سایت ملیون ایران

با گذشت یک ماه؛ تداوم بازداشت و بی خبری از مازیار سیدنژاد، فعال کارگری


خبرگزاری هرانا – مازیار سیدنژاد، فعال کارگری با گذشت یک ماه از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بی‌خبری بسر می‌برد. این فعال کارگری، روز دوشنبه ۱۷ خردادماه توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در تهران بازداشت و نهایتا به یکی از سلول های انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز پنج‌شنبه ۱۷ تیرماه ۱۴۰۰، مازیار سیدنژاد، فعال کارگری با گذشت ۳۱ روز از زمان بازداشت کماکان در بازداشت و بی‌خبری بسر می‌برد.

آقای سیدنژاد که در تاریخ ۱۷ خردادماه امسال توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در تهران دستگیر و پس از چند روز به بازداشتگاه اداره اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. او چند روز پس از بازداشت طی یک تماس تلفنی کوتاه که تحت نظر نیروهای امنیتی با نزدیکان خود داشته است از دلایل بازداشت خود اظهار بی‌اطلاعی کرده بود. علیرغم پیگیری‌های خانواده تا زمان تنظیم این گزارش از وضعیت کنونی، دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این فعال کارگری اطلاعی در دست نیست.

مازیار سیدنژاد در تاریخ ۱۰ آذر ۹۷ توسط نیروهای امنیتی در اهواز بازداشت و پس از پایان مراحل بازجویی به زندان شیبان اهواز منتقل شد. وی نهایتا در تاریخ ۲۷ اسفند ۹۷ با تودیع قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان شیبان اهواز آزاد شد.

صدا و سیمای جمهوری اسلامی شب شنبه ۲۹ دی ۹۷ با پخش گزارشی با عنوان “طراحی سوخته” به انتشار اوراق بازجویی تعدادی از دستگیرشدگان اعتراضات کارگری خوزستان و اعترافات تلویزیونی مازیار سیدنژاد، سپیده قلیان، اسماعیل بخشی، علی نجاتی و چند تن دیگر علیه خودشان پرداخت که در آن گفته بودند با گروه‌های مارکسیستی و برانداز در خارج از ایران ارتباط دارند.

به گفته منابع نزدیک به این فعال کارگری، چهره مازیار سیدنژاد، به دلیل تغییرات متاثر از فشارها و شرایط بد بازداشت در این فیلم به سادگی قابل شناسایی نبوده است.

جلسه نخست و دوم دادگاه این فعال کارگری متهم به عضویت در یکی از گروه‌های مخالف نظام، اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام به ترتیب در اردیبهشت ۹۸ و مردادماه ۹۹ برگزار شده بود. قاضی با استناد به آنکه ۳ اتهام برای یک فعل واحد به وی منتسب شده، تنها یک اتهام را برای صدور حکم در نظر گرفته است.

وی نهایتا توسط شعبه ۴ دادگاه انقلاب اهواز از بابت اتهام عضویت در یکی از گروه‌های مخالف نظام به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد. خردادماه امسال شعبه ۱۶ دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان محکومیت این فعال کارگری را عینا تایید کرد.

 
خروج از نسخه موبایل