سایت ملیون ایران

موج تازه تحمیل سبک‌ زندگی: پلمب فله‌ای کافه‌ها در شیراز، گسترده‌تر شدن گشت‌های ارشاد

در ادامه برنامه هدفمند حکومت برای تحمیل سبک زندگی مورد پسندش، تعداد فراوانی از کافه‌ها به ویژه در شیراز طی روزهای اخیر تعطیل شده و هم‌زمان گزارش‌های متعددی از فشار به سایر کافه‌ها برای مجبور کردن مشتریان به رعایت حجاب منتشر شده است.

بر اساس گزارش‌هایی که در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده طی روزهای اخیر کافه‌های «بوکلند، رزگلد، آبی، ۴۰۴، بن‌کتو، رلر، بتن و مودبار در شیراز پلمب شده‌اند.»

برخی دیگر از شاهدان محلی هم از گسترده‌تر شدن حضور گشت‌های ارشاد در خیابان‌ها و برخوردهای شدیدتر با زنان حکایت دارد.

https://twitter.com/Mehdarch/status/1541067940245557250?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1541067940245557250%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fd-3500918716899857836.ampproject.net%2F2206101637000%2Fframe.html

تشدید این فشارها در شرایطی است که هفته گذشته برگزاری یک تجمع از سوی نوجوان در پیست اسکیت بلوار چمران شیراز که در آن دختران عموما بدون حجاب بودند با خشم مقام‌های حکومت روبرو شد و نیروی انتظامی از بازداشت گروهی از شرکت‌کنندگان در این تجمع خبر داد.

بازتاب این تجمع در سطحی بود که محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور روز یکشنبه پنجم تیر با ادعای این که «از دختران نوجوان در قالب تجمع سوءاستفاده شده بود»، گفت: «برای نظام جمهوری اسلامی ایران زیبنده نیست که چنین اتفاقاتی را شاهد باشیم.»

برخی از کاربران ساکن شیراز در روایت‌های خود از فشارهای روز افزون به تاثیر این بگیر‌ و ببندها بر زندگی خود اشاره کردند. کاربری با اشاره به پلمب کافه‌های محبوبش نوشته «دیگه جایی برای تفریح هم نداریم رسما افسردگی رو در آغوش کشیدیم.»

 

سیاست قرار دادن مردم مقابل مردم
هم‌زمان بسیاری از جوانان در تهران هم از تشدید فشار‌ها در کافه‌ها برای رعایت حجاب خبر داده و می‌گویند کافه‌دارها برای در امان ماندن از پلمب محل کسب‌شان به آنها تذکر حجاب می‌دهند. روایت‌های مشابهی هم از افزایش تذکر حجاب به زنان از سوی رانندگان تاکسی‌های اینترنتی مانند اسنپ و تپسی منتشر شده است.

برخی شهروندان هدف این رویه جدید را قرار دادن مردم در مقابل مردم و سیاست هدفمند حکومت برای ایجاد شکاف عمومی توصیف می‌کنند.

در همین حال یک صاحب کافه به نام مسعود جعفری‌نیا روایت خودش را از برخورد نیروهای اماکن با کافه‌ها برای تحمیل حجاب منتشر کرده و نوشته آنها با توهین و تحقیر با او و مشتریان برخورد می‌کنند.

هم‌زمان برخوردهای حکومت با تورهای گردشگری مختلط هم تشدید شده و در دو هفته گذشته دستکم دو مورد از بازداشت گسترده گردشگران در شمال ایران منتشر شده است.

محمدصادق اکبری رییس کل دادگستری استان مازندران روز ۲۹ خرداد از بازداشت دسته‌جمعی ۱۲۰ گردشگر در جنگل‌های شمال ایران خبر داد و اعضای آن را به ارتکاب «اعمال مجرمانه» از جمله رقص و نوشیدن الکل متهم کرد.

کمتر از یک هفته از این بازداشت‌ها، حسین حسن‌پور، جانشین فرمانده انتظامی گیلان روز یکشنبه چهارم تیر از بازداشت ۲۲ نفر در ارتفاعات ییلاقی املش به اتهام «تبلیغ فرقه‌های نوظهور و غربی» خبر داد و گفت ۱۴ دستگاه خودرو و «تعدادی آلات و ادوات تبلیغ فرقه‌ها» آنها ضبط شده است.

فشارهای همیشگی درباره خوانندگی زنان حتی به محافل خصوصی هم کشیده و در تازه‌ترین نمونه ابراهیم طاهری، دادستان میناب هرمزگان روز یکشنبه پنجم تیر از بازداشت «چهار خواننده زن دی‌جی به جرم خواندن در عروسی‌ها خبر داد و گفت: «اگر چنین مواردی تکرار شود، هم خواننده و هم صاحب عروسی بازداشت خواهند شد.»

به موازات این بازداشت‌ها، امام جمعه بندرخمیر در استان هرمزگان با حمایت از برخورد‌ها گفت: «موتورسواری و خوانندگی زنان در عروسی‌ها مایه تاسف است.»

تحمیل قوانین تازه برای حجاب در ادارات
سیاست تحمیل سبک زندگی مورد پسند حکومت در سطح قانون‌گذاری هم با ابلاغ قانون «‌عفاف و حجاب» وارد فاز تازه‌ای شده است.

علی خان‌محمدی، سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر روز ۱۳ خرداد ماه با اعلام خبر ابلاغ قانون «عفاف و حجاب» برای مردان و زنان گفت: «باید این قانون در مرحله اول از دستگاه‌های دولتی آغاز شود و در مراحل بعد همه جامعه را در بر بگیرد.»

هم‌زمان گزارش‌های متعددی از سخت‌گیری بیشتر درباره حجاب کارکنان و حتی مراجعان زن به اداره‌های دولتی در شهرهای مختلف ایران منتشر شده است.

از: ایران اینترنشنال 

خروج از نسخه موبایل