نرگس محمدی از ابتلای خود و تعدادی از زندانیان به کرونا در زندان خبر داد.
در پی انتشار نامه نرگس محمدی، فعال مدنی زندانی در زندان زنجان که از ابتلای خود و تعداد دیگری از زندانیان به کرونا و نبود امکانات درمانی و بهداشتی خبر داد، کاربران ایرانی با انتشار پیام هایی با هشتگ #شکنجه_با_کرونا یک طوفان توئیتری به راه انداختند.
کاربران در توئیتر با انتشار پیامهایی، با اشاره به این بخش از نامه خانم محمدی که اعلام کرد «با ابتلا به کرونا بدون دارو وخدمات پزشکی بسر میبرم»، عنوان کردند که ممانعت از اعطای مرخصی به زندانیان مبتلا به کرونا را مصداق شکنجه دانسته و آن را تلاش برای خاموش کردن صدای فعالان مدنی عنوان کردند.
ضیا نبوی در یک پیام توئیتری نوشت: انگار سیستم یک ویروس را در استخدام خود درآورده، تا با آن زندانیان سیاسی را شکنجه کند!
بهاره هدایت هم در توئیت خود به بخشی از گفت و گوی برادر نرگس محمدی اشاره کرده که محروم کردن این زندانی مبتلا به کرونا را از دارو و مراقبت، اقدام برای مرگ خاموش او عنوان کرد.
شاهین میلانی هم در پیام خود با هشتگ شکنجه_با_کرونا نوشت: جمهوری اسلامی به هر طریقی بتواند زندانیان را آزار میدهد، زندانیانی که اصلا نباید زندانی باشند.
اعظم بهرامی به خطری که زندانیانی نظیر خانم محمدی و احمدرضا جلالی را تهدید می کند پرداخت و نوشت: برای بسیاری از زندانیان مثل نرگس محمدی یا احمدرضا جلالی که بیماریهای زمینهای جدی دارند حتی در معرض ویروس کرونا بودن هم میتواند مرگ آور باشد. این مصداق شکنجه با کرونا نیست بلکه مصداق قتل زندانی در خاموشی و فراموشی است.
برخی از کاربران نیز به دیگر فعالان مدنی زندانی که بیماری ریوی داشته و در خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند اشاره کردند؛ از جمله معلم زندانی و عضوهیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران که بیش از دو سال است که بدون یک روز مرخصی در زندان است. محمد به بیماری ریوی مبتلاست.
فائزه عبدی پور هم به طور کلی به وضعیت زندان بزرگ تهران اشاره کرده است که امکان رعایت مسائل بهداشتی به دلیل شرایط زندانیان وجود ندارد. او نوشت که در هر سالن زندان بزرگ تهران زندانیان در کف زمین و راهروها و چسبیده به هم می خوابند و از مایع دستشویی و ماسک برای خودداری از ابتلا به کرونا هم خبری نیست.
نرگس محمدی، نایب رئیس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر و فعال مدنی زندانی که چندی پیش از زندان اوین همراه با ضرب و شتم به زندان زنجان منتقل شد، در دو پرونده جداگانه با موارد اتهاماتی جدیدی روبرو شده است.
پیش از این نرگس محمدی که از اواسط اردیبهشت ماه سال ۹۴ در زندان به سر میبرد پس از تحصن به همراه ۷ زندانی زن دیگر در اعتراض به کشتار آبان ماه، با خشونت از زندان اوین به زندان زنجان منتقل شد.
در این راستا عفو بین الملل نیز همزمان با آغاز ششمین سال حبس این فعال حقوق بشر خواستار آزادی بی درنگ و بدون قید و شرط او شده است.
از: صدای آمریکا