سایت ملیون ایران

هشدار فرمانده نیروی دریایی سپاه به کشورهای منطقه در مورد برقراری رابطه با اسرائیل

علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران، از همسایگان جنوبی ایران خواسته است که پای اسرائیل را به منطقه باز نکرده و از برقراری رابطه با اسرائیل دوری کنند.

او گفته است که «امروز امنیت مطلوبی با هم‌کاری و هم‌افزایی کشورهای همسایه در حوزه جغرافیایی خلیج فارس وجود دارد» اما اگر کسی به هر دلیلی پای «دشمن شماره یک» را به منطقه باز کند، «هم خودش و هم این منطقه را دچار ناامنی، نابسامانی و بی‌ثباتی امنیتی می‌کند».

فرمانده نیروی دریایی این سخنان را روز شنبه، ۲۱ خرداد، در جریان بازید از تنب بزرگ در خلیج فارس بیان کرد.

رسانه‌های داخلی ایران اظهارات این فرمانده ارشد را به عنوان «توصیه» به کشورهای دوست و برادر بازتاب دادند اما روزنامه انگلیسی‌زبان تهران‌تایمز این سخنان را با عنوان «هشدار» به امیرنشین‌های خلیج فارس منتشر کرد.

با وجود آن‌که فرمانده نیروی دریایی ایران روز دهم اردیبهشت امسال نیز هشدار داد که اگر صبر ایران نسبت به حضور اسرائیل در منطقه تمام شود، «قطعاً به هر کشوری که بخواهد برای منافع ایران در خلیج فارس مشکل ایجاد کند، پاسخ قاطع و پشیمان‌کننده خواهد داد»، در هفته‌های گذشته دامنه همکاری‌های اسرائیل با امارات و بحرین گسترش یافته است.

وال استریت جورنال و اکسیوس نیز به تازگی از «مذاکرات جدی» در پشت پرده برای آشکار کردن روابط اسرائیل با عربستان سعودی خبر داده‌اند.

اظهارات فرمانده نیروی دریایی ایران پس از دومین سفر آشکار نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل، به ابوظبی و مذاکرات او با محمد بن‌زاید، حاکم جدید امارات متحده عربی، بیان شده است.

نفتالی بنت در دیدار روز ۱۹ خرداد از امارات تأکید کرد که هماهنگی‌های اسرائیل با «کشورهای متحد» در مورد ایران اهمیت دارد.

با ادامه بن‌بست در مذاکرات هسته‌ای وین میان ایران و قدرت‌های جهانی، و تصویب قطعنامه هفته گذشته در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران، که اسرائیل از آن قویاً استقبال کرده، آمادگی‌های ارتش اسرائیل نیز برای احتمال گزینه نظامی در برابر ایران با سرعت و به گستردگی در جریان است.

نفتالی بنت هفته گذشته تصریح کرد که اقدامات کشورش در ارتباط با ایران «وارد مرحله تازه‌ای شده» و از این پس، «سر اختاپوس» هدف قرار می‌گیرد.

هم‌زمان، روزنامه اسرائیلی هاآرتص فاش کرده که این کشور از مدتی پیش سامانه راداری در یکی از کشورهای منطقه برای مقابله با تهدیدهای ناشی از ایران مستقر کرده است. با این حال، هاآرتص ننوشت که سامانه راداری اسرائیل در امارات مستقر شده است یا بحرین.

به گزارش هاآرتص، این سامانه به شناسایی زودهنگام، و سپس انهدام دو پهپادی که مدتی پیش بر فراز عراق به سوی اسرائیل در حرکت بودند، کمک کرده بود.

شماری از نمایندگان دو حزب جمهوری‌خواه و دمکرات در کنگره نیز آخر هفته گذشته از طرح خود برای تصویب یک بسته امنیتی-دفاعی با مشارکت اسرائیل، شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس و سه کشور عرب دیگر، عراق، مصر و اردن، رونمایی کردند.

این طرح پیشنهادی تأکید کرده که آمریکا می‌تواند در تامین امنیت مشترک اسرائیل و همسایگان در برابر تهدیدهای ناشی از ایران سهیم باشد.

هاآرتص نوشته بود که بر اساس بسته ارائه شده به کنگره، سامانه‌های دفاعی چند لایه، شامل سامانه اسرائیلی «گنبد آهنین» که در مقابله با راکت‌های کوتاه‌برد موفقیت زیادی داشته، در کشورهای منطقه مستقر خواهد شد.

رسانه‌های اسرائیل به تازگی نیز خبر داده بودند که سامانه جدید دفاع لیزری ساخت این کشور که با استقرار به روی شناورهایی دریایی برای شکار راکت و موشک کاربرد دارد، با هدف تامین امنیت دریایی کشورهای دوست اسرائیل در خلیج فارس مستقر خواهد شد.

اسرائیل از دو سال پیش یکی از اهداف مهم راهبردی خود را از برقراری مناسبات با امارات و بحرین، پیشبرد امور امنیتی و دفاعی در برابر ایران و ایجاد حلقه‌ای از متحدین به دور ایران عنوان کرده است. در این مدت، نظامیان ارشد اسرائیل بارها به امارات و بحرین سفر کرده و نماینده دایمی نیروی دریایی اسرائیل در بحرین مستقر شده است.

با این حال، سران امیرنشین‌ها در اظهارات عمومی، با اهداف اسرائیلی در ارتباط با ایران، همدلی زیادی نشان نداده‌اند.

حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله و متحد منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران، اواسط اردیبهشت امسال گفته بود که اگر اسرائیل از خاک امارات و بحرین به ایران حمله کند، جمهوری اسلامی ایران علیه این دو کشور اقدام خواهد کرد.

از: رادیو فردا

خروج از نسخه موبایل