فدراسیون بینالمللی حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران در بیانیهای مشترک از دولتها خواستند، بیاعتنایی جمهوری اسلامی به حق زندگی را بدون پاسخ نگذارند. فهرست اسامی و زمان و مکان بازداشت ۳۵ روزنامهنگار منتشر شد.
فدراسیون بینالمللی حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران در بیانیه مشترکی از تمام دولتها خواستهاند، نارضایتی عمیق خود از بیاعتنایی جمهوری اسلامی به حقوق بشر و حق حیات را بیان کرده و از جمله سفیران یا دیپلماتهای ارشد خود را از تهران فرابخوانند.
این بیانیه که سهشنبه ۲۲ آذر منتشر شد، تاکید میکند که در شرایط تداوم سرکوب و کشتار، ادامه حضور دیپلماتهای خارجی به ویژه مقامات اتحادیه اروپا در ایران قابل توجیه نیست. بیانیه توصیه میکند که کشورها گامهای متناسب دیگری برای پاسخگو کردن عوامل نقض حقوق بشر در ایران بردارند، از جمله تسریع و تسهیل فعالیت “هیات بینالمللی حققیت یاب”.
بیانیه با یادآوری متهم شدن ۶۵ نفر به اتهاماتی چون “بغی”، “افساد فیالارض” و “محاربه” در جریان اعتراضات سراسری، از همه کشورها خواسته برای متوقف کردن ماشین اعدام در ایران تلاش کنند.
اتحادیه اروپا روز گذشته در واکنش به اعدام دومین معترض، ۲۰ مقام ارشد و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی را تحریم کرد.
اعتراضات دانشجویی و دانشآموزی
خشم و انزجار علیه اعدام و محکمههای فرمایشی در ایران ادامه دارد و دانشگاهها و مدارس همچنان کانون اعتراض علیه سرکوب و کشتار هستند.
در پردیس هنرهای زیبا در دانشگاه تهران بنری با نقش طناب دار و نام محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد بر روی نمای ساختمان آویخته شد.
دانشجویان علوم پزشکی تبریز نیز در پرفورمنسی، طنابهای دار به دست گرفتند و روی این طنابها و پلاکادهای اعتراضی رنگ سرخ پاشیدند.
در دانشکده حقوق دانشگاه ملی هم طنابهای دار از نردههای طبقات آویزان شد.
در کامیاران دانش آموزان شعار دادند: «این آخرین پیامه، اعدام کنین قیامه»
در مدرسهای دیگر دختران دانشآموز فریاد میزنند: «بیزارم از دین شما، نفرین به آیین شما»
معترضان در خوابگاه دخترانه دانشگاه دامغان، دیوارها را پر از دستهای خونآلود کردند.
در ویدئویی دیگر محصلان یک دبیرستان در شیراز دیده میشوند که میخوانند عدالت کجایی…
بنا بر اخبار موجود در شبکههای اجتماعی فضای مشهد و اطراف محل زندگی خانواده مجیدرضا رهنورد، کماکان ملتهب و امنیتی است.
انتشار مشخصات ۳۵ روزنامهنگار بازداشتی
کمیته و هیات اجرایی پیگری وضعیت روزنامهنگاران بازداشتی، بیلانی از اسامی و وضعیت ۳۵ خبرنگار بازداشتی را منتشر کرد. این لیست صرفا شامل روزنامهنگارانی میشود که همچنان محبوس هستند.
در این لیست، خبرنگاران حوزههای کارگری، ورزشی، اجتماعی، سیاسی، عکاسان رسانهای و سردبیران و مدیران نشریهها و ماهنامهها به چشم میخورد.
از آغاز اعتراضات سراسری در ایران ۷۰ روزنامهنگار دستگیر و تعداد قابل توجهی نیز احضار شدهاند.
کمیته یاد شده اعلام کرده که همچنان در تلاش است، اطلاعات بیشتری از وضعیت زندانیان به دست آورد.
بیش از شش سال حبس برای مصطفی آل احمد، نویسنده و کارگردان
کانون فیلمسازان مستقل ایران از ابلاغ حکم ۷۶ ماه زندان برای مصطفی آل احمد خبر داد. این نویسنده و کارگردان سینما باید بر اساس ابلاغیه ظرف ۵ روز خود را به دادسرای امنیت زندان اوین معرفی کند.
مصطفی آل احمد به دلیل مخالفت با سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین و امضای بیانیه “تفنگترا زمین بگذار”، به “اقدام علیه امنیت ملی” متهم شده است. او تابستان سال جاری همراه محمد رسولاف بازداشت و یک ماه بعد با وثیقه آزاد شد.
این دو سینماگر در آن زمان به “التهاب آفرینی و بر هم زدن امنیت روانی جامعه” در جریان ریزش ساختمان متروپل آبادان متهم شدند..
یکی دیگر از اتهامات او مصاحبه با رسانههای خارج از کشور عنوان شده است.
دعوت کارگران پیمانی نفت به اعتصاب و اعتراض علیه اعدام
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت در فراخوانی از کارکنان این صنعت خواسته که برای اعتراض سراسری علیه اعدام آماده شوند. در این فراخوان آمده که کارگران رسمی نفت در صدد تجمعاتی در روز ۲۶ آذر هستند و در پتروپالایشها قرار است روزهای سوم، چهارم و پنجم دی اعتصاب شود.
این فراخوان که ۲۲ آذر منتشر شده، ایستادگی علیه سرکوب و اعدام را مستلزم همبستگی برای اعتصاب و بستن شیرهای نفت دانسته است. شورای یاد شده در واکنش به اعدام محسن شکاری نیز بیانیه مشابهی داده بود.
از: دویچه وله