سایت ملیون ایران

محمدتقی فلاحی، دبیر کانون صنفی معلمان ایران از زندان آزاد شد

ایران وایر

محمدتقی فلاحی، معلم بازنشسته، فعال صنفی  و دبیر کانون صنفی معلمان ایران (تهران) بعد از تحمل ۶ ماه حبس امروز ۲۶ تیرماه از زندان اوین آزاد شد.

حکم این فعال صنفی معلمان که در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به دو سال حبس تعزیری محکوم شده بود؛ در دیوان عدالت به شش ماه حبس تعزیری کاهش یافته بود.

آقای فلاحی ۲۹ دی‌ماه ۱۴۰۰ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس برای اجرای حکم شش ماهه حبس در پرونده قضایی، به زندان اوین منتقل شده بود.

اقدام به بازداشت دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران (تهران) در حالی صورت گرفت که در سال ۱۴۰۰ تجمعات گسترده اعتراضی و سراسری معلمان با فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان در سراسر کشور برگزار شدند.

فعالان صنفی معتقدند؛ بازداشت این فعال صنفی به بهانه اجرای حکم توسط ماموران امنیتی، به منظور ایجاد رعب و وحشت در میان معلمان و عدم مشارکت آنها در تجمعات اعتراضی و پیگیری علنی و عمومی مطالبات انجام شد اما، پس از بازداشت او هم این تجمعات و پیگیری مطالبات کماکان ادامه یافت.

این فعال صنفی معلمان سابقه بازداشت در سال‌های گذشته را هم در کارنامه صنفی خود دارد.

اولین بار در روز ۱۲اردیبهشت ۱۳۹۸ همزمان با روز معلم، به‌دلیل حضور در تجمع اعتراضی فرهنگیان در مقابل مجلس شورای اسلامی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شده بود. اما ۶ روز بعد، در تاریخ ۱۸ اردیبهشت‌ماه با تودیع قرار وثیقه از این زندان آزاد شد.

دومین بار، نیروهای اطلاعات سپاه روز ۱۹بهمن‌ماه ۱۳۹۸ او را در خیابان بازداشت و سپس برای بازرسی و تفتیش، وی را به منزل شخصی‌اش بردند.

ماموران اطلاعات سپاه پس از جستجوی کامل منزل، برخی از لوازم ارتباطی ایشان از جمله: کیس کامپیوتر، گوشی موبایل و هارد دیسک متعلق به خانواده را نیز با خود بردند. ماموران اطلاعات سپاه خانواده او را تهدید کرده بودند که: «حق اطلاع‌ رسانی ندارید و صرفا برای پیگیری پرونده به دادسرای مقدس اوین مراجعه کنید.»

«دبیرکل کانون صنفی معلمان استان تهران» پس از انتقال به بند امنیتی دو الف زندان اوین، تحت بازجویی قرار گرفت. او در نهایت روز ۲۷ بهمن‌ماه با سپردن وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین به صورت موقت آزاد شد.

واکنش‌ها به حکم صادره

«حسین تاج»، وکیل آقای فلاحی  ۲۷مردادماه ۱۳۹۸ با انتشار یادداشتی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «… حکم محمدتقی فلاحی، دبیرکل کانون صنفی معلمان، نسبت به اتهام اخلال در نظم به وی ابلاغ شد. ۸ ماه حبس و ۱۰ ضربه شلاق که اجرای تمام مجازات به مدت سه سال تعلیق شده است.»

پنجم آبان‌ماه۱۳۹۸ ششصد نفر نفر از معلمان شاغل و بازنشسته ایران با امضای بیانیه‌ای، محکومیت «محمدتقی فلاحی»، دبیرکل «کانون صنفی معلمان ایران» را محکوم کردند. در بخشی از این بیانیه آمده بود: «کانون صنفی معلمان ایران بنا به اصل ۲۶ قانون اساسی، یک نهاد قانونی است. طبق اصل ۲۷ قانون اساسی هم، تمام گردهمایی‌های فرهنگیان سراسر کشور کاملا قانونی هستند. »

در ادامه این بیانیه آمده است: « بنابراین استناد به ماده ۶۱۰ و به زندان افکندن کنش‌گران صنفی، بی‌شک کاری خلاف قانون اساسی است. بنا به ماده ۵۷۰ قانون مجازات اسلامی، جرم محسوب می‌شود: هر یک از مقامات و مامورین وابسته به نهادها و دستگاه‌های حکومتی که بر خلاف قانون، آزادی شخصی افراد ملت را سلب کند یا آنان را از حقوق مقرر در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران محروم نماید، علاوه بر انفصال از خدمت و محرومیت یک تا پنج سال از مشاغل حکومتی، به حبس از دو ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.»

