این سؤال وجود دارد که آیا شخص یا گروهی از واردات داروی فاسد یا تأخیر در واردات سرم منتفع میشوند یا خیر
موضوع دپو شدن داروها و سرم طی ماههای اخیر خبرساز شده بود- عکس از ایسنا
معاون فنی گمرک در نامهای به شرکتهای دارویی اریکه تجارت ویستا؛ تأمین فارمد تهران؛ درمان یاب آنا و پخش رازی، با اشاره به وجود ۱۳۰۰ تن سرم در گمرک که «بدون هماهنگی سازمان غذا و دارو وارد کشور شده است»، از آنها خواست تا توضیحات خود را مبنی بر این موضوع اعلام کنند.
مهرداد جمال ارونقی در متن نامه با بیان اینکه «ظرف ۳۰ روز گذشته واردات و تخلیه بیش از ۱۳۰۰ تن سرم انسانی در انبارهای شرکت انبار عمومی گمرک تهران» انجام شده است، نوشت: «نظر بر این که از سوی وزارت بهداشت، طی مصاحبه رسانهای یوم جاری اعلام شده است این حجم سرم انسانی، محمولههایی هستند که به سازمان غذا و دارو اعلام نشده و بدون هماهنگی آن سازمان وارد کشور شده و در گمرک تهران تخلیه و دپو شده است، مقتضی است نسبت به مورد ظرف ۴۸ ساعت آتی، توضیحات آن شرکت در این خصوص مستند مبنی بر هماهنگی با عدم هماهنگی قبلی با سازمان غذا و دارو برای واردات سرمهای دپو شده، به این حوزه معاونت اعلام تا بررسیهای لازم در این خصوص صورت پذیرد، تسریع در اعلام پاسخ به همراه مستندات مربوطه مورد تأکید است.»
موضوع دپو شدن داروها و سرم طی ماههای اخیر خبرساز شده بود. در حالی که بر اثر کمبود سرم و دارو، قیمت آن در بازار افزایش چشمگیری داشته است، مشخص شد که تعدادی زیادی از داروها و سرمهای مورد نیاز مردم، در گمرک دپو شدهاند. موضوعی با واکنش افکار عمومی مواجه شد و بسیاری آن را احتکار سازماندهی شده نامیدند.
خبرگزاری ایلنا با اشاره به نیاز فراگیر بیماران کرونایی به سرم و کمبود آن در بازار که منجر به افزایش قیمت سرم ۲۰ هزار تومانی به ۲۰۰ هزار تومان شده است، مینویسد: «بر اساس برخی اسناد، در روز بیستم مرداد ماه سال جاری، سازمان غذا و دارو به یک شرکت داخلی نامهای را با موضوع تأمین فوری سرم ارسال میکند با این محتوا که با توجه شرایط شیوع کووید ۱۹ و کمبود شدید سرم همچنین عدم امکان تأمین به موقع توسط تولیدکنندگان داخلی در مدت زمان یک هفته نسبت به تأمین فوری سرم از یک شرکت ترکیهای اقدام کند.»
اما در حالی که کمبود سرم در بازار باعث ادامه روند افزایش قیمت آن شده بود، دقیقاً ۵ روز بعد از این درخواست فوری، مدیرکل امور دارو مواد تحت کنترل، نامهای به گمرک ارسال میکند که در این نامه درخواست دارد که با توجه به مشکل به وجود آمده در خصوص واردات سرمهای تزریقی از آن کارخانه (دقیقاً همان برندی که سازمان غذا و دارو اجازه تأمین آن را به یک شرکت داخلی داده بود) جلوی واردات و ترخیص آن را بگیرد و ترخیص آن را ممنوع اعلام کند.
یکم شهریورماه، سازمان غذا دارو به گمرک شهریار نامهای ارسال کرد و ورود سرمهای وارداتی از این شرکت ترکیهای را مجاز دانست. ماجرای فوق باعث شده تا این سؤال به وجود بیاید که آیا شخص یا گروهی از واردات داروی فاسد یا تأخیر در واردات سرم منتفع میشدند یا خیر.
از: ایندیپندنت