سایت ملیون ایران

برگزاری سه تجمع کارگران مخابرات راه دور، روستایی و پیمانکاران مخابراتی

استان وایر– تعدادی از «کارگران بازنشسته مخابرات راه دور» در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات معوقه اقدام به برگزاری تجمعی در شهر شیراز کردند.

سهام داراین شرکت پیشتر اعلام کرده بود: «یک سوم مطالبات کارگران بازنشسته مخابرات راه دور شیراز را به حساب آنان واریز کرده است.» اما کارگران معترض با برپایی این تجمع این خبر را تکذیب واعلام کردند که هنوز به مطالبات‌شان دست نیافته‌اند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس درباره مطالبات آنها میگوید: «با توجه به اینکه سهامدار عمده مجموعه صنایع مخابرات راه دور ایران (ITI) به تعهدات خود در پرداخت مطالبات کارگران عمل نکرده این مجموعه برای حل مشکل کارگران کارخانه به مزایده گذاشته می‌شود.»

به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، جلسه‌ای با رئیس کل دادگستری استان فارس و دادستان شیراز برگزار شده و کار به سمتی می‌رود که شرایط برگزاری مزایده و واگذاری صنایع مخابرات راه دور ایران به شخص یا شرکتی که اهلیت داشته باشد فراهم می شود.

تکذیب خبر پرداخت مطالبات بازنشستگان مخابرات راه دور شیراز

رئیس کانون کارگران بازنشسته صنایع مخابرات راه دور شیراز، روز پنج شنبه ۱۳شهریورماه جاری خبر واریز یک سوم مطالبات کارگران بازنشسته این شرکت را تکذیب کرد. او با اشاره به انتشار اخباری درباره پرداخت بخشی از طلب کارگران بازنشسته صنایع مخابرات راه دور شیراز گفته بود: «در جلسه‌ای که روز گذشته میان اینجانب و نماینده دستگاه قضا برگزار شد، مشخص شد که خبر واریز یک سوم مطالبات کارگران بازنشسته این شرکت کذب است و سهام‌دار شرکت پولی بابت مطالبات کارگران بازنشسته به حساب دستگاه قضایی واریز نکرده است.»

«هاشم شمشیری» لت اعلام اینکه تیرماه سال جاری خبر رسید که یک سوم مطالبات کارگران که شامل سنوات و دستمزد ماهیانه می‌شود و از نیمه دهه ۸۰ تاکنون پرداخت نشده، به حساب دستگاه قضا واریز شده است، افزود: «حتی رئیس کل دادگستری استان فارس، ۳۱ تیرماه اعلام کرد که در کمتر از ۴۰ روز پس از سفر ریاست قوه قضاییه به استان فارس، بخشی از مطالبات کارگری شرکت مخابرات راه دور (ITI) شیراز پس از ۱۰ سال در آستانه پرداخت است.»

شمشیری با بیان اینکه منتظر دریافت تمام طلب خود هستیم، گفت: «با توجه به اینکه بانک ملی بزرگترین طلبکارِ سهام‌دار است، قرار شد که اموال شرکت به مزایده گذاشته شود و مطالبات کارگران به عنوان دیون ممتازه تلقی شود، تا پس از بانک ملی در اولویت دریافت پول قرار گیریم؛ اما بانک ملی تا این لحظه اموال کارخانه را تجدید ارزیابی نکرده است.»

وی افزود: «بانک ملی مدعی است که از آخرین تجدید ارزیابی اموال صنایع مخابرات راه دور شیراز، ۶ ماه می‌گذرد و این کار باید بار دیگر انجام شود. با توجه به اینکه انجام این مزایده مورد تاکید مقام‌‌های قضایی شهرستان شیراز قرار دارد و با موافقت آنها انجام می‌شود، باید هرچه سریعتر به سرانجام برسد؛ چرا که ۱۳۰۰ کارگر بازنشسته با ۱۴ سال سابقه کار همچنان به طلب خود دست نیافته‌اند و با سختی زندگی خود را می‌گذارنند.»

کارخانه صنایع مخابرات راه‌ دور ایران،  به عنوان شرکت مادر تخصصی در زمینه تولید زیرساخت‌های مخابراتی در سال۱۳۵۳ در شیراز شروع به فعالیت کرد. اکثر مراکز مخابراتی با نصب رادیوهای تولیدی این شرکت ارتباطات مخابراتی میان‌ شهری تجهیز شد. راه اندازی پروژه ملی کارت هوشمند سوخت از جمله فعالیت‌های این مجموعه بوده است.

این کارخانه حدود ۱۴ سال است که با مسائل و مشکلات عدیده مالی مواجه شده و مطالبات کارگران این واحد پرداخت نشده است.

