علی باقری، نماینده ارشد ایران در مذاکرات هستهای که برای مشاوره با مقامات به ایران رفته بود، روز چهارشنبه، ۱۸ اسفند، به وین، محل برگزاری مذاکرات احیای برجام، بازگشت.
خبرگزاری ایرنا با اعلام این خبر نوشت که بازگشت آقای باقری «برای ادامه مذاکرات» است، در حالی که انریکه مورا، هماهنگکننده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین، همزمان با سفر باقری به تهران اعلام کرده بود که دیگر مذاکرات در «سطح کارشناسان» و «جلسات رسمی» انجام نخواهد شد.
بهگفته آقای مورا، اکنون زمان اتخاذ تصمیمات سیاسی و پایان دادن به مذاکرات برجام طی چند روز آینده است.
ایرنا پیشتر گفته بود که آقای باقری کنی قرار است «برای ادامه گفتوگوها» به وین بازگردد.
خبرگزاری رسمی دولت ایران روز چهارشنبه همچنین در گزارشی، بهنقل از «یک منبع نزدیک به هیئت ایرانی در وین»، ادعا کرد: «تیم آمریکایی با کندی در تصمیمگیری سیاسی، روند دستیابی به یک توافق خوب را معطل کرده است.»
این ادعا در حالی مطرح میشود که پس از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین و شروع تحریمهای گسترده علیه روسیه، دولت این کشور شرط جدیدی را در مذاکرات احیای برجام مطرح کرد مبنی بر معاف بودن روسیه از آن قسمت از تحریمها علیه خود که در نتیجه مذاکرات احیای برجام به ایران پیوند دارد.
#JCPOA opponents both in #US and #Iran in unison (which is very touching) spread misinformation by claiming that #Russia dominated #ViennaTalks. This is flattering but nonsense. I’d like to see how anyone could dominate negotiations with participation of Iran and the US.
— Mikhail Ulyanov (@Amb_Ulyanov) March 9, 2022
در همین زمینه نماینده روسیه در وین روز چهارشنبه در توییتی به انتقادات از اقدام تازه کشورش پاسخ داد و تکذیب کرد که شرط جدید برای احیای برجام مانعی دیگر در برابر توافق ایجاد کرده است.
میخاییل اولیانوف در این توییت نوشت: «مخالفان برجام در آمریکا و ایران دست در دست هم… این خبر غلط را منتشر کردهاند که روسیه بر مذاکرات وین تسلط یافته است… میخواهم بدانم با وجود ایران و آمریکا چه کسی میتواند بر این مذاکرات سلطه داشته باشد.»
در واکنش به این شرط روسیه که تحریمها علیه خود در اقدام به تهاجم به اوکراین را به برجام گره زده است، سه کشور اروپایی عضو برجام روز سهشنبه، ۱۷ اسفند، در بیانیه مشترکی در جلسه هیئت رئیسه (شورای حکام) آژانس بینالمللی انرژی اتمی به روسیه هشدار دادند که افزودن شروط جدید، دستیابی به یک توافق در مورد بحران هستهای ایران را دشوارتر خواهد کرد.
از: رادیو فردا