مسئولان آسایشگاه کهریزک: با بحران جدی کمبود نیروی انسانی و تجهیزات بهداشتی مواجهیم
سفارت سوئیس، کمک نیروهای بسیج به مردم آمریکا را نپذیرفته است- فارس
مانور تبلیغاتی سپاه که پس از اخراج «پزشکان بدون مرز» در روز چهارم فروردین آغاز شده است، همچنان ادامه دارد.
روز گذشته اعضای این نیرو در سازمان بسیج دانشجویی به همراه چند کامیون از اقلام بهداشتی، ماسک، ژل ضدعفونی و دستگاههای ضدعفونی اتوماتیک راهی سفارت سوئیس بهعنوان حافظ منافع آمریکا شدند تا این اقلام را به مسئولان این سفارتخانه تحویل دهند.
مسئولان سفارت سوئیس هم از پذیرش این محموله خودداری کرده و گفتهاند که آنها مسئولیتی برای انتقال این کالاها به آمریکا ندارند.
پیش از ارسال این محموله، محمدجواد نیکروش، رئیس سازمان بسیج دانشجویی که از اعضای هیئتعلمی دانشگاه امامحسین سپاه است از وضعیت سلامت «مردم مستضعف آمریکا» ابراز نگرانی کرده و گفته بود که نیروهای بسیج حاضرند «کمکحال» آمریکاییهایی باشند که «نمیتوانند نیازهای اولیه خودشان را تأمین کنند».
درست در زمانی که این چند کامیون اقلام بهداشتی در جلوی درب سفارت سوئیس قرار داشت، وبسایت خبری رکنا مصاحبه و فیلمی از آسایشگاه سالمندان کهریزک منتشر کرد که در آن، دو تن از مسئولان این مرکز در مورد بحران کمبود نیروی انسانی و اقلام بهداشتی در آنجا سخن میگفتند.
کرونا #آسایشگاه_کهریزک را به رگبار مرگ نبسته است اما
کمبود #اقلام_بهداشتی و محافظتی میتواند طغیان آمار مبتلا و فوت شده را نزدیک کند.آخرین وضعیت #کهریزک در این روزهای #کرونا یی
https://www.rokna.net/fa/tiny/news-5۵۵۲۷۹ …
کهریزک هماینک میزبان ۲۷۵۰ سالمند، مددجو و بیمار مبتلا به ام.اس است. این مرکز خیریه پس از مشاهده نخستین مورد آلودگی به کرونا در روز ۱۶ اسفندماه در وضعیتی بحرانی قرار گرفته است.
حمیده پورفهیم، فرمانده ستاد بحران کرونا در آسایشگاه کهریزک در این مصاحبه گفته است که به دلیل شیوع کرونا ۱۳۰۰ نفر از افرادی که برای انجام کارهای روزمره این مرکز حضور داشتند، از چرخه کمکرسانی حذف شدهاند و این مرکز با کمبود گسترده اقلام بهداشتی روبهرو است: « ما در بحران هستیم. بحران در آسایشگاه یعنی ما ۱۳۰۰ نیکوکارمان را فعلاً نداریم، بحران یعنی ما کمبود مواد مصرفی بهداشتی و لوازم محافظت شخصی داریم. روزانه ۵۰ بسته دستکش لاتکس یعنی نزدیک به ۳۰۰۰ جفت دستکش لاتکس برای تعویض پوشک نیاز داریم. ۶۰ درصد مددجویان پوشکی هستند و کنترل ندارند. ۷۰ درصد مددجویان به اضافه همان ۶۰ درصد توان این را ندارند که بدون کمک غذا بخورند و باید کسی باشد تا به آنها کمک کند و غذا دهانشان بگذارد. قاعدتاً اگر همکاران ما لوازم محافظتی را نداشته باشند خودشان عامل انتقال بیماری به سایر مددجویان میشوند.»
با وجود وضعیت بحرانی در آسایشگاه کهریزک، روز هفتم فروردین، تشکلی دیگر و آنهم وابسته به سپاه به نام «خانه طلاب جوان» با ارسال نامهای خطاب به محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه از او خواستند تا مقدمات لازم برای اعزام آنها به اروپا و آمریکا را فراهم کند.
این تشکل در نامه خود از «عدم رسیدگی مناسب به سالمندان و نیازمندان مبتلا به کرونا در آمریکا و برخی کشورهای اروپایی» اظهار نگرانی کرده بود. آنها اعلام کرده بودند که دارای تجربهای موفق در مهار و درمان بیماری کرونا هستند و حاضرند این موفقیتها را در خدمت «نجات جان آفریدگانِ آفریدگار مهربان» در اروپا و آمریکا قرار دهند.
پس از این اقدام، دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله سپاه هم گفت که قصد دارد محموله کیتهای آزمایش کرونا را برای استفاده «مردم مستضعف» آمریکا به این کشور ارسال کند.
