سایت ملیون ایران

درخواست شماری از پزشکان برای آزادی فوری دانشجویان و پزشکان بازداشت شده

 
رییس نظام‌پزشکی تهران دستور تشکیل یک کمیته حقیقت‌یاب برای بررسی آنچه بر پزشکان معترضی که در تاریخ چهار آبان سال جاری در خیابان شانزدهم امیرآباد تجمع کرده و با برخورد سرکوبگرانه نیروهای امنیتی مواجه شدند داده است.
رییس نظام‌پزشکی تهران دستور تشکیل یک کمیت حقیقت‌یاب برای بررسی آنچه بر پزشکان معترضی که در تاریخ چهار آبان سال جاری در خیابان شانزدهم امیرآباد تجمع کرده و با برخورد سرکوبگرانه نیروهای امنیتی مواجه شدند داده است.

بیش از ۳۳۰ پزشک با انتشار یک نامه سرگشاده خطاب به مقامات جمهوری اسلامی، خواهان آزادی بی‌قید و شرط پزشکان، پرستاران، نیروهای کادر درمان و دانشجویان پزشکی که در جریان خیزش اعتراضی مردم ایران در ۵۰ روز گذشته بازداشت شده‌اند، شدند.

همزمان رییس نظام‌پزشکی تهران دستور تشکیل یک کمیته حقیقت‌یاب برای بررسی آنچه بر پزشکان معترضی که در تاریخ ۴آبان سال جاری در خیابان شانزدهم امیرآباد تجمع کرده و با برخورد سرکوبگرانه نیروهای امنیتی مواجه شدند، داده است.

طی روزهای گذشته گزارش‌هایی از ربایش، بازداشت، ارعاب و تهدید شماری از پزشکان در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده است.

از جمله پزشکان مفقود شده می‌توان به نام «هانا وکیل» پزشک اهل سنندج اشاره کرد، که براساس گزارش سازمان حقوق بشری «هەنگاو» در هفته گذشته ربوده و به مکانی نامعلوم منتقل شده است.

نویسندگان این نامه با اشاره به بازداشت و احضار شماری از پزشکان، کادر درمان ،دانشجویان پزشکی و همچنین بازداشت دو پزشک مشهدی، به نام‌های «اصغر شاکری» و «ریحانه مختاریان»، به مقام‌های جمهوری اسلامی هشدار داده شده که «صبر» جامعه، پزشکان و کادر درمان، «نامحدود» نیست.

در بخشی از این نامه تاکید شده است که بازداشت پزشکان و کادر درمان «برخلاف قوانین مدنی و حقوق شهروندی» در ایران است و خشونت و رفتار دستگاه‌های قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی با کادر درمان «بی‌مورد، گزاف و خارج از عرف اجتماعی» است.

نویسندگان این نامه خطاب به سران هر سه قوه جمهوری اسلامی یادآور شده‌اند که نیروهای کادر درمان اعم از پزشک و پرستار در سخت‌ترین روزهای سال‌های گذشته، از جمله در هنگام شیوع ویروس کرونا پشتیبان سلامت مردم بوده‌اند و حالا نباید بابت توجه به مسوولیت اجتماعی و «عمل به وظیفه حرفه‌ای خود از جمله در وقایع دردناک هفته‌های اخیر» با آن‌ها برخورد امنیتی صورت بگیرد.

این پزشکان در نامه خود به برخی از اقدامات امنیتی در مواجهه با پزشکان طی روزهای اخیر، از جمله «ارسال پیامک‌های هشدار و احضار تلفنی جمع کثیری از اعضای جامعه پزشکی» و همچنین بازداشت‌ تعدادی از پزشکان و کادر درمان در جریان حضور در برابر ساختمان نظام پزشکی اشاره کرده و نوشته‌اند: «این اقدامات ضربه مهلکی را به پیکره خسته و زحمتکش جامعه پزشکی کشور، به عنوان متولیان اصلی سلامت جامعه» وارد کرده است.

امضاکنندگان این نامه همچنین تاکید کرده‌اند که مقامات کشور برای جبران این ضربه مهلک بر پیکره جامعه پزشکی چاره‌ای«جز با پذیرش اشتباه، جبران خسارات وارده و توجه به خواسته‌های عمومی جامعه پزشکی» ندارند.

پزشکان نویسنده این نامه آن را «دادخواستی عمومی» از سوی کادر درمان توصیف کرده و با هشدار نسبت به خواست «جمع کثیری از  پزشکان و کادر درمان که قصد اعتصاب و تحصن دارند» اعلام کرده‌اند که از آن‌ها خواسته‌اند «صبوری پیشه کنند» و تاکید کرده‌اند که خواست آن‌ها «اجرا و نظارت بر ۹ بند بیانیه پزشکان»، «آزادی سریع و بدون قید و‌ شرط کادر درمان از جمله دکتر اصغر شاکری، دکتر ریحانه مختاریان و دانشجویان علوم پزشکی و سایر کادر درمان» است.

آن‌ها در پایان این نامه هشدار داده‌اند که در صورت «عدم توجه به خواست عمومی جامعه پزشکی کشور تبعات اجتماعی و مدنی فروپاشی اعتماد عمومی به ساختار حاکمه و گسترش احساس نیاز به تغییر در سطح جامعه، متوجه مسوولین است و از کنترل جامعه پزشکی و امضا کنندگان این نامه خارج است.»

کادر درمان شهر مشهد نخستین گروه از جامعه پزشکی ایران هستند که در ۲۸مهر، با تجمع در ساختمان نظام پزشکی، به برخورد خشونت‌بار با مردم معترض اعتراض کردند و با قرائت بیانیه‌ای ۹ ماده‌ای، بر لزوم ارائه خدمات جامعه پزشکی به آسیب‌دیدگان اعتراضات، عدم دخالت نیروهای امنیتی در حوزه درمان، حفظ محرمانگی اطلاعات زخمی‌شدگان اعتراضات براساس قوانین کشوری، قوانین بین‌المللی و سوگندنامه پزشکی‌ تاکید کردند.

آن‌ها در این نامه تاکید کرده‌اند که تغییرات در ایران، «دیر یا زود براساس نظر و خواست عمومی، به طرقی که قابل پیش‌بینی و برنامه ریزی نیست»، محقق خواهد شد.

طی روزهای گذشته شمار زیادی از اعضای جامعه پزشکی نسبت استفاده نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی از آمبولانس به عنوان خودروی پوششی حمل‌ونقل نیروها و بازداشت‌شدگان، گزارش‌های غیرواقعی در خصوص جان‌باختگان در پزشکی قانونی و همچنین مداخله نیروهای امنیتی در روند درمان معترضان زخمی در مراجعه به مراکز درمانی اعتراض کرده و بیانیه‌هایی منتشر کرده‌اند، که منجر به احضار و بازداشت آن‌ها شده است.

جامعه پزشکی در بیانیه‌های خود «خواستار حفظ استقلال سازمان پزشکی قانونی کشور در جهت جلوگیری از تخریب اعتماد عمومی» شده و هرگونه خشونت در همه سطوح جامعه، خشونت آشکار و پنهان، را محکوم کرده و خواهان توقف آن شدند.

نیروهای امنیتی با تجمعات اعتراضی پزشکان در شهرهای شیراز، تهران و اصفهان و مشهد با شلیک گاز اشک‌آور و تیراندازی برخورد کرده و تعدادی از پزشکان را مورد ضرب و جرح قرار داده و بازداشت کردند.

از: ایران وایر 

خروج از نسخه موبایل