سایت ملیون ایران

واکاوی قطع درختان فضای سبز نیروگاه برق بندرعباس/ فعال محیط زیست: بیش از ۷۰۰ درخت میوه قطع شد/ یک مسئول: حتی یک درخت مثمر را قطع نکرده ایم

واکاوی قطع درختان فضای سبز نیروگاه برق بندرعباس/ فعال محیط زیست: بیش از 700 درخت میوه قطع شد/ یک مسئول: حتی یک درخت مثمر را قطع نکرده ایم

در حالی که جمعی از فعالان محیط زیست مدعی‌اند بیش از ۷۰۰ اصله درخت مثمر در فضای سبز کنار نیروگاه برق بندرعباس توسط عوامل این نیروگاه قطع‌شده و با تبدیل به زغال و چوب از آن‌سودجویی کرده اند، مسئولان نیروگاه برق بندرعباس این موضوع را کاملا تکذیب می‌کنند و معتقدند اگر درختی‌قطع شده برای جلوگیری از تخریب تاسیسات نیروگاه بوده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، چند روزی است خبر قطع درختان فضای سبز نیروگاه برق بندرعباس توسط عوامل این نیروگاه و به خصوص درختان مثمر از جمله نخل، لیمو، نارنج و پرتقال باعث خشم و نگرانی مردم این شهرستان شده و حتی برخی از فعالان حوزه محیط زیست مدعی‌اند چوب این درختان یا به زغال تبدیل و مابقی برای تولید فرآورده‌های چوبی به شمال کشور ارسال شده‌ است.

نیروگاه برق بندرعباس درختان مثمر را قطع کرد

زائری فعال محیط زیست و عضو انجمن نگاهبانان جلگه میناب در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در این باره، گفت: چندی قبل درختان مثمر و غیر مثمر از جمله کنوکارپوس، نخل، لیمو، نارنج و پرتقال در کنار نیروگاه برق بندرعباس توسط عوامل این نیروگاه قطع شدند. قطع درختان مثمر در حالی شکل گرفت که قرار بود فقط درختان کنوکارپوس که به گفته خودشان به زیرساخت های نیروگاه خسارت وارد می‌کرد، قطع شوند.

نیروگاه از فروش چوب  درختان مثمر سودجویی کرد

وی افزود: در ابتدا ما فعالان محیط زیست تصور می‌کردیم شاید برای پروژه جدید و ساخت و ساز در کنار نیروگاه این درختان را قطع کرده‌اند ولی متاسفانه هیچگونه برنامه ساخت و سازی در کار نبود و صرفا برای فروش چوب و سودجویی این درختان را قطع کردند که بخشی از آنها به شمال کشور و بخشی نیز به زغال تبدیل شدند.

این فعال محیط زیست ادامه داد: درختان مثمری که توسط عوامل نیروگاه برق بندرعباس قطع شدند ۶۰۰ الی ۷۰۰ اصله درخت بودند.

مدیرعامل شرکت برق هرمزگان: درختان قطع شده مفید نبودند

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق هرمزگان در این باره به خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: درختان کنوکارپوس به دلیل ریشه‌هایی گسترده ای که دارند، باعث تخریب جداول، مخازن و لوله‌ها شده و همچنین در فصل گرده افشانی باعث آلرژی فصلی در بین مردم می شوند. این گیاه به گونه ای است که حتی اگر درخت میوه نیز در کنارش باشد، آن را بی ثمر می کند.

یک فعال محیط زیست: درختان مثمری که توسط عوامل نیروگاه برق بندرعباس قطع شدند ۶۰۰ الی ۷۰۰ اصله بودند

بیش از ۱۱۰۰ درخت جایگزین کاشته ایم

حسین سلیمی در ادامه افزود: نیروگاه برق بندرعباس تعدادی از درختان کنوکارپوس دور مخازن را قطع و برای جایگزینی شان درختان ثمرده کاشته‌‌ است. از دی ماه سال گذشته تاکنون ۹۰۰ اصله درخت در فضای سبز این نیروگاه از جمله ۵۰۰ نهال لیمو، ۱۵۰ نهال نارنج و ۱۰۰ درخت انبه کاشته‌ شده و همچنین قرار است ۱۵۰ درخت جم نیز کاشته شود و همچنین درخت شوید و گل ابریشم که بومی این منطقه است به زودی غرس می شود. تاکنون حدودا ۱۱۰۰ درخت اصله کاشته شده که در میان آنها تعداد زیادی درختان نخل هم وجود دارد.

