سایت ملیون ایران

اختصاصی ایران‌وایر؛ بازپرس دادسرای امنیت اوین در بند ۲۴۱ زندانی است

ایران وایر :
 

طبق اطلاعاتی که در اختیار «ایران‌وایر» قرار گرفته، «بهروز شاه‌محمدی»، بازپرس شعبه۷ دادسرای امنیت «اوین» نزدیک به ۱۰ روز است که توسط حفاظت قوه قضاییه دستگیر شده و در حال حاضر در بند ۲۴۱ همان زندانی حبس است که خودش برای متهمان سیاسی و عقیدتی پرونده‌سازی می‌کرد.

اگرچه هنوز مشخص نیست که دلیل بازداشت و حبس شاه‌محمدی چیست اما اگر پرونده‌های سیاسی و عقیدتی یا بنا بر ادبیات جمهوری اسلامی، «امنیتی» را دنبال کرده باشید، حتما نام او را شنیده‌اید؛ مردی که برای صدها متهم سیاسی قرار جلب صادر، با مرخصی‌های‌ درمانی‌ آن‌ها مخالفت و قرارهای وثیقه را ملغی کرده است.

در کنار همه این اقدامات اما زندانیانی هستند که در گفت‌وگو با «ایران‌وایر»، شاه‌محمدی را به آزارگری‌های نوع دیگر هم متهم کرده‌اند.

***

پیش‌تر، «الهام ذوالفقاری»، همسر «مهدی محمودیان»، فعال مدنی در حبس، در توییتر خود خبر بازداشت شاه‌محمدی را منتشر کرده بود: «بهروز شاه‌محمدی، بازپرس شعبه۷ دادسرای امنیت اوین که با صدور قرار جلب دادرسی برای صدها نفر، مثل مهدی محمودیان (چهار سال زندان برای فراخوان شمع روشن کردن در سوگ جان‌باختگان هواپیمای مسافربری اوکراینی) سال‌ها زندان را فراهم کرد، امروز به جرم دزدی یا جاسوسی یا … در اوین است.»

حالا طبق اطلاع «ایران‌وایر»، مشخص شده است که این بازپرس امنیتی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی توسط نهاد حفاظت همین قوه دستگیر شده است و در بند ۲۴۱ اوین به سر می‌برد.

می‌توان چندین مورد از اقدامات شاه‌محمدی را در رابطه با فعالان حقوق بشری، صنفی و مدنی مرور کرد:

 

بازداشت غیرقانونی «نسرین ستوده»، وکیل حقوق بشری، در سال ۱۳۹۷، در پی شکایت «مهدی پی‌تام» اتفاق افتاد. در آن زمان، ستوده وکالت چند نفر از معترضان به حجاب اجباری، از جمله «دختران  انقلاب» را برعهده داشت. مهدی پی‌تام، بازپرس پرونده «شاپرک شجری‌زاده»، از دختران انقلاب بود که از ستوده به خاطر وکالت این معترضان شکایت کرده بود. حکم بازداشت موقت نسرین ستوده توسط بهروز شاه‌محمدی صادر شد؛ بازداشتی که نسرین ستوده بارها به آن اعتراض کرد.

در همان سال، ماموران وزارت اطلاعات هم‌زمان به منزل چندین فعال مدنی، از جمله «فرهاد میثمی» ریختند. آن‌چه از منزل او ضبط شد، بج‌هایی بودند با طرح‌های مخالفت با حجاب اجباری.

شعبه ۷ دادسرای اوین اتهاماتی چون «تبانی و اجتماع به قصد برهم زدن امنیت کشور با تحریک زنان به حضور خیابانی به صورت سرلخت»، «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به حجاب به عنوان یکی از مقدسات ضروری اسلام» را به میثمی تفهیم کرد.
«ژیلا مکوندی»، یکی دیگر از فعالان مدنی بود که به خانه‌اش حمله کردند. او 
حکمی را در توییتر خود منتشر کرد که نشان می‌داد بهروز شاه‌محمدی دستور داده بود فرهاد میثمی را هفت روز دیگر در سلول انفرادی نگه‌داری کنند.

