سایت ملیون ایران

مجتبی واحدی: چرا جمهوری اسلامی طالقانی را کشت؟

طالقانی را چرا کشتند؟

از: گویا

 

مرگ مشکوک آیت الله طالقانی

🔹آیت‌الله محمود طالقانی، شخصیت ملی ـ مذهبی، ساعت ۱:۴۵ دقیقه بامداد ۱۹ شهریور ۱۳۵۸، در ۶۸ سالگی بر اثر حمله قلبی درگذشت. 

“…ملاقات با سفیر شوروی هنگام صبح صورت گرفت. پس از خاتمه ملاقات، طالقانی مانند معمول سرخوش بود. ولی شب هنگام پس از صرف شام ناگهان حالش به هم خورد. نگهبانان شخصی اش به سوی تلفن هجوم بردند تا به دکتر خبر بدهند، ولی خط قطع بود. کوشیدند به او آب بخورانند، ولی جریان آب هم قطع شده بود. پیرمرد شانسی نداشت. مخالفانش همه چیز را تا آخرین جزئیات حساب کرده بودند “.

🔹روایت “مرگ آیت الله سیدمحمود طالقانی” از زبان ولادیمبر کوزیچکین، افسر ارشد سازمان جاسوسی کا.گ.ب روسیه، در ایران طی سالهای ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۲.(۱)

🔹پس از ترور آیت الله مطهری در اردیبهشت ۱۳۵۸، ریاست شورای انقلاب به آیت الله طالقانی سپرده شد. سه شنبه اول خرداد همان سال، در جلسه شش ساعته مشترکی بین اعضای شورای انقلاب و دولت موقت با آیت الله خمینی، بحث تدوین #قانوناساسی و #مجلسموسسان پیش آمد. ۲۴ خرداد پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی برای نظرخواهی مردم در رسانه ها منتشر شد… پیش نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی، یک کپی برداری ناشیانه از قانون اساسی کشور فرانسه بود. به هرصورت در ۱۲ مرداد ۱۳۵۸، انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی برگزار شد و آیت الله محمود طالقانی با کسب هشتاد درصد آرای مردم در جایگاه نخست ایستاد و پس از وی ابوالحسن بنی صدر، آیت الله منتظری، محمد بهشتی و… انتخاب شدند. این در حالی بود که #سیدعلیخامنهای، #علیاکبرهاشمیرفسنجانی و #سیدمحمدموسویخوئینیها هیچکدام نتواتسته بودند به جمع هفتاد و دو نفره اعضای منتخب مردم در این مجلس قانونگذاری یا همان مجلس موسسان اسلامی راه یابند. این بار آیت الله خمینی در برابر رای مردم تسلیم شد و تصمیم گرفت با معرفی آیت الله طالقانی به عنوان امام جمعه تهران، به ماهها درگیری با طالقانی و طرفدارانش خاتمه دهد. تصمیم گیرندگان کاخ کرملین در مسکو از سفیر شوروی در تهران خواستند تا به ملاقات طالقانی برود و از نزدیک با وی و روحیاتش و دیگاهش نسبت به اتحاد جماهیر شوروی جویا شود. تنها دو هفته پس از انتخابات خبرگان قانون اساسی، در حالی که سفیر شوروی در تهران مقدمات دیدار با آیت الله طالقانی را فراهم میکرد؛ در ۲۸ مرداد ۱۳۵۸، نخستین جلسه خبرگان قانون اساسی تشکیل شد. بحث گنجاندن #اصلولایت_فقیه در قانون اساسی مطرح شد و آیت الله طالقانی بشدت با آن مخالفت کرد.(۲)

🔹 #آیتاللهمنتظری، در جلد نخست کتاب خاطرات خود، طالقانی را از جمله مخالفان گنجاندن اصل ولایت فقیه در قانون اساسی شمرده و مینویسد:

” در رابطه با گنجاندن اصل ولایت فقیه در قانون اساسی، من و آقایان بهشتی، ربانی شیرازی و دکتر حسن آیت اصرار داشتیم. البته بعضی ها هم مثل مرحوم آیت الله طالقانی و دکتر بنی صدر مخالف بودند “(۳)

🔹طالقانی که تریبون نماز جمعه را در اختیار داشت اعتراضاتش را نسبت به گنجاندن ولایت فقیه در قانون اساسی با عنوان استبداد دینی به توده مردم می کشاند. در آخرین خطبه هایش از خودرایی، خودخواهی، گروه خواهی و فرصت طلبی مخالفانش و همچنین از استبداد ولایت فقیه سخن گفت، و از اینکه در مجلس به او هجوم می آورند که چرا این اعتراضات را در توده مردم مطرح میکند، سخنرانی کرده بود…. موسسان حزب جمهوری اسلامی که مواضع آیت الله طالقانی را با توجه به محبوبیت وی یک تهدید بزرگ برای حیات سیاسی خود میدیدند، فشارهای پشت پرده علیه وی را شدت بخشیدند. طالقانی در مقابل به جای سکوت به افشای این فشارها اقدام کرد و به ویژه در نماز جمعه نهم شهریور ۱۳۵۸، با حمله به حزب و حزب بازی غیر مستقیم موسسان حزب جمهوری اسلامی را مورد نکوهش قرار داد.(۴)

🔹تنها ده روز پس از این سخنرانی، طالقانی به طور مرموزی فوت کرد، که مرگ وی از طرف آشنایان و خانواده اش در اثر مسمومیت شدید و مشکوک اعلام شد.(۵)

🔹از همه عحیب تر اینکه تنها دو روز پس از مرگ آیت الله طالقانی که مخالف سرسخت گنجاندن اصل ولایت فقیه در قانون اساسی بود، در ۲۱ شهریور ۱۳۵۸، این اصل در مجلس خبرگان قانون اساسی تصویب شد و…

♦️نوزدهم شهریور (۱۳۵۸)؛ سالروز درگذشت #آیتاللهسیدمحمودطالقانی

✒️ نوشته محمد امیری، مدیر کانال


🔸منابع:

۱. کا.گ.ب در ایران، خاطرات ولادیمبر کوزیچکین
۲. کتاب ” رفیق آیت الله “، نوشته امیرعباس فخرآور، صفحه ۲۳۷ تا ۲۴۰.
۳. خاطرات آیت الله منتظری، جلد اول، صفحه ۴۵۶.
۴. کارنامه و خاطرات – انقلاب و پیروزی، علی اکبر هاشمی رفسنجانی، صفحه ۶۲۰، ۱۳۹۰.
۵. آیا درگذشت طالقانی مشکوک بود؟ (سایت تاریخ ایرانی).

از: اینترنت 

خروج از نسخه موبایل