حتی یک درخت مثمر قطع نکرده‌ایم

سلیمی عنوان کرد: به رغم خبرهایی که مبنی بر قطع درختان مثمر در محوطه نیروگاه برق بندرعباس در فضای مجازی مطرح می‌شود، باید بگویم حتی یک درخت مثمر در این محوطه توسط عوامل نیروگاه قطع نشده است.

اگر درختان را قطع نمی‌کردیم باعث تخریب لوله‌ها می‌شد

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار ایلنا که آیا برای قطع این درختان مجوزی از سازمان محیط زیست دریافت کرده اند یا خیر؟ گفت: اداره محیط زیست بندر عباس نیز با کاشت این درختان مخالف است و اگر درختان دور مخازن را قطع نمی کردیم، باعث تخریب لوله ها شده و مواد مازاد به دریا ریخته و موجب یک فاجعه زیست محیطی می شد.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان نیز در این باره به ایلنا اظهار داشت: طبق تحقیقات میدانی که توسط اداره کل انجام گرفت، قطع درختان محوطه نیرگاه برق بندرعباس بیشتر به قطع درختان کنوکارپوس اختصاص داشت.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان: تعدادی از درختان مثمر را جابجا کرده و به جای دیگری از محوطه نیروگاه منتقل کرده و کاشته بودند که زیاد هم نبودند و تصاویر فضای سبزی که در فضای مجازی منتشر شده برای موقع جابجایی این درختان بوده و تصاویر بعد که درخت کاری جایگزین را منتشر نکرده اند

کنوکاپوس به زیرساخت های آب و فاضلاب خسارت وارد می کند

وی افزود: در استان هرمزگان درختان کنوکاپوس به دلیل ریشه‌های گسترده و تخریب زیرساخت‌های آب و فاضلاب اداره کل محیط زیست به حوزه فضای سبز شهری پیشنهاد کرده است که دیگر از اینگونه درخت  استفاده نکند و از گونه های دیگر گیاهی که بومی باشند، کاشته شوند.

قاسمی ادامه داد: نیروگاه برق بندر عباس نیز در حال جایگزین کردن قطع درختان کنوکاپوس است. ۳۰ درصد مساحت محوطه نیروگاه مختص به پوشش گیاهی است و قبل از اینکه درختان پوشش گیاهی را قطع کنند اقدام به جایگزین گیاهان مناسب کرده‌اند.

کاشت گیاهان مثمر در کنار نیروگاه صنعتی توصیه نمی شود

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان ادامه داد: اینکه بعد از قطع شدن درختان کنوکارپوس شرکت‌ها از آن چه استفاده ای کرده اند اطلاعی نداریم و تنها پیشنهاد ما برای قطع کردن این درختان گیاهان جایگزین است. کاشت درختان مثمر در کنار یک نیروگاه صنعتی توصیه نمی شود و برای جایگزین باید از گونه‌های کهور و آکاسیا استفاده شود که اثرات مخرب کمتری به زیر ساخت‌های منطقه داشته باشند.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق هرمزگان: به رغم خبرهایی مبنی بر قطع درختان مثمر در محوطه نیروگاه برق بندرعباس در فضای مجازی باید بگویم حتی یک درخت مثمر در این محوطه توسط عوامل این نیروگاه قطع نشده است

وی عنوان کرد:  در نیروگاه برق بندرعباس درختان جایگزین در طی چند مرحله انجام می شود به طوری که هم اکنون نیز درختان در حال کاشت دارند. در بازدید میدانی که داشتیم از آسیبی که این درختان به کانال‌های زهکش نیروگاه زده بود و همین طور سیستم های برق کاملا مشهود بود و جالب اینجاست که گونه های بومی را اصلا قطع نکرده بودند.

درختان مثمر توسط نیرگاه به جای دیگری از محوطه منتقل شدند

قاسمی بیان کرد: تعدادی از درختان مثمر را به جای دیگری از محوطه نیروگاه منتقل کرده و کاشته بودند که زیاد هم نبودند و تصاویر فضای سبزی که در فضای مجازی منتشر شده برای زمان جابجایی این درختان بوده و تصاویر بعدی درخت کاری جایگزین را منتشر نکرده اند.

وی تصریح کرد: این اقدام نیروگاه برق بسیار مثبت بود. از نظر استانداردهای محیط زیستی پوشش گیاهی حداقلی در نیروگاه رعایت شده است.

گزارش از: مریم بازوند

خروج از نسخه موبایل