خبرگزاری هرانا – نسیم شهریاری زواره، شهروند بهائی ساکن تهران و یکی از شرکتکنندگان کنکور سراسری امسال، به دلیل بهائی بودن از ادامه تحصیل محروم شد. خانم شهریاری با پیام “مردود” در سایت سازمان سنجش مواجه شده است. هر ساله گزارشات زیادی از محروم شدن شهروندان بهائی از ادامه تحصیل در دانشگاههای ایران منتشر میشود. این موضوع حتی افرادی که در آستانه فارغالتحصیلی هستند را نیز در بر میگیرد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نسیم شهریاری زواره، شهروند بهائی ساکن تهران، به دلیل بهائی بودن از ادامه تحصیل محروم شد.
خانم شهریاری که در کنکور سراسری امسال شرکت کرده بود، پس از مراجعه به سامانه سازمان سنجش جهت پیگیری وضعیت قبولی خود، در این سامانه با پیفام “مردود” مواجه و از ورود به دانشگاه و ادامه تحصیل محروم شده است.
گفته می شود شماری دیگر از شهروندان بهائی شرکت کننده در کنکور سراسری سال جاری نیز در این سامانه با پیغام “مردود” و یا “مردود به صلاحیت” مواجه شده اند.
به گفته یک منبع مطلع؛ «زمانیکه خانم شهریاری جهت پیگیری این موضوع با پشتیبانی تماس گرفته است، به او گفته شده که وزارت اطلاعات در خصوص وی اعلام سابقه کرده است. همچنین سوالاتی در خصوص اعتقادات وی و خانوادهاش از او پرسیده شده و در پاسخ به سوال وی مبنی بر اینکه “چگونه می توانم این موضوع را پیگیری کنم”، به او گفته شده “اگر اصرار دارید که بهائی هستید احتمالا اصلا مشکلتان حل نمی شود”.»
نسیم شهریاری شهروند بهائی ساکن تهران و متولد ۱۳۸۲ است.
علیرغم نص صریح قانون، طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران، بهائیان علاوه بر محرومیت از اشتغال در اماکن دولتی، از تحصیلات دانشگاهی نیز محروم هستند.
هر ساله گزارشات زیادی از محروم شدن شهروندان بهائی از ادامه تحصیل در دانشگاههای ایران منتشر میشود. این موضوع حتی افرادی را که در آستانه فارغالتحصیلی هستند را نیز در بر میگیرد.
شهروندان بهائی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.