بازار تجریش – آرشیو
افزایش قیمت مواد غذایی از جمله گوشت، برنج و سیبزمینی در مناطق مختلف ایران ادامه دارد. همزمان طرح حمایتی دولت ایران ارزش چندانی ندارد.
بر اساس گزارشها، قیمت هر کیلو برنج ایرانی در روزهای اخیر تا حدود ۱۰۰ هزار تومان افزایش یافته است و سیبزمینی در برخی مناطق تهران کیلویی ۲۰ هزار تومان عرضه میشود. بهای گوشت نیز در برخی محلات تا «۲۰۰ هزار تومان» گزارش شده است.
ابراهیم رئیسی دستور داده که در قالب طرح « حمایت معیشتی به مناسبت ۲۲ بهمن» به دریافت کنندگان یارانه ۱۰۰ هزار تومان پرداخت شود.
لابد محله خوبی زندگی می کنیم که گوشت ۱۲۰ هزار تومانی شده ۲۰۰ هزار تومان!
— Elmira Sharifi (@elmira_sharifi) February 9, 2022
«میارجل»، یک پایگاه اطلاعرسانی محلی در استان سیستان و بلوچستان، در گزارشی میدانی درباره کمبود شدید نان در این استان، اظهارات یک زن را بازتاب داده است که میگوید: برنج «خارجی» کیلویی ۴۰ و ۵۰ هزار تومان. با چند سر عائله از کجا پول بیاوریم بخریم؟ نان هم که نیست. باید ۳۰ – ۴۰ هزار تومان کرایه بدهیم برویم نانوایی چند قرص نان بخریم.
منصور علی زارعی، نماینده ساری در مجلس شورای اسلامی با بیان این که دو میلیون تن برنج ایرانی تولید شده و حدود ۸۰۰ هزار تن نیز وارد شده است، گرانی مجدد برنج را «نتیجه نبود نظارت بر بازار» دانست.
خبرگزاری ایسنا در گزارشی در روز پنجشنبه ۲۱ بهمن، به نقل از نماینده ساری نوشت برنج ۹۰ هزار تومانی ایرانی «به قیمت ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان از کشاورز خریداری شده است.»
همچنین به گزارش خبرگزاری مهر، اسماعیل قادریفر، معاون وزیر جهاد کشاورزی میگوید توزیع هوشمند و آنلاین برنج تایلندی، پاکستانی و هندی و همچنین سیبزمینی آغاز شده و از هفته آینده نیز گوشت منجمد اینترنتی توزیع میشود.
او در حالی که «ذخایر استراتژیک گوشت قرمز» را «بسیار خوب» اعلام کرد، گفت: «توزیع گوشت به صورت منجمد خواهد بود و فعلا زیرساختها برای توزیع گوشت گرم وجود ندارد.»
قادریفر اعلام کرد که هنوز قیمت مصوب برای توزیع آنلاین گوشت منجمد تعیین نشده، و افزود در جلسه امروز تنظیم بازار قیمت آن تعیین و اعلام خواهد شد.
در حالی که قیمت سیبزمینی در برخی مناطق تهران «تا ۲۰ هزار تومان» رسیده، معاون وزیر کشاورزی گفت توزیع اینترنتی سیبزمینی با قیمت ۹۸۰۰ تومان آغاز شده و قول داد که هفته آینده سیبزمینی «در مغازههای خردهفروشی حداکثر ۱۰ هزار تومان باشد.»
همزمان، کاربران شبکههای اجتماعی نسبت به گرانی کالاهای اساسی و مایحتاج غذایی اعتراض کردهاند.
مجید دری، فعال مدنی و زندانی سیاسی پیشین با کنایه به «انفجار نور» خواندن انقلاب اسلامی از سوی بنیانگذار آن آیتالله روحالله خمینی، به مقایسه درآمد کارگران و قیمتها در سالهای ۱۳۵۷ و ۱۴۰۰ پرداخته است.
چون میگویند انقلابشان انفجار نور بود،یک قیاس کوچک از قیمتها:
— مجید دُرّى (@majiddorri) February 10, 2022
حقوق کارگر در سال ۱۳۵۷:
۶/۳۰۰
حقوق کارگر در سال ۱۴۰۰:
۱۹/۱۰۰/۰۰۰
(افزایش حدود ۳/۰۰۰ برابر)
قیمت گوشت در سال۵۷:
۲۳۰
قیمت گوشت در سال ۱۴۰۰(میانگین ۲۵۰ هزار تومان):
۲/۵۰۰/۰۰۰
(افزایش قیمت حدود ۱۰/۰۰۰ برابر) pic.twitter.com/gdInVrgbRi
صادق حسینی روزنامهنگار، در توییتی قیمت برنج در سال ۱۴۰۰ را با بهای سکه بهار آزادی در سال ۱۳۸۱ مقایسه کرده است.
برنج کیلویی ۸۰ هزار تومانی در بهمن سال ۱۴۰۰ از سکهی بهار آزادی ۷۰هزار تومانی سال ۱۳۸۱؛ ۱۰هزار تومان گرانتر است. قیمت سکه امروز حدود ۱۱میلیون و ۴۰۰هزار تومان است.
— سیدصادق حسینی (@sadeq_hosseini) February 9, 2022
جدول: ایسنا pic.twitter.com/BW6HdoRwa1
احسان بداغی، روزنامهنگار نیز در توییتی نوشت: «نمادینترین خبر از وضع مملکت در آستانه ۴۳ سالگی انقلاب؛ با دستور رئیس جمهور ۱۰۰هزار تومان یارانه طرح حمایت معیشتی به مناسبت ۲۲ بهمن واریز میشود. معادل یک کیلو برنج.»
نمادینترین خبر از وضع مملکت در آستانه ۴۳ سالگی انقلاب؛ با دستور رئیس جمهور ۱۰۰هزار تومان یارانه طرح حمایت معیشتی به مناسبت ۲۲بهمن واریز میشود. معادل یک کیلو برنج.
— احسان بداغی (@EhsanBodaghi) February 10, 2022
ملت نیازمند ، دولت بدون منابع، قیمتهای نجومی، اصرار بر حکمرانی پوپولیستی و صدقهای که دیگر دردی دوا نمیکند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی قیمت توزیع اینترنتی برنج تایلندی را ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان، برنج پاکستانی ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان، برنج هندی ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان و «برنج شیرودی» را ۴۲ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با همین قیمتهای اعلامشده از پنجشنبه ۲۱ بهمن برنج در فروشگاههای زنجیرهای نیز توزیع خواهد شد.
قادریفر با بیان این که «حدود ۵۰ درصد» از میوه شب عید نیز «از ۲۰ اسفند» به صورت آنلاین توزیع میشود، گفت که قیمت آن هنوز تصویب نشده «اما حداقل ۳۰ درصد کمتر از نرخ بازار خواهد بود.»
از: صدای آمریکا