سایت ملیون ایران

بورل: تحریم‌های بسیار سنگین علیه جمهوری اسلامی در راه است

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در کنفرانس خبری روز دوشنبه (۱۲ دسامبر) در بروکسل

در واکنش به دومین اعدام معترضان در ایران ژوزف بورل از “تحریم‌های سنگین” بیشتر علیه ایران خبر داده است. به گفته وزیر خارجه آلمان سپاه پاسداران و عاملان خشونت‌ و اعدام علیه معترضان به تحریم‌ها افزوده می‌شوند.

امروز دوشنبه ۱۲ دسامبر (۲۱ آذر) وزیران خارجه کشورهای اتحادیه اروپادر بروکسل گردهم می‌آیند تا به احتمال زیاد تحریم‌های بیشتری را در رابطه با نقض حقوق بشر در ایران علیه جمهوری اسلامی اعمال کنند.

نشست این وزرا در روز جمعه ۹ دسامبر بدون نتیجه ماند و دیپلمات‌ها به خبرگزاری آلمان گفتند که دولت‌ها به زمان بیشتری برای بررسی تحریم‌های جدید نیاز دارند.

با توجه به اعدام دومین معترض در ایران در صبح روز دوشنبه انتظار می‌رود که بسته تحریمی جدید علیه جمهوری اسلامی امروز به تصویب برسد.

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا نیز تصریح کرد که با وزیر خارجه جمهوری اسلامی پس از اجرای اولین اعدام گفت‌وگو کرده است. به گفته بورل این مکالمه “مکالمه راحتی نبوده” است.

امیر عبدالهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی نیز درباره این مکالمه تلفنی در توییترش نوشت.

بورل در آستانه ورود به نشست وزیران خارجه در بروکسل گفت: «ما بسته تحریمی خیلی خیلی سختی را تصویب خواهیم کرد.»

وزیر خارجه فنلاند نیز گفته با همتای ایرانی‌اش گفت‌وگو کرده است.

مطالب بیشتر درباره اعتراضات سراسری را اینجا بخوانید

آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان نیز در آستانه این نشست، اعدام دومین معترض در ایران را محکوم کرد و این اقدام را تلاش جمهوری اسلامی برای مرعوب کردن شهروندان دانست؛ شهروندانی که به گفته او تنها می‌خواهند در آزادی زندگی کنند.

 به گفته وزیر خارجه آلمان سپاه پاسداران و عاملان خشونت‌ و اعدام علیه معترضان به تحریم‌ها افزوده می‌شوند.

تحریم متقابل

وزارت خارجه جمهوری اسلامی در پاسخ به تحریم نهادها و مقامات دولتی از سوی اتحادیه اروپا لیستی از تحریم‌شدگان اروپایی از سوی ایران را منتشر کرد.

در این فهرست که روز دوشنبه ۲۱ آذر منتشر شده نام چند پایگاه نظامی بریتانیایی و موسسه تونی بلر برای تغییر جهانی دیده می‌شود. 

همچنین نام افرادی از جمله چند نماینده پارلمان بریتانیا در این فهرست است.

 در بیانیه وزارت خارجه آمده است: «تحریم های یاد شده شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود اشخاص فوق به جمهوری اسلامی ایران، توقیف اموال و دارایی آنان در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران است.»

این در حالی است که سال‌هاست هیچ دیپلمات بلندپایه بریتانیایی به ایران سفر نکرده است. وزارت خارجه توضیح نداده که اصولا چرا دیپلمات‌های اروپایی باید در ایران اموال داشته باشند تا حالا اموالشان مصادره شود. 

عصبانیت جمهوری اسلامی از اعطای جایزه به زنان ایرانی

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی در توییتی اعطای جایزه حقوق بشر مشترک آلمان و فرانسه به مهسا امینی و زنان ایرانی را محکوم کرده است. 

کنعانی این دو کشور را “ناقض حقوق ملت ایران” دانسته است.

فرانسه و آلمان امسال به مناسبت دهم دسامبر، روز جهانی حقوق‌بشر، جایزه مشترک حقوق بشر و حاکمیت قانون را به مهسا امینی و زنان ایرانی اهدا کردند. این جایزه به دلیل “تجلیل از مبارزه‌ این زنان در راه آزادی” به آنها اهدا شده است.

نگرانی از اعدام‌های بیشتر

با اجرای دومین حکم اعدام معترضان، نگرانی برای سایر متهمانی که به اعدام محکوم شده‌اند بالا گرفته است. یکی از آنها ماهان صدارت است که متهم به کشتن یک مامور امنیتی به نام قنبرطلب است. محمدرضا قنبرطلب شاکی پرونده اعلام رضایت کرده اما اکانت ۱۵۰۰ تصویر نوشته حکم اعدام او تنها برای ۴۸ ساعت متوقف شده بود و این مهلت امشب به پایان می‌رسد.

کاظم صدرات، پدر ماهان نیز دراین باره گفته بود: «عصر چهارشنبه، جلسه برگزار کردیم، رضایت شاکیان را جلب کردیم، دست این و آن را بوسیدیم تا این پرونده ختم‌به‌خیر شود. به قاضی پرونده همه مسائل اعلام شد. ما منتظر ختم‌به‌خیر شدن بودیم، ولی امروز صبح یکی از وکلای پرونده با ما تماس گرفت و گفت که ساعت هشت‌ونیم صبح ابلاغیه‌ای آمده که در آن قید شده حکم ماهان به اجرای احکام ابلاغ شده است. ما حتی از زمان اجرای حکم هم خبر نداریم. می‌گویند پرونده امنیتی است و نمی‌دانیم چه کاری باید انجام دهیم. ماهان متولد ۷۸ است. او بار‌ها در جلسه دادگاه گفته که چاقو دست او نبوده است، اما حکم محاربه به ماهان دادند و حالا هم می‌گویند پرونده به اجرای احکام رفته است.»

معترضان دیگری نیز هستند که حکم اعدام برایشان صادر شده و هرلحظه امکان اجرای حکمشان وجود دارد از جمله سید محمد حسینی، متهم ردیف دوم پرونده کشته شدن بسیجی روح‌الله عجمیان.

مسعود کاظمی روزنامه‌نگار در اینستاگرامش درباره این معترض نوشته که پدر و مادرش فوت کرده‌اند و او کسی را برای پیگیری پرونده‌اش ندارد.

.

حمید قره‌حسنلو، محمد بروغنی، سهند نورمحمدزاده و حسین محمدی از دیگر متهمانی هستند که در معرض اعدام قرار دارند.

حسین محمدی بازیگر تاتر است و ژولیت بینوش بازیگر سرشناس فرانسوی به حکم اعدام او اعتراض کرده است. 

امیر نصر آزادانی بازیگر سابق فوتبال نیز یکی دیگر از محکوم شدگان به اعدام است. رییس دادگستری اصفهان او را به “بغی” متهم کرده است. 

از: دویچه وله

خروج از نسخه موبایل