علی خامنهای در سخنرانی نوروزی خود در روز سوم فروردین، نسبت به اعلام کمک آمریکا و دیگر کشورهای غربی موضعی تهاجمی گرفت و گفت احتمالاً کرونا شکلی از بیوتروریسم آمریکا است و آنها به دنبال تثبیت این ویروس در ایران و مشاهده نتایج آن هستند.
یک روز پس از این اظهارات، گروه اعزامی پزشکان بدون مرز که با تجهیزات بهداشتی و بیمارستانی به ایران آمده بودند با دخالت سپاه پاسداران به فرانسه بازگردانده شدند.
مسئولان بهداشتی از این اقدام سپاه انتقاد کردند و سخنگوی دولت نیز گفت سیاست ما پذیرش کمکهای بینالمللی است و پزشکان بدون مرز هم با هماهنگی کامل به ایران سفر کرده بودند.
اعلام این مطلب از سوی دولت و مقامهای وزارت بهداشت سبب شد تا قرارگاه بقیهالله اعظم سپاه وارد عمل شود و هر چند روز یکبار نسخهای جدید از نمایش «قدرت و ثروت ایران در برابر ضعف و ذلت آمریکا» را به صحنه بیاورد.
همراهی برخی مقامهای نزدیک به علی خامنهای با این اقدام سپاه، نشان از رضایت رهبر جمهوری اسلامی از اینگونه مانورهای تبلیغاتی دارد.
مصطفی میرسلیم، نماینده منتخب مجلس یازدهم و منصوب علی خامنهای در مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از این چهرههای سیاسی است که در حساب توییتری خود مراتب همدردیاش را با «مردم مظلوم آمریکا» ابراز کرده و نوشته از اینکه «تحریم» مانع کمک ایران به این مظلومان شده، متأسف است.
در پاسخ به این اظهارات، شهربانو امامی، عضو شورای شهر تهران از میرسلیم خواسته «گزارش اخبار از بیمارستان شهدای تجریش را ببینید که نیازمند هستند، رئیس بیمارستان دست احتیاج به سوی مردم و خیرین دراز کردند. قبل از کمک به آمریکای مستضعف به نیازهای بیمارستانهای مملکتمان رسیدگی کنید و به مردم گزارش دهید.»
مرضیه حاجیهاشمی، فعال سیاسی اصلاحطلب دیگر چهره سیاسی بود که به اظهارت میرسلیم واکنش نشان داد و میرسلیم را ایدئولوژیزده و متوهم خواند: «وای به حال ملتی که بهاصطلاح نمایندگان آن! قرار است عدهای ایدئولوژی زده متوهم باشند، چشم خود را به روی واقعیتهای جامعه خود میبندند و در دنیای خیالی خود از کمک به مستضعفین آمریکا سخن میگویند».
گروهی دیگر از روزنامهنگاران و مردم عادی نیز در شبکههای اجتماعی اقدامات سپاه و ادعای کمک به مستضعفان آمریکایی را به چالش کشیدهاند.
قفسه های خالی انبار دارویی بیمارستان چابهار در #بلوچستان این درحالی است حریرچی معاون وزیربهداشت ۳ روز پیش از موج تازه شیوع کرونا در استان سیستان وبلوچستان ابزار نگرانی کرده بود اما در عمل همانطور که می بینید هیچ اقدامی جهت مقابله با #COVID19 صورت نمیپذیرد #IslamicRepublicVirus
سخنگوی وزارت بهداشت هم روز گذشته در واکنش به جمعآوری کمک از سوی سپاه و بسیج برای ارسال به آمریکا به خبرنگاران گفت که ایران امکانات اضافه برای تهیه و ارسال تجهیزات بهداشتی و حفاظتی به سایر کشورها را ندارد.
کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت بدون اشاره مستقیم به سخنان روزهای گذشته گروهها و نیروهای نزدیک به سپاه برای کمک به مردم آمریکا گفت که علاوه بر نیاز داخلی به این اقلام، «ترددی هم بین کشورها وجود ندارد و مرزهای دریایی و هوایی با محدودیت نقلوانتقال روبهرو است».
در روزهای گذشته تصاویر و ویدیوهای مختلفی از وضعیت بهداشتی و سلامت مردم در استانهای مختلف و بهویژه سیستان و بلوچستان در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
مواردی از شیوع کرونا در چابهار گزارش شده ولی در اینکه زاغهنشینان چابهار، زاهدان، زابل، اهواز و … کمک دریافت کنند، باید تردید کرد. لحظهای تصور کنید که فقط در کُمب، ۷۰هزار نفر در زاغهها، بدون آب و توالت درهم میلولند و شاید مرگشان برای حاکمیت مقرون به صرفهتر باشد.
برخی کاربران با انتشار مطالبی از نیروهای بسیج، سپاه و طلاب خواستهاند تا به جای همدردی با مردم مستضعف آمریکا و اروپا، به سیلزدگان سیستان و بلوچستان و تجهیز امکانات بهداشتی در زاغهنشینها و مناطق حاشیهای شهرهای ایران رسیدگی کنند.
از: ایندیپندنت