سخنگوی وزارت بهداشت میزان تاثیر احتمالی ذرات معلق، دی اکسید نیتروژن و ازن بر مرگومیر کرونا را اعلام کرد.
«سیما سادات لاری» سخنگوی وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در رابطه با آلودگی هوا و تاثیر آن بر ابتلا و مرگ میرهای ویروس کرونا بیان کرد: نتایج بررسیهای انجام شده در برخی از کلانشهرهای کشور نشان داده که به ازای هر ۱۰ میکروگرم افرایش غلظت ذرات معلق و کوچکتر از ۲.۵ میکرون تا ۶ درصد، دی اکسید نیتروژن تا ۱۵ درصد و ازن تا ۷ درصد احتمال مرگ بر اثر ویروس کرونا را افزایش میدهد.
وی با اشاره به خطر آلودگی هوا در فصل پاییز و همزمانی آن با شیوع کرونا افزود: از مردم میخواهیم در روزهایی که هوا آلودهتر است، تردد کمتری در بیرون از خانه داشته باشند.
لاری ادامه داد: با توجه به شیوع ویروس کرونا، افزایش ابتلا، بستری و فوت به علت کووید ۱۹، بهتر است که افراد از تردد بیمورد پرهیز کنند و حتما همانند این چند ماه که از شیوع کرونا میگذرد، طبق پروتکلها از ماسک استفاده کنند.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت در صورت عدم اصلاح رفتارهای پرخطر توسط هر یک از ما وضعیت بیماری در کشور به مراتب سختتر و دشوارتر از وضع موجود خواهد شد.
وی با درخواست از شهروندان مبنی بر اینکه در خانه ماندن را همچنان به عنوان یک ضرورت اصلی در نظر بگیرند و تا حد امکان از روشهای مجازی برای دیدارهای خانوادگی استفاده کنند، هر چند که تا حدی دشوار است.
*****
میزان کشندگی کرونا در تهران در موارد بستری ۱۲.۳ درصد بوده است
نتایج یک پروژه تحقیقاتی نشان میدهد که میزان کشندگی بیماری کرونا در تهران در موارد بستری ۱۲.۳ درصد بوده است که نسبت مرگ و میر بالایی محسوب میشود.
روزنامه همشهری روز یکشنبه ۲۷ مهرماه با انتشار این نتایج این تحقیقات که به سفارش شورای شهر تهران انجام شده، نوشت «سیاستهای اجرایی» برای کنترل کرونا در تهران ناموفق بوده است.
در بخش دیگری از این تحقیق آمده است که حدفاصل ۱۴ فروردین تا ۱۴ تیرماه، در بیمارستانهای تحت پوشش ۳ دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی، ۴۸ هزار و ۳۹۳ نفر به علت کرونا بستری شدهاند که از این تعداد ۳ هزار و ۱۵۵ نفر فوت کردهاند.
مسئولان وزارت بهداشت ایران تاکنون از ارائه آمار تفکیکی استانهای مختلف خودداری کردهاند.
پیش از این ناهید خداکرمی آمار کل قربانیان کرونا در تهران از زمستان سال گذشته تا اوایل مهرماه را ۱۲ هزار نفر اعلام کرده بود.
بر اساس نتایج تحقیقات تازه، در تهران ۳منطقه ۴، ۶ و ۱۹ بیشترین موارد ابتلا به کرونا را داشتهاند و میانگین سنی بیماران ۵۷.۳ سال و بیشترین درصد موارد فوت در گروه سنی بالای ۸۰سال بوده است.
از: رادیو فردا
*****
کرونا در ایران؛ تا کنون نیمی از قربانیان بیماری زمینهای داشتهاند
سخنگوی وزارت بهداشت، روز یکشنبه ۲۷ مهر، با اعلام شناسایی ۳۸۹۰ مورد جدید مبتلا به کرونا در ایران طی ۲۴ ساعت گذشته، گفت ۲۵۲ تن نیز در این فاصله زمانی جان خود را از دست دادند.
خانم لاری در گزارش روزانه خود همچنین گفت از نزدیک به چهار هزار بیمار جدید شناساییشده، یکهزار و ۶۶۱ نفر بستری شدهاند و در حال حاضر بیش از چهار هزار و ۷۴۴ نفر در وضعیت شدید بیماری و تحت مراقبت ویژه قرار دارند.
بر اساس این گزارش رسمی، مجموع بیماران کووید۱۹ در ایران به ۵۳۰ هزار و ۳۸۰ نفر رسیده و شمار رسمی جانباختگان این بیماری نیز به ۳۰ هزار و ۳۷۵ نفر رسیده است.
آمار رسمی کرونا در ایران که سخنگوی وزارت بهداشت اعلام میکند، همواره محل تردید بوده و منابع رسمی و غیررسمی دیگر بارها آمارهای متفاوتی ارائه دادهاند.
هفته پیش ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران، اعلام کرد که بسیاری از قربانیان کرونا به دلیل منفی بودن تستشان جزو آمار جانباختگان اعلام نمیشوند. او همچنین درباره آمار واقعی گفت: «بسته به وضعیت استانهای ایران، ممکن است که از ۱.۵ تا ۲.۲ برابر بیشتر از آمار اعلامشده باشد.»
خانم لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، امروز همچنین گفت بر اساس آمار تفکیکی، بیماری کووید ۱۹ افرادی که به بیماری های زمینهای مبتلا هستند، به شکل شدیدتری بروز پیدا میکند.
بهگفته این مقام دولتی، از ابتدای شیوع کرونا در ایران تا ۲۰ مهر ۱۳۹۹، نزدیک به ۱۵ هزار نفر از قربانیان کرونا کسانی بودهاند که بیماریهای زمینهای، مثل بیماریهای ریوی، قلبی، دیابت، کبدی، بدخیمی، کلیوی داشتهاند.
بر این اساس، نزدیک به نیمی از آمار درگذشتگان ناشی از ابتلا به کرونا کسانی بودهاند که بیماریهای زمینهای داشتهاند.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در حال حاضر وضعیت استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان قرمز است.
تا چند روز پیش استان کردستان در وضعیت هشدار قرار داشت، اما بهتازگی در ردیف استانهای قرمز قرار گرفته است.
در حال حاضر استانهای هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
از: رادیو فردا