خبرگزاری هرانا – امروز دوشنبه ۷ مهرماه یک زندانی در زندان دستگرد اصفهان که پیشتر از بابت اتهام “محاربه از طریق مشارکت در سرقت مسلحانه” به اعدام محکوم شده بود، جهت اجرای حکم به یکی از سلولهای انفرادی این زندان منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۷ مهرماه ۱۳۹۹، یک زندانی محکوم به اعدام جهت اجرای حکم به سلول های انفرادی زندان دستگرد اصفهان منتقل شد.
هویت این زندانی “شهروز کاظمی نورالدین وند، متولد ۱۳۷۱” توسط هرانا احراز شده است.
آقای کاظمی پیشتر در تاریخ ۲۴ اسفندماه ۹۵ به همراه دو تن دیگر به نام های شادمان کاظمی و قدرت الله قاضی انصاری به اتهام انجام سرقت مسلحانه از یک مغازه طلافروشی در شهرستان شاهین شهر بازداشت شد. این افراد نهایتا پس از ۲ ماه نگهداری در سلول انفرادی به بند عمومی زندان دستگرد منتقل شد.
این افراد نهایتا در آذرماه ۹۶ توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب اصفهان از بابت اتهام “محاربه از طریق مشارکت در سرقت مسلحانه” به اعدام محکوم شدند. این حکم در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور به ریاست قاضی عزیزالله رزاقی و معاونت محمود حاتمی نقض و به شعبه ۵ دادگاه انقلاب اصفهان، به عنوان شعبه هم عرض ارجاع داده شد.
شهروز کاظمی توسط این شعبه به عنوان متهم ردیف اول به اعدام در محل وقوع سرقت و دو تن دیگر به ۱۰ سال حبس در تبعید محکوم شدند.
به گفته یک منبع مطلع پس از استفتا از شماری از مراجع تقلید از جمله آیت الله مکارم شیرازی و صافی گلپایگانی این افراد اعلام کردند، با توجه به آنکه کسی در جریان این سرقت کشته نشده است، این عمل محاربه محسوب نخواهد شد. با این وجود این حکم در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور در تاریخ ۲۷ شهریورماه ۹۷ تایید شد.
گفته میشود که با خانواده آقای کاظمی جهت انجام ملاقات آخر تماس گرفته شده و فردا ساعت ۹ صبح این ملاقات انجام خواهد شد. با وجود رای دادگاه مبنی بر اعدام در ملاعام، به خانواده کاظمی گفته شده است که جهت جلوگیری از متشنج شدن فضا، این حکم در زندان اجرا خواهد شد.
شهروز کاظمی نورالدین وند، فرزند شاهرخ، متولد ۱۳۷۱، متاهل و پدر یک دختر ۱۸ ماهه است.
بنابر گزارش نهادهای بینالمللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.
بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (اول ژانویه ۲۰۱۹ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۱۹) دستکم ۲۴۸ شهروند اعدام شدند و ۱۰۸ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۴ کودک-مجرم اشاره کرد و همینطور به محل اجرای ۱۳ حکم اعدام که در ملا عام بوده است.
بنا بر همین گزارش بیش از ۷۵ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمیشوند که نهادهای حقوق بشری اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” میخوانند.