۲۹ مهر ۱۳۹۹ بر اساس حکمی که شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی «سید احمد زرگر» صادر و به وکیل مدافع وی ابلاغ کرد؛ این معلم بازنشسته را به دو سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

«حسین تاج»، وکیل مدافع فلاحی همان روز با انتشار یادداشتی، ضمن تایید این خبر اعلام کرد: «این حکم بدون استماع دفاعیات شفاهی و بدون تشکیل جلسه تأیید و ابلاغ شده است.»

آقای فلاحی در مردادماه ۱۳۹۹ و در مرحله بدوی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی «ایمان افشاری»، به دو سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

۹۱بهمن ۱۳۹۸، به دنبال انتشار خبر محکومیت دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران، «علی اکبر باغانی»، دبیرکل سابق این کانون و عضو «شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان ایران» به حکم صادر شده اعتراض کرده و گفته بود: «با صراحت تمام و آگاهی کامل می‌گویم که جناب استاد فلاحی صنفی‌ترین و فعال‌ترین و آگاه‌ترین معلم تاریخ جنبش معلمان سراسر کشور و پایبندترین کانونی معتقد به اجرای قانون و اساس‌نامه کانون صنفی معلمان و شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان ایران است. ایشان در دو دهه فعالیت‌های صنفی معلمان ایران، با وجود قانونی و تشکیلاتی عمل کردن، بارها غیرقانونی بازداشت شده است.»

آقای فلاحی ۲۴فروردین ۱۳۸۶ هم همراه با تمام اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران و دبیر کل این کانون، بازداشت و نزدیک به یک ماه را در انفرادی‌های بند ۲۰۹ زندان اوین مورد بازجویی قرار گرفته است.

بند ۲ الف سپاه یکی از مخوف ترین بازداشتگاههای جمهوری اسلامی است. این بند، به دنبال پیگیری‌های نمایندگان مجلس ششم برای بسته شدن بازداشتگاه عشرت آباد سپاه، از همان زمان در درون زندان اوین ایجاد شده است. فعالان صنفی معلمان معتقدند علی‌رغم همه این فشارها، آقای فلاحی ذره‌ای از مواضع و مطالبات صنفی معلمان فاصله نگرفته و هم‌چنان تا امروز به دفاع از حقوق معلمان و فرهنگیان سراسر کشور مشغول است.

نیروهای امنیتی و دستگاه قضایی، به دنبال برگزاری تجمعات اعتراضی سراسری معلمان از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا این لحظه دست‌کم ۲۵۰ فعال صنفی در سراسر کشور، به اشکال مختلفی چون احضار به ادارات اطلاعات در شهرستان‌ها یا بازداشت‌های چند ساعته و تهدید معلمان و اخذ تعهد برای عدم شرکت در تجمعات تلاش کردند تا برگزاری تجمعات را لغو کنند.

معلمان مطالبه محور با هر فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان به خیابانها آمدند تا مطالبات خود را بجای مذاکره در پشت درهای بسته و دریافت وعده و وعیدهای توخالی، در خیابان فریاد بزنند.

جدا از اجرای حکم شش ماه حبس آقای فلاحی برای پیگیری مطالبات جامعه فرهنگیان، دست کم چهل فعال صنفی معلمان در دو سال اخیر با احکام کوتاه و بلند مدت زندان مواجه شده‌اند. برخی از بازداشت شدگان تجمعات اعتراضی اردیبهشت‌ماه معلمان نیز کماکان در شهرهای مختلفی تحت بازداشت بسر می‌برند.

خروج از نسخه موبایل