سایت ملیون ایران

«مجوز ویژه» آمریکا به کره جنوبی برای انتقال ده‌ها میلیون دلار پول به ایران

وزارت خارجه کره‌جنوبی روز چهارشنبه ۲۲ دی‌ماه اعلام کرد آمریکا به دولت این کشور مجوز داده است تا غرامت معوقه یک شرکت ماشین‌سازی ایرانی به مبلغ «دست‌کم ۶۳ میلیون دلار» را بپردازد.

بنابر اعلام این وزارتخانه، اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا، اوفِک، با صدور یک «مجوز ویژه» در روز ۱۶ دی‌ (ششم ژانویه) به سئول اجازه داد تا بدهی خود به شرکت صنایع ماشین‌سازی بزرگ دیانی را تسویه کند.

خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی نوشته که رقم نهایی این بدهی قرار است در جریان رایزنی‌های بعدی تعیین شود. بر اساس این گزارش، ارسال وجوه بدهی سئول به گروه دیانی از طریق سامانه مالی ایالات متحده صورت خواهد گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، گروه دیانی غرامت یاد شده را بابت خریداری ناموفق سهام شرکت «دِوو الکترونیکس» در سال ۲۰۱۰ از دولت کره جنوبی دریافت خواهد کرد.

صدور این مجوز ویژه در شرایطی است که چویی جُنگ کون، معاون وزیر امور خارجه کره جنوبی، اوایل هفته جاری با رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در حاشیه مذاکرات احیای برجام دیدار کرده بود.

کره جنوبی عضو توافق هسته‌ای سال ۱۳۹۴ موسوم به برجام نیست، ولی چند سال است که حدود هفت میلیارد دلار از دارایی‌های ایران از محل فروش نفت به کره جنوبی، به‌ دلیل تحریم‌های آمریکا در بانک‌های سئول مسدود شده است. آزادی این دارایی‌ها نیازمند اجازه ایالات متحده و بازگشت متقابل تهران و واشینگتن به برجام است.

بلومبرگ می‌گوید که موافقت آمریکا برای انتقال این وجه به تهران نشان می‌دهد مذاکره‌کنندگان در وین در تلاش‌های خود برای کاهش بن‌بست با جمهوری اسلامی، احتمالا به پیشرفت‌هایی دست یافته‌اند. ضمن این‌که اتخاذ چنین تصمیمی می‌تواند زمینه‌ساز دسترسی ایران به میلیون‌‌ها دلار از دارایی‌های بلوکه شده خود در سئول باشد.

علی باقری، مذاکره‌کننده ارشد ایران در مذاکرات احیای برجام، پس از دیدار با مقام کره‌ای در وین گفت که دولت کره جنوبی فارغ از نتیجه‌ای که در این مذاکرات به دست آید، باید پول‌های بلوکه شده ایران را به سرعت آزاد کند.

علاوه بر پول‌های مسدود شده در کره‌ جنوبی، مقام‌های دولت روحانی در مصاحبه‌های خود انسداد سه میلیارد دلار در ژاپن، پنج میلیارد دلار در عراق، ۲۰ میلیارد دلار در چین و ۱.۶ میلیارد دلار در لوکزامبورگ را تایید کرده‌ بودند، ولی حکومت ایران تاکنون گزارشی رسمی درباره میزان دقیق دارایی‌های مسدود‌شده ایران منتشر نکرده‌‌ است.

آخرین گزارش صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که ۹۰ درصد از ذخایر ارزی ایران در خارج مسدود شده و ایران در سال گذشته فقط به چهار میلیارد دلار از این ذخایر دسترسی داشته است.

با استفاده از گزارش‌های رسانه‌های ایران، خبرگزاری بلومبرگ و گزارش‌های رادیو فردا/ آ.ت/ ک.ر
خروج از نسخه موبایل