سایت ملیون ایران

نامه فعالان هرمزگانی به رئیس‌جمهوری برای ثبت ملی و جهانی جزیره هرمز

 

 

استان‌وایر – جمعی از فعالان مدنی و محیط‌زیستی استان هرمزگان با اشاره به زمین‌خواری و فروش خاک جزیره «هرمز» از رئیس جمهوری ایران خواستار ثبت ملی مناظر طبیعی و فرهنگی کل جزیره و فراهم شدن مقدمات برای ثبت در «یونسکو» شدند.

در این نامه که روز پنج‌شنبه، ۲۳ دی ۱۴۰۰، منتشر شد و نسخه‌ای از آن در اختیار «ایران‌وایر» قرار گرفته، با اشاره به اهمیت منابع طبیعی جزیره هرمز آمده است: «(این جزیره) در سال‌های اخیر فقط مرکز استحصال نمک و فروش خاک سرخ بوده است یعنی گوهری که میلیون‌ها سال طول کشیده تا ذره ذره شکل گرفته، خروار خروار با کم‌ترین بها صادر شده است آن هم خاکی که تماشای سرخی بی‌بدیل آن هزاران خاطر خواه در میان دوست داران طبیعتگردی جهان دارد»

براساس این نامه جزیره هرمز چهل و دو کیلومتر مربع مساحت دارد و «پر از تپه‌های رنگینی است که خوراکی بوده و در خود هفتاد نوع کانی با بیش از نود طیف رنگی شناسایی شده دارد».

امضا کنندگان این نامه علاوه بر ثبت ملی مناظر طبیعی و فرهنگی کل جزیره، خواستار پرونده‌سازی‌های لازم جهت قرار گرفتن جزیره هرمز در فهرست میراث طبیعی یونسکو شدند.

همچنین در این نامه با اشاره به تاثیر سیل و زلزله سال جاری بر آثار تاریخی و مناظر طبیعی این استان، خطاب به «ابراهیم رئیسی»، رئیس جمهوری نوشته شده که «کار حفاظت و مرمت و نگداری از این میراث‌های بی‌همتا به درستی انجام نپذیرفته است و نیازمند توجه جدی دولت می‌باشد».

سنگ‌نوشته‌های بادافشان رودان، سنگ نگارهای باستانی دهتل بستک، قلعه‌های هزاره میناب و فین و مغویه، صنعت لنچ سازی قشم، بافت معماری بندر کنگ و جنگل حرا (هرا) و غارهای نمکدان قشم از جمله آثار طبیعی و فرهنگی استان هرمزگان است.

این نامه به امضای «علی رضایی»، «محمد ذاکری»، «احمد حبیبی»، «رضا دبیری نژاد»، «همایون امیر زاده»، «احمد کارگران»، «ایوب زینلی»، «حسن بردال»، «هومن محمد کرمی» و «طاهره رضایی» در آمده است.

خروج از نسخه موبایل