کارکنان معترض از ارائه گزارشهای روزانه میزان استخراج و تولید سکوها به مدیران خودداری میکنند
اعتصاب کارکنان رسمی شرکت نفت و گاز پارس که روی ۳۷ سکوی گازی پارس جنوبی در مناطق مختلف کار میکنند، به سومین روز خود وارد شد.
کارکنان رسمی شرکت نفت و گاز پارس از روز دوشنبه، ۱۶ آبان، در اعتراض به اجرا نشدن ماده ۱۰ قانون اختیارات نفتی، اعتصاب غذا کردند و خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند. آنها میگویند تا زمانی که مسئولان شرکت نفت و گاز پاسخ این مطالبات و اعتراضها را ندهند، از ارائه گزارش روزانه میزان استخراج و تولید سکوها و همچنین ارسال فرمهای دستور کار تعمیرات به مقامهای بالاتر خودداری میکنند.
هرکدام از ۳۷ میدان گازی در منطقه پارس جنوبی که کارکنان آن در سومین روز اعتصاب به سر میبرند، روزانه حدود ۲۸ میلیون مترمکعب گاز و میعانات گازی تولید میکنند. بنا بر دستورالعمل کاری، میزان تولید روزانه این سکوها باید به مدیران گزارش داده شود تا وزارتخانه بر اساس آن برای مصارف شهری در استانها، کارخانهها و صنایع برنامهریزی کند؛ بنابراین خودداری از ارسال این گزارشها وزارت نفت را با مشکلاتی جدی مواجه خواهد کرد.
کارکنان رسمی وزارت نفت ضمن امتناع از ارسال گزارش روزانه، در اقدامی هماهنگ و گسترده، غذای روزانه خود را هم از محل کارشان تحویل نمیگیرند.
در تصاویری که کانال تلگرامی شورای سازماندهی اعتراضهای کارگران پیمانی نفت از اعتصاب کارکنان رسمی منتشر کرد، بشقابهای خالی غذا دیده میشوند که روی آنها برگههایی حاوی شعارها و مطالبات معترضان دیده میشود. شعارهایی مانند «زمستان سختی در راه است»، «سفره خالی من حاصل وعدههای پوشالی مسئولان است» و «از حقمان کوتاه نمیآییم».
از شمار کارکنان رسمی شرکت نفت که در اعتصاب به سر میبرند، آمار دقیقی موجود نیست اما پیشتر، خبرگزاری فارس در گزارشی اعلام کرده بود که حدود هفت هزار نفر از کارکنان وزارت نفت کارزار این خبرگزاری برای اجرای ماده ۱۰ قانون اختیارات نفت را امضا کردهاند.
بر اساس ماده ۱۰ قانون «وظایف و اختیارات وزارت نفت» که سال ۱۳۹۱ تصویب شد، نظام اداری و استخدامی کارکنان شرکت نفت که در واحدهای عملیاتی و تخصصی شاغلاند، بدون الزام به رعایت قانون کشوری، تابع آییننامهای است که با پیشنهاد وزارت نفت تهیه میشود. بر اساس این ماده قانونی، وزارت نفت میتواند مستقل از دیگر نهادهای دولتی برای بهبود وضعیت اشتغال کارکنان رسمی خود اقدام کند.
این ماده قانونی با ادعای «تقویت رقابتپذیری، سرعت بخشیدن به بهرهبرداری از میدانهای مشترک و حفظ نیروی انسانی متخصص» تصویب شد اما دولت سیزدهم نهتنها از اجرای آن امتناع میکند بلکه زمزمههایی مبنی بر لغو این ماده قانونی هم شنیده میشود.
اکنون همزمان با خیزش سراسری ایرانیان علیه حکومت، کارکنان رسمی وزارت نفت با درک این موضوع که اعتصاب در صنعت نفت چه تاثیری در نتیجه قیام مردمی دارد، به اعتصابهای سراسری پیوستهاند. آنها میگویند چگونه است که مجلس در کمتر از یک ساعت به افزایش ۲۰ درصدی حقوق نیروهای مسلح رای میدهد اما بیش از ۱۰ سال است که به قانونی مصوب و بندهایی که در معیشت کارکنان شرکت نفت بسیار موثرند، بیتوجهی میکند.
بر مبنای گزارش شورای سازماندهی اعتراضهای کارگران پیمانی نفت، مدیران شرکت نفت و گاز پارس به کارکنان معترض اخطار دادهاند که اقدام آنان به «سوءاستفاده معاندان نظام و شبکههای بیگانه منجر خواهد شد و انتشار و ارسال هرگونه پیامی با محتوای تشویق به اعتصاب و اخلال در فرایند تولید نفت و گاز، برخوردهای قانونی در پی دارد. با وجود این تهدیدها، همکاران به ادامه اعتراضهای خود در اشکال مختلف مصمماند». همچنین گفته میشود که اکنون نهادهای امنیتی، کنترل حفاظت پالایشگاههای بزرگ مانند تهران، آبادان، تبریز و اصفهان را از حراست و نیروی انتظامی گرفته و به حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران سپردهاند.
شورای سازماندهی اعتراضهای کارگران پیمانی نفت از کارکنان صنعت نفت در بخشهای دیگر نیز دعوت کرد به اعتصابهای سراسری ملحق شوند.
در هفتههای اخیر، شمار زیادی از کارگران و کارکنان بخشهای مختلف صنعت نفت و پتروشیمی از جمله پتروشیمیهای کنگان، بوشهر، آبادان، هنگام و دماوند اعتصاب کردند. اخبار و تصاویری هم از اعتصاب کارگران پالایشگاه تهران، کارگران شرکت نیشکر هفتتپه، فولاد غدیر و لولهسازی ماهشهر منتشر شده است.
از: ایندیپندنت