سایت ملیون ایران

هشدار سازمان‌های حقوق بشری در مورد گستردگی و تشدید سرکوب در سنندج

اعتراض در سنندج

رادیو فردا

چند سازمان غیردولتی در مورد گستردگی و تشدید سرکوب در شهر کردنشین سنندج که به کانون اعتراضات در غرب ایران تبدیل شده هشدار دادند و از انتقال «سلاح نیمه‌سنگین نظامی» به این شهر ابراز نگرانی کردند.

بیش از سه هفته پس از آغاز اعتراضات سراسری در ایران، تظاهرات مردم معترض در شهر سنندج بالا گرفته و سازمان‌های غیردولتی حقوق بشری نیروهای جمهوری اسلامی را حتی به «بمباران» محله‌های خاصی از این شهر متهم می‌کنند.

به گزارش هه‌نگاو، یک سازمان حقوق بشری غیردولتی مستقر در نروژ، یک هواپیمای جنگی ایرانی شامگاه دوشنبه وارد فرودگاه سنندج شد و اتوبوس‌های حامل نیروهای ویژه به سمت شهر در حرکت هستند.

این سازمان روز سه‌شنبه،‌ ۱۹ مهرماه، نوشت: «مستندات دریافتی هه‌نگاو مبین استفاده سلاح‌های ممنوعه جنگی حتی سلاح نیمه‌سنگین بر علیه مردم عادی سنندج توسط نیروهای دولتی است.»

همچنین این سازمان با انتشار تصاویری از فشنگ‌های جنگی مربوط به تفنگ کلاشنیکف نوشت: «ماموران جمهوری اسلامی در شهر سنندج با اسلحه‌های کالیبر ۵۰ منازل شخصی مردم را هدف قرار دادەاند.»

کانون حقوق بشر ایران نیز روز دوشنبه به نقل از ساکنان سنندج گزارش داده بود که به منطقه «بهاران مسکن مهر سنندج» حمله شده و «در خانه‌ها گاز اشک‌آور زدند».

 

شبکه حقوق بشر کردستان نیز روز سه‌شنبه نوشت که بنا به به تحقیقات این سازمان، «از زمان آغاز اعتراضات تاکنون دست‌کم ۳۰ شهروند کُرد شامل پنج کودک با تیراندازی نیروهای ضدشورش و بسیج در شهرهای ارومیه، اشنویه، پیرانشهر، دیواندره، سقز، سنندج، مریوان، کرمانشاه،‌ اسلام‌آباد غرب، ایلام، قروین، ورامین و کرج کشته شده‌اند.»

این در حالی است که خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران روز سه‌شنبه به نقل از یک منبع آگاه فقط «از جان باختن چهار تن در درگیری‌های روز شنبه سنندج» خبر داد.

خبرگزاری فرانسه روز سه‌شنبه به نقل از سازمان‌های حقوق بشری نوشت که سنندج اکنون در معرض خطر سرنوشتی شبیه به حملات اخیر نیروهای امنیتی در زاهدان قرار دارد.

حمله دوباره سپاه به احزاب کُرد مخالف جمهوری اسلامی دست‌کم ۹ کشته برجای گذاشت

هادی قائمی، مدیر کمپین حقوق بشر در ایران که در نیویورک مستقر است، گفت: «کشتار بی‌رحمانه غیرنظامیان توسط نیروهای امنیتی در استان کردستان، پس از کشتار در استان سیستان و بلوچستان، احتمالاً مقدمه خشونت شدید نیروهای امنیتی است.»

پیشتر سازمان‌ حقوق بشر ایران اعلام کرده بود که در کشتار جمعه خونین،‌ هشتم مهرماه، در زاهدان، بیش از ۹۰ نفر قتل‌عام شدند.

هه‌نگاو از ایرانیان خارج از کشور به‌ویژه کشورهای اروپایی و آمریکا خواسته است که «با تجمع مقابل مراکز تصمیم‌گیری کشور محل اقامت، مقامات را تحت فشار گذاشته که برای حمایت از مردم سنندج مداخله سیاسی» کنند.

تاکنون کشورهای آمریکا، کانادا و بریتانیا تحریم‌هایی را علیه جمهوری اسلامی به دلیل سرکوب اعتراضات وضع کرده‌اند و قرار است شورای اتحادیه اروپا نیز هفته آینده تحریم‌های مشابهی را به تصویب برساند.

خروج از نسخه موبایل