سایت ملیون ایران

تایید ۸ سال حکم علیرضا علی‌نژاد در دادگاه تجدید نظر

«سعید دهقان»، یکی از وکلای «علیرضا علی‌نژاد»، نویسنده و ویراستار، روز ۲۷ مهر ماه خبر از تایید حکم هشت سال زندان او داد.

علیرضا علی‌نژاد برادر «مسیح علی‌نژاد» است. مسیح علی‌نژاد خبرنگار ایرانی و فعال حقوق بشر ساکن آمریکا است که جمهوری اسلامی برای تهدید او برادرش را دستگیر کرده‌ است. حدود یک سال از بازداشت علیرضا علی‌نژاد می‌گذرد.

او روزهای ابتدایی مهر ۱۳۹۸ توسط ماموران امنیتی در منزلش بازداشت شد و در دادگاهی که وکلای او رای صادره آن را «غیرقانونی» می‌دانند به ۸ سال زندان محکوم شد.

مسیح علی‌نژاد پس از صدور این حکم، آن را «هشت سال زندان به جرم برادری» دانست. محکومیت او پس از مدت‌ها بازداشت و شکنجه در حالی اتفاق افتاد که حاضر نشد علیه خواهر روزنامه‌نگارش حرفی بزند.

حالا سعید دهقان، وکیل مدافع آقای علی‌نژاد، از تایید حکم دادگاه بدوی او در شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران خبر داده است.

سعید دهقان روز یک‌شنبه ۲۷مهر۱۳۹۹، با اعلام این خبر در صفحه توییتر خود نوشته است به «هیچ‌کدام از اعتراضات به رای غیرقانونی صادره از شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران توجهی نشده است.»

پیش از این طی چندین جلسه دادگاه در این شعبه، آقای علی‌نژاد با سه اتهام مطروحه مجموعا به ۸ سال زندان محکوم شد.

بر اساس این حکم که توسط قاضی «محمد مقیسه» در تیر ماه ۱۳۹۹ صادر شد، آقای علی‌نژاد از بابت اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» به ۵ سال حبس، از بابت اتهام «توهین به رهبری» به ۲ سال حبس و از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم شده بود.

حال با تایید این حکم در دادگاه تجدید نظر و با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، عیلرضا علی‌نژاد باید ۴ سال دیگر در زندان بماند.

سعید دهقان، وکیل او، در توییتر خود آورده است که به زودی به همراه «آرش کیخسروی»، دیگر وکیل آقای علی‌نژاد، «قصد دارند لوایح دفاعیه این پرونده را منتشر کنند.»

علی‌رضا علی‌نژاد را ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در تاریخ سوم مهر ۱۳۹۸ بازداشت کردند. مسیح علی‌نژاد هم‌زمان ویدیویی از برادرش پیش از بازداشت منتشر کرد که در آن از فشار ماموران حکومتی بر پدر و مادرش برای اعلام موضع علنی علیه فعالیت‌های این روزنامه‌نگار سخن گفته بود.

علی‌نژاد در این ویدیو خواهرش را ترغیب کرده بود که به راه خود ادامه دهد. به گفته مسیح علی‌نژاد، جرم برادرش صرفا «برادری» است که نقشه سازمان اطلاعات سپاه را برای آوردن او به ترکیه و بازگرداندنش به ایران برای خواهرش برملا کرده است.

او در این ویدیو خطاب به مسیح گفته بود ماموران اطلاعاتی تلاش می‌کنند که پدر و مادرشان را با تهدید و فشار راضی کنند تا در تلویزیون علیه مسیح حرف بزنند. علیرضا در این ویدیو که از خود ضبط کرده بود از مسیح می‌خواهد در صورت دستگیری‌اش بدون نگرانی به اطلاع‌رسانی ادامه دهد. او در این ویدیو گفته بود: «سکوت نکن، حرف بزن.»

پیش از این به طور مشخص «زرین بادپا»، مادر مسیح علی‌نژاد، نیز تحت بازجویی و فشار برای صحبت‌های علیه دخترش قرار گرفته بود.

«گزارش‌گران بدون مرز» نیز هم‌زمان بازداشت خانواده روزنامه‌نگاران در ایران را «باج‌خواهی مقامات ایران» دانسته بود. این سازمان با انتشار بیانیه به صدور احکام سنگین برای اعضای خانواده‌های روزنامه‌نگاران از سوی حکومت ایران اعتراض کرده بود و خواستار متوقف شدن روند سرکوب و شکنجه آن‌ها شد.

مسیح علی‌نژاد پس از صدور حکم اولیه برای برادرش از سازمان‌های حقوق بشری و گزارش‌گر ویژه «سازمان ملل متحد» خواسته بود «این اقدام را که به مثابه گروگان‌گیری است به شدت محکوم کنند، وگرنه سکوت آن‌ها خطر تکرار این نوع اقدام را برای دیگر خبرنگاران و فعالان مدنی ایرانی ساکن خارج از کشور به همراه خواهد داشت که چون حکومت به آن‌ها دسترسی ندارد به سراغ اعضای خانواده‌هایشان برود.»

آقای علی‌نژاد در روز ۱۸اردیبهشت۱۳۹۹، پس از ۲۲۵ روز بازداشت از بند ۲-الف، متعلق به اطلاعات سپاه پاسداران، به بند عمومی زندان اوین منتقل شده بود و در مراحل بعدی پرونده از جلسات دادگاه تا صدور رای و دادگاه تجدید نظر در یکی از اندرزگاه‌های این زندان محبوس است.

ولی تنها خانواده علی‌نژاد نیستند که با چنین بی‌عدالتی از سوی حکومت ایران روبه‌رو شده‌اند؛ «فرنگیس مظلوم»، مادر «سهیل عربی»، عکاس و شهروندخبرنگار زندانی در ایران، نیز برای اتهام‌هایی چون «تبانی و تجمع علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام»، به ۶ سال زندان محکوم شده بود. تنها جرم وی، اطلاع‌رسانی از شرایط بازداشت پسرش و اعتراض به رفتار غیرانسانی و ظالمانه با او است. خانم مظلوم در دوران بازداشت مدت‌ها در سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین محبوس بود.

برای دیدن اخبار و گزارش‌های بیش‌تر درباره رسانه و خبرنگاری به سایت خبرنگاری جرم نیست مراجعه کنید.

از: ایران وایر

خروج از نسخه موبایل