پرونده «هفت‌تپه» و اتهام‌زنی به متهمان آن، از جمله «اسماعیل بخشی» و «سپیده قلیان»، نمونه دیگری از اقدامات شاه‌محمدی بوده است. ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، این دو متهم به همراه «امیرحسین محمدی‌فرد»، «ساناز اله‌یاری» و «امیر امیرقلی» در همین شعبه۷ تفهیم اتهام شدند و سه روز بعد، دو متهم دیگر در همین پرونده، یعنی «عسل محمدی» و «علی نجاتی» نیز در جلسه دفاع آخر بازپرسی در شعبه زیر نظر شاه‌محمدی، مورد تفهیم اتهامات جدیدی قرار گرفتند.

همان‌زمان، یکی از بستگان بازداشتی‌ها به «ایران‌وایر» گفت اسماعیل بخشی به  خاطر یک پست اینستاگرامی مربوط به دو سال پیش از بازداشت خود درباره «ندا آقاسلطان»، از کشته‌ شده‌های «جنبش سبز» در سال ۱۳۸۸، اتهامی دوباره گرفته است: «اسماعیل به خاطر یک پست اینستاگرامی که دو سال پیش در یادبود ندا آقاسلطان نوشته بود، به توهین به رهبری متهم شده است. او در این پست در اشاره به سخنان رهبر جمهوری اسلامی نوشته بود سخنان نابخردانه رهبر. آن‌چنان که یکی از وکلای پرونده به من گفت، این اتهام در مرحله بازجویی به اسماعیل وارد نشده اما بهروز شاه‌محمدی، قاضی بازپرس شعبه۷ اوین آن را در کیفرخواست به مجموعه اتهامات اسماعیل افزوده است.»

«کمپین دفاع از زندانیان هفت‌تپه» در رشته توییتی، از صدور حکم بازداشت چندین باره برای فعالان کارگری خبر داده بود؛ همان‌زمان که شاه‌محمدی دستور بازداشت «هیراد پیربداغی» را برای بار دوم به اتهام «ادامه فعالیت در حین آزادی مشروط» صادر کرد.

شاه‌محمدی در این پرونده، قرار وثیقه ساناز اله‌یاری را در حالی نپذیرفت و از اعزام او به بیمارستان خارج از زندان مخالفت کرد که این فعال مدنی به خاطر وخامت وضعیت جسمانی‌ خود در رنج بود.

در عین‌حال، به گفته منبعی در گفتوگو با «ایران‌وایر»، شاه‌محمدی خانواده سپیده قلیان را هم آزار داده بود: «شاه محمدی، بازپرس شعبه۷ دادسرای شهید مقدس، مستقر در زندان اوین به خانواده سپیده قلیان گفته است بی‌خود خودتان را برای آزادی او خسته نکنید، پی‌گیری شما به جایی نمی‌رسد.»

اما اتهام‌زنی‌های امنیتی تنها نمونه آزارگری و پرونده‌سازی‌های شاه‌محمدی نیست، زندانیانی هستند که شهادت داده‌اند این بازپرس امنیتی، زنان را آزار کلامی جنسی داده است.

یک سال و نیم پیش بود که تعدادی از زنان زندانی سیاسی در گفتوگو با «ایران‌وایر»، به روایت آزار جنسی توسط مقامات قضایی پرداختند. «رویا» یکی از این راویان بود که به صراحت از آزارگران نام برد: «از همان لحظه بازداشت و از بازجو و نماینده دادستان در آن شهرستان گرفته تا بازپرس بهروز شاه‌محمدی و قاضی محمد مقیسه، من را به خاطر جنسیتم تحقیر و توهین‌های جنسی کردند؛ مثلا به من می‌گفتند شما با این‌ همه مرد رفتی فلان جا چه غلطی کنی و مگر صاحب نداری؟ حق شما زنان است که در خیابان اذیت‌تان کنند! در زمان بازجویی هم با انواع و اقسام توهین‌های جنسی و اشارات جنسی مواجه شده‌ام.»

هنوز هیچ مقام رسمی درباره بازداشت و حبس بهروز شاه‌محمدی اظهارنظر نکرده و معلوم نیست چه مسیری طی شده است تا این بازپرس دستگاه قضایی جمهوری اسلامی توسط حفاظت قوه قضاییه به حبس بیفتد. مسلم آن است که هیچ‌کدام از اقدامات غیرقانونی، اتهام‌زنی‌ها، امنیتی کردن پرونده‌ها و آزار دادن زندانیان و خانواده‌های‌ آن‌ها، دلیل بازداشت او نیستند. ممکن است چندی دیگر خبری منتشر شود مبنی بر اتهام‌های مالی یا حتی جاسوسی.

خروج از نسخه موبایل