حسین-روزنامه‌نگار
۲۸۴. گوارایی-فاطمه-فعال سیاسی
۲۸۵. لطفی-پرهام-آزاد
۲۸۶. لطفی-فاطمه-دانشجو
۲۸۷. الله مرادی-آمنه-آزاد
۲۸۸. الله مرادی-علی-عضو هیئت علمی دانشگاه
۲۸۹. الله مرادی-ولی-کارمند
۲۹۰. الله وردی-فرهاد-عضو هیئت علمی و مدیر گروه حقوق دانشگاه مازندران
۲۹۱. مبلغی-عبدالمجید-پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۲۹۲. متولیان-سید مهدی-عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران
۲۹۳. مجتهدسلیمانی-ابوالحسن-دانشگاه خوارزمی
۲۹۴. محسنی راد-سید علیرضا-دانشجو و خبرنگار
۲۹۵. محمدزاده-علی-مدرس دانشگاه آزاد شاهرود
۲۹۶. محمدزاده-مرضیه-دانشگاه الزهرا
۲۹۷. محمدنژاد-حمیدرضا-معلم
۲۹۸. محمدیاری-معصومه-دکتری دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی
۲۹۹. محمدی-پریسا-دانشجو
۳۰۰. محمدی-سید محمد-هیأت علمی دانشگاه آزاد
۳۰۱. محمدی-مهدی-دانشجو
۳۰۲. محمدی-میثم-نویسنده
۳۰۳. محمودی-فتانه-دانشگاه مازندران
۳۰۴. مدقالچی-مهرداد-آزاد
۳۰۵. مدنی-بی تا-استاد دانشگاه
۳۰۶. مرادی برلیان-مهدی-پژوهشگر
۳۰۷. مرادی-علیرضا-دانشگاه خوارزمی
۳۰۸. مرادی-یگانه-دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز
۳۰۹. مرتضوی-سید باقر-تربیت مدرس
۳۱۰. مرشدی زاد
۳۱۱. مرشدی-ابوالفضل-عضو هیئت علمی دانشگاه یزد
۳۱۲. مروت-زهرا-دانشجو
۳۱۳. مصطفوی-افشین-دانشجو
۳۱۴. معتقدی-ربابه-سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران
۳۱۵. معتمدی-بشیر-پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۳۱۶. معتمدی-پدرام-مهندس کامپیوتر
۳۱۷. معتمدی-مهدیه-هیئت علمی دانشگاه آزاد یزد
۳۱۸. معمار-رحمت‌الله-استادیار دانشگاه مازندران
۳۱۹. مفتخری-حسین-دانشگاه خوارزمی
۳۲۰. مفیدی احمدی-حسین-پژوهشگر امور بین‌الملل
۳۲۱. مقصودی-مجتبی-دانشیار دانشگاه
۳۲۲. ملایی توانی-علیرضا-پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۳۲۳. ملک نسب اردکانی-علی-دانشجوی دانشگاه شیراز
۳۲۴. ملکی-افسرالملوک-پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۳۲۵. منصور نژاد-محمد-دانش آموخته دانشگاه تهران
۳۲۶. منوچهری-عباس-عضو هیئت علمی تربیت مدرس
۳۲۷. مهدوی-بتول-دانشگاه مازندران
۳۲۸. مهدوی‌زاهد-مهدی-مدرس دانشگاه؛ حقوق‌دان
۳۲۹. مهدیان – معید – دانشجو
۳۳۰. مهرمحمدی-محمود-تربیت مدرس
۳۳۱. موتمنی-مانی-دانشگاه مازندران
۳۳۲. موذن فروغی-شیدا-همسر مرحوم دکتر آیینه وند
۳۳۳. موسوی حاجی-سید رسول-هیئت علمی دانشگاه مازندران
۳۳۴. موسوی-سید حسین-تربیت مدرس
۳۳۵. موسوی-سیدیعقوب-دانشگاه الزهرا
۳۳۶. موسوی-عماد-مهندس مکانیک
۳۳۷. موسوی-محبوبه-خانه دار
۳۳۸. موسوی-میر محمود-دانشکده روابط بین الملل وزارت خارجه
۳۳۹. موسوی-میرطاهر-دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
۳۴۰. موسوی-میرطاهر-عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
۳۴۱. مومنی-سمیه-دانشجوی دکتری جامعه شناسی دانشگاه تهران
۳۴۲. میر جلیلی-حجت الاسلام دکتر سید نورالله-مجتمع فن آوری افراز قم
۳۴۳. میرجلیلی-سید محمد مهدی-شبکه مردمی یزدی تباران موثر
۳۴۴. میردار-شادمهر-دانشگاه مازندران
۳۴۵. میرزایی-سید آیت الله-پژوهشگر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۳۴۶. میرشاه ولایتی-فرزانه-عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۳۴۷. میرکوشش-امیرهوشنگ-عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد سمنان واحد شاهرود
۳۴۸. میرمحمدصادقی-سیدمحمد-وزیر کار و امور اجتماعی اسبق و مدیر عامل فعلی خیریه بنیاد رشد
۳۴۹. میری-سیدجواد-پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۳۵۰. میهن پرست-احسان-کارمند
۳۵۱. نادری-فرشید-استادیار تاریخ دانشگاه اهواز
۳۵۲. ناصری طاهری-عبدالله-عضوهیئت علمئ الزهرا
۳۵۳. نامدار-سمیه-دانشگاه مازندران
۳۵۴. نجاتی حسینی-سید محمود-عضو هیئت علمی
۳۵۵. نجار-سعید-دانشگاه پیام نور
۳۵۶. نجفی‌خواه-محمدمهدی-دانشجو- کارمند
۳۵۷. نجفی-زهره-معمار
۳۵۸. ندیمی-رضا-دانشگاه مازندران
۳۵۹. نژادبهرام-زهرا-مدرس
۳۶۰. نصری-قدیر-دانشگاه خوارزمی
۳۶۱. نصیرى-زینب-مددکار اجتماعى
۳۶۲. نصیری حامد-رضا-هیئت علمی دانشگاه تبریز
۳۶۳. نصیری-امین-دانشجو
۳۶۴. نصیری-فاطمه-دانشگاه تربیت مدرس
۳۶۵. نوحی-حمید-هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت
۳۶۶. نوربخش-سید ناصر-عضو سمن
۳۶۷. نورمحمدی-مرتضی-مدیر یک شرکت عمرانی
۳۶۸. نوروزی-احسان-آزاد
۳۶۹. نیک پیمان-جلال-مدرس دانشگاه علامه طباطبائی
۳۷۰. نیک سرشت-ایرج-عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
۳۷۱. نیک ورز-ماریا-مدرس
۳۷۲. واثقی-کیانا-دانشجو
۳۷۳. ویسی-محمود-عضو هیئت علمی دانشگاه مذاهب اسلامی
۳۷۴. ویسی-مهسا-پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۳۷۵. هادیزاده یزدی-محمد هادی-استاد بازنشسته دانشگاه فردوسی مشهد
۳۷۶. هاشم پور-پریسا-عضو هیئت علمی
۳۷۷. هدایتی-مهرنوش-پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۳۷۸. هراسانی-سعید-پژوهشگر سیاست اجتماعی
۳۷۹. یزدانی-فائزه-دانشجو
۳۸۰. یوسفی فر-شهرام-پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
۳۸۱. یوسفی-علی-دانشیار جامعه شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

از: ایران امروز

خروج از نسخه موبایل