معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگلها گفت: تخریب سرزمین به همراه خود کاهش توان زیستی خاک و ظرفیت کالاها و خدمات را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش ایسنا پرویز گرشاسبی در نشست کمیته کارشناسی کارگروه ملی مقابله با بیابانزایی که روز گذشته برگزار شد، گفت: بیابانزایی و تخریب سرزمین در مقابل مدیریت پایدار سرزمین قرار دارد و تخریب سرزمین به همراه خود کاهش توان زیستی خاک و کاهش ظرفیت کالاها و خدمات را به دنبال خواهد داشت.
وی تصریح کرد: دامنه تخریب سرزمین و بیابانزایی بسیار فراگیرتر از عرصههای بیابانی است و بر این اساس بسیاری از سیاستها، برنامهها و اقدامات دستگاههای عضو کارگروه متاثر از بیابانزایی است.
گرشاسبی با تاکید بر نقش و جایگاه کمیته کارشناسی کارگروه ملی مقابله با بیابانزایی در تصمیم سازی، پیگیری مباحث کارشناسی را پیشران اصلی استمرار، فعالسازی و ارتقای اثربخشی کارگروه ملی برشمرد.
همچنین در این نشست وحید جعفریان – مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها- گزارشی از سیاستها و برنامههای کنوانسیون و اقدامات انجام شده در سطح ملی و نیز چارچوب تدوین آییننامه دبیرخانه کارگروه ملی ارائه کرد.
وی در ادامه به نقش کمیته کارشناسی در تدوین گزارشات کشوری و اطلاع رسانی به دستگاههای اجرایی اشاره کرد و از اعضای کارگروه ملی و کارشناسان دستگاههای مرتبط خواست سیاستها، برنامهها و اقدامات دستگاهها در خصوص مدیریت پایدار سرزمین و مقابله با بیابانزایی را به دبیرخانه کارگروه ملی ارسال کنند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگلها نشست کمیته کارشناسی کارگروه ملی مقابله با بیابازایی روز دوشنبه با حضور کارشناسان دستگاه های عضو این کارگروه در سازمان جنگلها برگزار شد. در این نشست که جهت پیگیری مصوبات نخستین جلسه کارگروه ملی مقابله با بیابانزایی که با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، کارشناسانی از سازمان برنامه و بودجه، وزارت امور خارجه، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارزت ارتباطات، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت آموزش و پرورش، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، وزارت نیرو، صدا و سیما و سازمان حفاظت محیط زیست حضور داشتند.