سایت ملیون ایران

بار دیگر علیه زنان تحت نام مبارزه با “بدحجابی”

بار دیگر حکومت علیه زنان تحت نام مبارزه با “بدحجابی”

سایت‌های خبری مملو است از اخبار و تصاویری که پلیس را در اطراف پارک‌های بزرگ تهران مانند پارک ملت، پارک طالقانی، پارک آب و آتش نشان می‌دهد که در حال «تذکر» دادن یا جریمه مالی زنانی هستند که به عقیده آن‌ها «امنیت محله محور» را با پوشش‌شان نقض کرده‌اند.

دماسنج مبارزه با «بدحجابی» با بالا و پایین رفتن دمای پایتخت نوسان می‌کند. با افزایش دمای هوای پایتخت پلیس تهران نیز از «تشدید برخورد با بدحجابی» خبر داد. طرحی که با آغاز تعطیلات تابستانی به اجرا گذاشته شد.

خبرگزاری ایسنا به نقل از پلیس تهران نوشته است که برخورد با زنان «بدحجاب» از بعدازظهر دیروز (پنج شنبه چهارم خرداد) تشدید شده و ماموران پلیس انتظامی در پارک‌ها و اماکن تفریحی مستقر شده‌اند تا به «ادامه اجرای طرح امنیت محله محور و امنیت اجتماعی» یاری ‌رسانند.

خبرگزاری ایسنا نوشته که این طرح «به درخواست خانواده ها» اجرا می‌شود.

سایت‌های خبری مملو است از اخبار و تصاویری که پلیس را در اطراف پارک‌های بزرگ تهران مانند پارک ملت، پارک طالقانی، پارک آب و آتش نشان می‌دهد که در حال «تذکر» دادن یا جریمه مالی زنانی هستند که به عقیده آن‌ها «امنیت محله محور» را با پوشش‌شان نقض کرده‌اند.

احمدرضا رادان، جانشین فرمانده نیروی انتظامی فهرستی از «مصادیق بدحجابی» را اعلام کرده است: «لباس تنگ و چسبان، روسری که از دو سوی آن موی سر مشخص باشد، مانتوی بالای زانو و شلوار تنگ».

زنان پایتخت باید رعایت فهرستی طولانی از باید و نبایدها را کنند تا به چنگ ماموران انتظامی نیافتند

خبرگزاری ایسنا به نقل از احمد روزبهانی، رییس پلیس “امنیت اخلاقی ناجا” فهرست دیگری از مورادی را برشمرده که به گفته او «آرایش مو و صورتشان خلاف عرف و شرع جامعه است.» احمد روزبهانی گفته است «ما به افرادی که مانکن‌گونه هستند و به مکتب، ارزش‌ها و انقلاب به نوعی دانسته یا نادانسته دهن‌کجی می‌کنند برخورد می‌کنیم.»

به گزارش ایسنا «سگ گردانی» و «ایجاد آلودگی صوتی» نیز مثل «بدپوششی» در ردیف اعمالی است که برای ارتقاء «امنیت اجتماعی» با آن برخورد می‌شود.

به این ترتیب این روزها سر پلیس تهران حسابی شلوغ است و نیروهای آن به شدت درگیر تامین « امنیت اجتماعی و محله محور» هستند. به گزارش ایسنا افراد پلیس ابتدا از «خاطیان» تهعد می‌گیرند و در صورت تکرار کار به برخورد قضایی می‌کشد.

حجاب پوششی برای زنان یا سرپوشی بر تسویه حساب‌های جناحی

برخی، موضع‌گیری‌های دولت احمدی‌نژاد مبنی بر «انعطاف» نسبی او و جناح طرفدار وی نسبت به حجاب زنان را ناشی از «لیبرال» تر بودن وی می‌دانند. گروهی نیز آن را تنها حربه تبلیغاتی برای جلب آرای مردم ارزیابی می‌کنند. اما در نزاع جناح‌های اصولگرا موضوع «حجاب» در کنار پرونده‌های فساد مالی و گم شدن پول‌های کلان از خزانه کشور، یکی از جبهه‌های اصلی لشگرکشی به شمار می‌رود.

علی مطهری از اصولگرایان سرسخت حجاب

علی مطهری، نماینده اصولگرای مجلس و از مخالفان سرسخت محمود احمدی‌نژاد، هفته گذشته در نطق میان دستور خود به یکسان نبودن «برداشت اصولگرایان از مبانی ولایت فقیه، امر به معروف و نهی از منکر و مسئله حجاب» اشاره کرد و در انتقاد از سیاست دولت در زمینه حجاب گفت «احمدی نژاد و مشایی مسئله حجاب را قبول ندارند و مخالف نظریه اسلام در مورد حجاب هستند.»

او با طعنه اضافه کرد «احمدی نژاد و مشایی زیرکانه مسئله حجاب را به اینجا رسانده اند … باید به فکر ایجاد کاباره ها و کلوپ ها نیز باشند.»

به نظر برخی این سخنان اگر برای محمود احمدی‌نژاد در میان جوانان «محبوبیت» ایجاد نکند، حداقل موجب تضعیف او هم نخواهد شد. با این حال بسیاری از مخالفان حجاب اجباری در کارنامه سی ساله جمهوری اسلامی تفاوت اساسی در برخورد به پوشش زنان و سایر محدودیت‌های سیاسی و اجتماعی قائل نیستند.

سی سال اجبار بیهوده

اما در جبهه اصولگرایان و مخالفان دولت هم نگاه به حجاب اجباری یکسان نیست. در میان این طیف نیز هستند افرادی که #bäبه بیهوده بودن استفاده از روش ارعاب و اجبار برای تحت تاثیر گذاشتن جامعه اذعان دارند.
احمد توکلی، دیگر نماینده اصولگرا و عضو جبهه پایداری در مقاله‌ای نسبتا طولانی تلاش کرده با مراجعه به قر‌آن ثابت کند که حجاب امری اجباری نیست. او در سایت الف نوشته است«« عدم حجاب زیانی به کسی نمی رساند و قرآن هم مطلبی در این مورد بیان نکرده. .ممکن است عده ای بر این استلال باشند که بی حجابی موجب انحراف افراد می شود و این ضرر آن است اما این استلال مقبول نیست چرا که در این حالت این بی حجاب نیست که به دیگری زیان می رساند بلکه این اختیار فرد خاطی است که او را به دام می اندازد.اگر اینگونه نباشد در جامعه نباید چاقو فروخته شود چون ممکن است کسی قتل کند.نباید بانکی باشد چون ممکن است افراد تحریک به دزدی شوند.»

احمد توکلی در پایان نتیجه گرفته است که «حکومت اسلامی نمی تواند کم کاری خود را با اجبار پوشش دهد. روند فعلی اگر جواب داده بود در این ۳۰ سال وضعیت حجاب را بهتر می کرد.»
از: دویچه وله

خروج از نسخه موبایل