شمار دیگری از هنرمندان و نویسندگان ایرانی و خارجی به کارزار اینترنتی دفاع از زندانیان سیاسی و کمپین اعتراض به ادامه حبس نسرین ستوده پیوستهاند و با هشتگ FreeNasrin# خواستار آزادی این وکیل حقوق بشری شدهاند.
خانم کولمن از همکاران فیلم مستندی است که پیرامون جنبش زنان و زندگی نسرین ستوده به نام “نسرین” ساخته شده است. “کمپین حقوق بشر در ایران” به نقل از او مینویسد: «مفتخرم که اینگونه در کنار نسرین ایستادهام. نسرین برای رسیدن به عدالت در ایران خطر همه چیز را به جان خریده است.»
Proud to stand with my friends & colleagues in support of the international campaign to free human rights lawyer #NasrinSotoudeh, unjustly imprisoned in Iran. Please join us by posting your own protest photo in solidarity with #FreeNasrin @ichri https://t.co/iKlocyEJw9 pic.twitter.com/WzGFoFIoHO
— Nazanin Boniadi (@NazaninBoniadi) September 10, 2020
هادی قائمی، مدیر این کمپین میگوید: «نسرین ستوده آزادی خود را فدای دفاع از حقوق دیگران کرده و سالهاست از زندگی در کنار همسر و دو فرزند خود محروم است. همه باید برای رهایی او از زندان متحد شویم.»
به موازات این گروه از هنرمندان و نویسندگان، رابرت منندز، سناتور ارشد دمکرات در سنای آمریکا در توییتی از نسرین ستوده حمایت کرد و نوشت: «ایران باید فورا و بدون قید و شرط نسرین ستوده را آزاد کند و به اعتصاب غذای او پیش از آن که حال او وخیمتر شود پایان دهد. منندز گفت، خانم ستوده نباید از ابتدا زندانی میشد».
Nasrin Sotoudeh is a human rights defender who should never have been jailed in the first place. I have called for her release before on #InternationalWomensDay.
Iran must immediately and unconditionally #FreeNasrin and end her hunger strike before her condition gets any worse. https://t.co/tSy8Atq1vv
— Senator Bob Menendez (@SenatorMenendez) September 10, 2020
وزارت خارجه امریکا پیشتر و با ابراز نگرانی از وضعیت سلامتی نسرین ستوده، از مقامات جمهوری اسلامی خواسته او و سایر زندانیان سیاسی را آزاد کنند.
نسرین ستوده از خرداد سال ۹۷ پشت میلههای زندان است. دستگاه قضایی جمهوری اسلامی، او را با اتهاماتی چون “تبانی علیه امنیت ملی”، “فعالیت تبلیغی علیه نظام” یا “مخالفت با مجازات اعدام”، درمجموع به ۳۳ سال حبس محکوم کرده که طبق قانون مجازات اسلامی، ۱۲ سال آن قابل اجراست. او از پنج هفته قبل در اعتراض به شرایط غیرمنصفانه و غیرعادلانه زندانیان در ایام گسترش ویروس کرونا، در زندان اوین اعتصاب غذا کرده است.
انجمن قضات آلمان در ارج گذاری به فعالیتهای متعهدانه این وکیل دادگستری، از جایزه حقوق بشر سال ۲۰۲۰ را به او داده و در توضیح این انتخاب گفته است: «ستوده به واسطه تعهد شجاعانه و خستگیناپذیر خود به حقوق بشر و حاکمیت قانون به سمبل مدافع حقوق مدنی ایران تبدیل شده است.» این انجمن تاکید میکند که ستوده در شرایط اعتصاب غذا در زندان به پشتیبانی وسیع بینالمللی نیاز دارد.
نسرین ستوده در سال ۲۰۱۲ نیز جایزه معتبر ساخاروف را از اتحادیه اروپا به دلیل فعالیتهای حقوق بشری دریافت کرد.
کمپین حقوق بشر در ایران میگوید، مشارکت هرچه بیشتر شهروندان سراسر دنیا در این کارزار اعتراضی آنلاین برای تسریع در آزادی نسرین ستوده و اعتراض به وضعیت زندانیان سیاسی در ایران، باعث میشود که شهروندان دیگر کشورهای دنیا از نمایندگان منتخب خود درخواست کنند تا در مجامع بینالمللی از مقامات جمهوری اسلامی ایران درباره وضعیت نسرین ستوده و دیگر زندانیان سیاسی توضیح بخواهند و خواستار آزادی این وکیل حقوق بشر و سایر زندانیان سیاسی شوند.
از: دویچه وله