چهارده  سال است که یک هزار و ۳۰۰ کارگر بازنشسته «شرکت صنایع مخابرات راه دور ایران» در شیراز کفش آهنی پوشیده‌ و به دنبال مطالبات معوقه خود، از این اداره به آن اداره می‌روند. در روزهای ۱۳ و ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ هم به دنبال قانع نشدن این کارگران از توضیح مقامات استانی، بار دیگر ۴۰۰ نفر از آن‌ها مقابل استانداری فارس تجمع کردند.

آن‌ها می‌گویند از توضیح مقامات استانی درباره حل مشکل پرداخت سنوات به اضافه خسارت تاخیر و تادیه ۱۳ساله قانع نشده‌‌اند و انتظار دارند که این مقامات با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، مشکل آن‌ها را حل کنند. میزان طلب کارگران بازنشسته صنایع مخابرات راه دور ایران در شیراز بدون احتساب خسارت تاخیر و تادیه، ۳۵ میلیارد تومان و با احتساب این موارد، چیزی حدود ۱۰۰ میلیارد تومان است.

تجمع کارگران مخابرات روستایی کشور مقابل مجلس

 گروهی از کارکنان مخابرات روستایی کشور یک تجمع اعتراضی در مقابل مجلس شورای اسلامی برگزار کردند. دبیر کانون انجمن‌های صنفی کارگری کارگزاران مخابرات روستایی کشور درباره این تجمع می گوید: «از پانزده استان کشور ازجمله خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، قزوین، گیلان، همدان، خوزستان، لرستان و هرمزگان به تهران آمدیم و مقابل مجلس جمع شدیم تا شاید نمایندگان مجلس صدای دادخواهی ما را بشنوند.»

قربان زاده، با اعلام اینکه مهم‌ترین خواسته ما «رفع تبعیض مزدی در مخابرات» است، مطالبات معترضان را در چهار دسته معرفی کرد: «خواسته اول پایبندی مخابرات به توافقنامه ۳/۲/ ۹۸است. این توافقنامه با حضور نمایندگان مجلس  بین کارگران و مخابرات تنظیم شد. دومین خواسته، رفع تبعیض در پرداخت حقوق، مزایا و رفاهیات بین کارگران مخابرات روستایی و کارکنان مخابرات شهری است که خواسته بسیار مهمی است. این خواسته عرف کارگاه است و محمل قانونی دارد. خواسته سوم، انعقاد قرارداد دائم با تعدادی از این قشر زحمتکش مخابرات روستایی است. هنوز قرارداد با آنها منعقد نشده درحالی که قرارداد دائم، رای حل اختلاف و دیوان عدالت است. در نهایت خواستار واریز بیمه معوقه تعدادی از پرسنل، مربوط به قبل و بعد سال ۸۸ هستیم.»

اعتراض کارگران پیمانکاری مخابرات نیشابور

دوشنبه دهم شهریورماه نیز «کارگران پیمانکاری مخابرات نیشابور» در اعتراض به عدم دریافت حقوق مردادماه و همچنین در اعتراض به قراردادهای پیشنهادی پیمانکار، دست از کار کشیدند.

این کارگران با بیان اینکه در حق پیمانکاری‌ها اجحاف می‌شود، می‌گویند: «بارها به قراردادهای شغلی و المان‌های آن اعتراض کرده‌ایم اما فایده‌ای نداشته است؛ ناچار شدیم دست از کار بکشیم و به این ترتیب، نارضایتی خود را به مجموعه مخابرات نشان دهیم.»

این کارگران خواستار رفع تبعیض در مخابرات و عقد قرارداد مستقیم با مجموعه هستند؛ این درحالی است که محمود شهرآبادی، مدیر مخابرات نیشابور در گفتگو با یک رسانه محلی گفته است: «امروز در نیشابور نیروهای پیمانکار مخابرات که به‌صورت کشوری مشغول به فعالیت هستند به دلیل مشکلات قراردادی امسال و عدم دریافت حقوق مردادماه در محل کار حاضر نشده‌اند. این اعتراضات از هفته پیش آغاز شده بود که به مسئولین استانی و شهرستانی اطلاع دادیم و متاسفانه امروز این کارگرها دست از کار کشیدند.»

کارگران پیمانکاری مخابرات نیشابور خواستار ین هستند تا مسئولان استانی و کشوری به موضوع ورود کرده و در جهت رفع مشکلات کارگران پیمانکاری اقدام کنند. کارگرانی که به گفته خودشان، به اندازه رسمی‌ها کار می‌کنند اما نصف آنها حقوق نمی‌گیرند.

خروج از نسخه موبایل