به گفته مرکز آمار ایران دستکم در ۸ استان ایران نرخ تورم روندی صعودی داشته و از مرز ۵۰ درصد گذشته است. تورم کالاهای خوراکی نیز حدود ۶۰ درصد بوده است.
تورم در استانهای کرمانشاه، کردستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، آذربایجانشرقی، خراسانشمالی و زنجان میزان ۵۰ درصد را پشت سر گذاشته است.
در استانهای قم و تهران نرخ تورم در پایان سهماهه دوم سال جاری حدود ۴۱ درصد بوده است. مرکز آمار یادآور میشود که تفاوت نرخ تورم در استان قم با کمترین میزان و استان ایلام با بیشترین میزان حدود ۸/ ۱۱ درصد بوده است.
مرکز آمار ایران پیشبینی میکند که ادامه روند صعودی نرخ تورم تا پایان مهر ماه میتواند نیمی از استانهای کشور را با تورم بالای ۵۰ درصد مواجه کند.
آنچه در در این آمار جلب توجه میکند نرخ تورم در مناطق روستایی دستکم ۱۷ استان است که میزان نرخ تورم در آنجا نیز بالای ۵۰ درصد است.
نرخ تورم نقطه به نقطه در استان آذربایجان غربی با بالاترین نرخ بیش از ۵۳ درصد و کمترین میزان در استان همدان با حدود ۴۰ درصد بوده است.
رئیسی پس از افزایش قیمتکالاها و بالا رفتن نرخ تورم از بانک مرکزی خواست با اتخاذ سیاستهای پولی جلوی رشد نقدینگی و نرخ تورم را بگیرد.
اما به گفته کارشناسان افزایش نرخ تورم با توجه کاهش تولید و ناکارآمدی در توزیع کالاهای ضروری ناممکن است.
نرخ تورم برای مواد خوراکی و مسکن
در گزارش مرکز آمار نرخ تورم سالانه مواد خوراکی و آشامیدنی و دخانیات در پایان سه ماهه دوم بالغ بر ۵۹/۵ درصد بوده است. بنا به همین آمار نرخ تورم کالاهای خوراکی و آشامیدنی در استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری، یزد، آذربایجان شرقی، گلستان، هرمزگان، کردستان، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، ایلام، خراسان شمالی، البرز، کرمانشاه، لرستان و فارس بیش از ۶۰ درصد بوده است. این در حالی است که سطح دستمزدها تغییری نکرده و خانوارهای آسیبپذیر به شدت از شرایط اقتصادی رنج میبرند.
مدیر عامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور ۷ مهر اعلام کرد سرانه مصرف گوشت کشور از ۱۲ کیلو در سال به ۶ کیلو رسیده است. این در حالی است که نرخ گوشت بر خلاف تورم ۵۰ یا ۶۰ درصدی تنها ۳۰ درصد افزایش یافته است.
گزارش بانک مرکزی ایران تا پایان شهریور امسال نشان میدهد که متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی به ۳۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است که رکوردی جدید به شمار میآید.
بنا به گزارش بانک مرکزی شاخص اجارهبها در شهر تهران و کل مناطق شهری در شهریور ماه امسال نیز به ترتیب ۴۲/۸ و ۴۵/۷ درصد نسبت به ماه مشابه سال ۹۹ افزایش داشته است.
این بدین معناست که یک خانواده ایرانی برای تمدید اجاره خود در شهریور ماه سال جاری نسبت به سال گذشته باید حدود ۴۵ درصد اجارهبهای بیشتری پرداخت کند.
از: دویچه وله