مانی هاشمی
بنا بر گزارشها، مانی هاشمی، کولبر ۱۴ سالهای که ۱۶ شهریورماه هنگام فرار از ترس تیراندازی مأموران انتظامی سقوط کرده بود، دچار جراحتهای عمیق شده است.
خبرگزاری کار ایران، ایلنا، در این مورد مینویسد که خانواده او توان مالی برای انتقال او به مراکز درمانی تهران را ندارند.
درمانهای اولیه این کولبر نوجوان که اهل روستای شمشیر از توابع پاوه در کرمانشاه است، در بیمارستان محلی انجام شده، اما جراحتهای عمیق سر و چشم او نیازمند درمان در مراکز درمانی مجهزتر است.
خانواده مانی هاشمی برای انتقال او به تهران و پیگیری درمانش از مردم درخواست کمک کردهاند.
خبرگزاری رسمی ایلنا دلیل سقوط این کولبر نوجوان را «به هم خوردن تعادل از ترس دستگیری و بازداشت» ذکر کرده و در شبکههای اجتماعی، دلیل کولبری مانی هاشمی «تهیه پول برای خرید یک گوشی موبایل» عنوان شده است.
مانی۱۴ساله، پارسال معادلش۱۸.۹۳بود. اما برای خرید موبایل و استفاده از سامانه شاد مجبور شد #کولبری کند. با سر رسیدن ماموران با ۴بسته ۲۵کیلویی لوبیا از کوه سقوط کرد و…
بخش دردآور قصه اش تازه اینجاست؛ نه تنها دیگر نمیتواند درس بخواند که حالا مادرش میگوید برای درمانش هم پول ندارند. pic.twitter.com/FWGeOre7w3
— احسان بداغی (@EhsanBodaghi) September 14, 2020
بر اساس آمار بە ثبت رسیدە در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هەنگاو، طی ماه گذشته میلادی (اوت)، ۳۱ کولبر و کاسبکار کُرد در مرزهای غربی ایران کشتە و زخمی شدەاند.
اخبار و گزارشهای مربوط به کشته شدن کولبران در ایران بارها منتشر شده و در مواردی نیز بازتاب گستردهای داشته و به اعتراضات و اعتصاباتی در برخی مناطق و شهرهای ایران انجامیده است.
مقامهای جمهوری اسلامی کولبری را بخشی از روند قاچاق کالا میدانند، اما بسیاری از منتقدان و کنشگران، با اشاره به فقر و بیکاری گسترده، نابرابریها و چالشهای دیگر، کولبری را نه راهی برای کسب درآمد، که تنها راه «زنده ماندن» گروهی از شهروندان و خانوادههای آنها توصیف میکنند.
پیشتر خبرهایی نیز از صدور حکم حبس و شلاق برای اعتراض به کشتار کولبران نیز منتشر شده است.
ازجمله روز سوم مرداد سازمان حقوق بشری هەنگاو از صدور در مجموع ۳۰ ماه حبس و ۲۵۰ ضربه شلاق برای ۱۰ نفر از فعالین مدنی بانە به اتهام اعتراض به کشتار کولبران خبر داد.
منابع: ایلنا و شبکههای اجتماعی و رادیو فردا / ر.ش / پ.پ
از: رادیو فردا