سایت ملیون ایران

یک پناهجوی دیگر ایرانی در معرض اخراج از خاک آلمان

سعید نوری، نوکیش مسیحی ایرانی بیش از پنج سال است که در آلمان به سر می‌برد. او پس از اینکه به اصرار اداره امور خارجیان پاسپورت ایرانی گرفته، از همین اداره حکم ترک خاک آلمان را دریافت کرده است.    

Iran Geflüchteter Saeed Nouri

سعید نوری ۳۴ ساله بیش از پنج سال است که در آلمان است. پاسخ تقاضای پناهندگی او منفی بوده اما تقاضای رسیدگی مجدد داده است. به او گفته شده که برای اینکه بتواند کار کند یا دوره‌های آموزشی بگذراند باید پاسپورت ایرانی بگیرد اما به محض گرفتن پاسپورت ایرانی به او گفته شده که باید خاک آلمان را ترک کند.

سعید نوری به دویچه‌وله می‌گوید بعد از اینکه به او دولدونگ (اقامت تحمل‌شده تا زمانی که شرایط در کشور مقصد تغییر کند) دادند، او تصمیم می‌گیرد از طریق شرکت در دوره آموزشی جلوی اخراجش را بگیرد اما به او میگویند برای شرکت در این دوره باید پاسپورت ایرانی‌اش را ارائه دهد.

آقای نوری می‌گوید اداره امور خارجیان شهر کرفلد به او گفته اگر با آنها همکاری کند آنها هم با او همکاری می‌کنند پس بهتر است پاسپورت ایرانی بگیرد. سعید نوری چندین دوره آموزشی مناسب پیدا و به اداره امور خارجیان اعلام می‌کند تا حکم اقامت موقت او لغو شود اما کارمند این اداره هربار به او می‌گفته “فقط پاسپورت، من فقط پاسپورت می‌شناسم”.

این در حالی است که سعید نوری کارت ملی ایرانی و شناسنامه ایرانی‌اش را به منظور تعیین هویت به دوائر مربوطه در آلمان تحویل داده بوده و در حقیقت برای احراز هویت نیازی به پاسپورت ایرانی نداشته است.

به گفته این پناهجو این اداره رسما به او “دروغ” گفته چرا که پس از گرفتن پاسپورت ایرانی حکم اقامت تحمل‌شده‌اش را به اخراج تبدیل کردند.

سعید نوری روز سوم مارس در حالی که برای تمدید  کارت شناسایی‌اش به اداره امور خارجیان شهر کرفلد رفته بود، در آنجا دستگیر و به زندان مخصوص اخراج پناهجویان در در دتمولد در استان نوردراین وست فالن برده می‌شود. او قرار است ۱۰ مارس (۲۰ اسفند) از فرودگاه فرانکفورت به ایران بازگردانده شود.

پاسپورت ایرانی؛ شمشیر دولبه برای پناهجویان

بهروز اسدی مدیر دفتر مهاجرت سازمان غیرانتفاعی مالتزر در استان‌های هسن و راینلند فالس آلمان به دویچه‌وله می‌گوید گرفتن پاسپورت ایرانی برای پناهجویانی که تقاضای پناهندگی شان رد شده، مثل یک “شمشیر دولبه” است چرا که اگر پاسپورت نگیرند قادر به کار کردن و گذراندن دوره‌های آموزشی نیستند و اگر هم پاسپورت بگیرند ممکن است اخراج شوند. در حقیقت به گفته این فعال حقوق پناهجویان، اداره امور خارجیان آنها را در وضعیتی قرار می‌دهد که اغلب راهی جز گرفتن پاسپورت ایرانی ندارند هرچند اکثرا بعد از آن اخراج می‌شوند.

بهروز اسدی مدیر دفتر مهاجرت سازمان غیرانتفاعی مالتزر

سعید نوری دینش را از اسلام به مسیحیت تغییر داده و در صورت بازگشت به ایران در خطر زندان یا حتی اعدام قرار دارد.

بهروز اسدی در همین رابطه به آقای گروبل مسئول امور آزادی مذاهب در دولت آلمان و خانم کوفلر مسئول کمیسیون حقوق بشر پارلمان آلمان و نیز به یک سازمان فعال در زمینه حقوق اقلیت‌ها نامه نوشته و منتظر پاسخ آنهاست.

در حال حاضر وکیل جدیدی برای آقای نوری گرفته شده که در حال تقاضای مجدد پناهندگی برای اوست چرا که پس از انتشار عکس و نامش در فضای مجازی، بازگشت او به ایران می‌تواند برایش خطر جانی داشته باشد.

نامه به وزیر کشور آلمان

شاهین درگاهی پناهجوی ایرانی دیگری که او هم حکم اخراج از خاک آلمان را گرفته بود با تلاش نهادها و کنشگران حقوق بشر توانست این حکم را لغو کند و اکنون منتظر اجازه اقامتش از سوی شهر گلزن کیرشن است. این اقامت از نوع اقامت بشر دوستانه است.

همین امروز نیز (۸ مارس) یک پناهجوی افغان در حالی که همسر و فرزندانش در آلمان اجازه اقامت گرفته‌اند به افغانستان بازگردانده شد.

بهروز اسدی که پرونده‌های زیادی را در امور پناهجویان در دست دارد به دویچه‌وله می‌گوید که در حال تهیه نامه‌ای سرگشاده به هورست زهوفر وزیر کشور آلمان است. او در این نامه با توضیح اوضاع ایران به دستگیری‌ها و اعدام‌‌ها و کشتار مردم معترض به عنوان آخرین نمونه در سیستان و بلوچستان اشاره کرده و از وزیر کشور آلمان پرسیده که چگونه اداره مهاجرت که زیر نظر او فعالیت می‌کند در چنین وضعیتی پناهجویان ایرانی را به ایران باز می‌گرداند.

زهوفر که عضو حزب سوسیال مسیحی است از مخالفان سیاست پناهجویی آنگلا مرکل است. او تا کنون چندین آیین‌نامه و مصوبه در راستای سخت‌تر کردن قوانین پناهجویی و آسانتر کردن بازگرداندن پناهجویان را اجرایی کرده است.

از: دویچه وله

خروج از نسخه موبایل