امروز یکشنبه ۶آذر۱۴۰۱، دکتر حسین مصباحیان، عضو هیات علمی گروه فلسفه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، با انتشار متنی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام اعلام کرد که «پیگیری مصرانه ریاست فعلی دانشکده ادبیات [عبدالرضا سیف] در از کار انداختن هر سه پرونده تمدید، تبدیل و تغییر وضعیت» او باعث شده در عمل «فاقد قرارداد استخدامی و اخراج شده به حساب» بیاید.
حسین مصباحیان شانزده سال است که در گروه فلسفه دانشکده ادبیات دانشگاه تهران به تدریس فلسفه، تاریخ و ایرانشناسی مشغول است.
او همچنین نوشته است که «اندازه اجحاف و ستمگری» که روا داشته شده «از اندازه تحمل» او بیشتر است و «در شرایطی که حقوق مهمتر مردم به رسمیت شناخته نمیشود»، ناگزیر «از پیگیریهای بیحاصل حقوقی و قانونی» انصراف میدهد و از کار در دانشگاه کنارهگیری میکند.
«عبدالرضا سیف» ریاست فعلی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، پیش از این نیز با همین شیوه موجبات اخراج اساتید دیگری را نیز فراهم کرده است.
در سال ۱۳۸۶، دکتر «محمد دهقانی»، عضو سابق گروه زبان و ادبیات فارسی این دانشکده، پیرو شکایت خصوصی عبدالرضا سیف به هیات بدوی رسیدگی به تخلفات انتظامی اعضای هیات علمی دانشگاه تهران، از این دانشگاه اخراج شد.
عبدالرضا سیف در سال ۱۳۸۶ مدیرکل اداره آموزش دانشگاه تهران و عضو هیات بدوی رسیدگی به تخلفات انتظامی اعضای هیات علمی این دانشگاه بوده است.
این رخداد تنها در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران رخ نداده و منابع دانشجویی میگویند به دنیال تغییر ریاست دانشگاه شهید بهشتی تهران نیز، طی چند هفته اخیر چند تن از اساتید این دانشگاه تعلیق یا ممنوعالورود به دانشگاه شدهاند.
از جمله روز گذشته «محمد راغب»، از اعضای هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی این دانشگاه، ضمن اعلام این خبر در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام نوشت: «به دلیل آنکه در اعتراض به وضعیت خیابان و دانشگاه تاکنون در کلاس حضور نیافتهام و در تجمع دانشجویی به همراه دیگر همکارانم شرکت کردهام، بی هیچ اعلام رسمی، از ریاست مرکز بینالمللی آزفا و سرپرستی مرکز پژوهشی شهید رواقی برکنار شدم.»
کانال تلگرامی انجمنهای صنفی دانشجویان نیزاز ممنوعالورودی «نگار ذیلابی»، عضو هیات علمی دانشکده الهیات و ادیان و «اسلام ناظمی»، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر، در این هفته اجازه ورود به دانشگاه را پیدا نکردهاند و به دانشجویان گفته شده که دروس این اساتید به افراد دیگری واگذار شده است.
همه این اساتید از اعتراضات دانشجویان در روزهای اخیر حمایت کرده و برخی از آنها بیانیههای حمایتی از دانشجویان را نیز امضا کردهاند.
از: ایران وایر