سایت ملیون ایران

«نقشه راه جدید روابط تهران-مسکو» در دیدار رئیسی از روسیه

ابراهیم رئیسی قرار است روز چهارشنبه با هیئتی بلندپایه راهی مسکو شود

بحث بر سر نقش روسیه در مذاکرات هسته‌ای وین در هفته‌های اخیر میان جناح‌های حکومت جمهوری اسلامی ایران بالا گرفته است- عکس از ایرنا

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مقاله‌ای در یک رسانه روس نوشت که در سفر ابراهیم رئیسی به مسکو، «نقشه راه جدیدی» در روابط دو کشور ترسیم می‌شود.

حسین امیرعبداللهیان در مقاله‌ای که روز سه‌شنبه در خبرگزاری اسپوتنیک منتشر شد، گفت که پس از روی کار آمدن دولت رئیسی، ایران مصمم است همکاری‌های دو و چندجانبه با روسیه را بیش‌ازپیش گسترش دهد.

او همچنین از «عزم ایران و روسیه برای توسعه همکاری‌های پایدار و بلندمدت» یاد کرد.

ابراهیم رئیسی قرار است روز چهارشنبه با هیئتی بلندپایه راهی مسکو شود.

امیرعبداللهیان در یادداشت خود افزود که «دو کشور در مناسبات دوجانبه، مصمم‌اند تا معاهده اساس روابط متقابل و اصول همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه را مطابق با تحولات جهانی به‌روزرسانی کنند».

این در حالی است که بحث بر سر نقش روسیه در مذاکرات هسته‌ای وین در هفته‌های اخیر میان جناح‌های حکومت جمهوری اسلامی ایران بالا گرفته است.

میانه دی‌ماه، درحالی‌که میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در مذاکرات وین، اعلام کرده بود که ایران به درخواست روسیه و چین از برخی مواضع خود عقب‌نشینی کرده است، تارنمای نورنیوز که گفته می‌شود نزدیک به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی است، به‌صورت تلویحی این سخنان اولیانوف را تایید کرد، اما نسبت به رویکردی که در داخل نسبت به این موضع‌گیری صورت گرفت، انتقاد کرد.

نورنیوز نوشت: «در خلال مذاکرات وین، برخی در داخل با روایت وارونه از همراهی ضلع شرقی مذاکرات با ایران، مدعی راهبری مذاکره‌کنندگان ایرانی توسط روسیه و چین هستند.»

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه که به جناح موسوم به اصول‌گرا تعلق دارد و در دوره سابق مجلس شورای اسلامی مدتی رئیس کمیسیون امنیت داخلی و سیاست خارجی بود، نیز اخیرا گفت: «روسیه بار‌ها نشان داده است که به‌راحتی پشت ایران را خالی می‌کند… اعتقادم بر این است که روس‌ها هرچند که در برخی از مواقع سعی می‌کنند خودشان را حامی برجام نشان دهند، اما واقعیت این است که برجام را یک حوزه منافع برای خودشان تعریف کرد‌ه‌اند و اگر لازم باشد یک‌زمانی به سود آمریکا از ایران امتیاز می‌گیرند و بالعکس، زیرا منافعشان در برجام و در طولانی‌تر شدن روند برجام و عدم توافق احتمالی است، زیرا دستشان خالی می‌شود.»

از: ایندیپندنت 

خروج از نسخه موبایل