در حالی که بیش از چهار ماه از خیزش سراسری میگذرد محمدصالح نیکبخت، وکیل پرونده مهسا امینی میگوید، در مورد پرونده درگذشت موکلش هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
مرگ مشکوک این دختر جوان سقزی در بازداشت گشت ارشاد تهران در اواخر شهریور، سرآغاز خیزش اعتراضی ۱۴۰۱ بوده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، وکیل پرونده او میگوید: «نظر بازپرس پرونده این بوده که نظریه کوتاهی سرباز ـ پرستارها در احیا و ماساژ قلبی این زن جوان پذیرفته شود.»
نیکبخت به برخی ایرادات پرونده، از جمله عدم حضور شاکیان هنگام انجام تحقیقات از مأموران ون گشت ارشاد و حضور نداشتن پزشکان مورد اعتماد خانواده در جلسه پزشکی قانونی، اشاره کرد و گفت که پزشک مهسا درگذشت او “به علت بیماری زمینهای” را رد کرده و سایر پزشکان نیز گفتهاند که “این موضوع قابل باور نیست.”
این در حالیست که پزشکی قانونی علت مرگ مهسا امینی را “بیماری زمینهای مربوط به ۱۵ سال پیش” ذکر کرده است.
وکیل پرونده امینی که از مصاحبه با رسانههای داخلی و خارجی منع شده میگوید، تنها سه نفر از پنج یا شش دختری که با مهسا در ون بودهاند حاضر به ارائه شهادت شدهاند: «یکی از آنها گفته مهسا پشت سرش بوده و چیزی ندیده. دیگری گفته سرش پایین بوده، یکی دیگر نیز گفته که حالش بد بوده است.»
“شادی در سقز و مهاباد” پس از تصویب تروریستی خواندن سپاه
شامگاه پنجشنبه ۱۹ دی (۱۹ ژانویه) نیز در برخی شهرهای ایران، نظیر تهران و بندرعباس شعارهای شبانه در اعتراض به حکومت ادامه یافت.
در ویدئویی که در شبکههای اجتماعی از بندرعباس منتشر شده معترضان از جمله شعار میدهند: «مرگ بر بسیجی، مرگ بر سپاهی»
ویدئوهایی نیز از محله تهرانپارس در تهران منتشر شده که شعارهای “مرگ بر خامنهای”، “رضاشاه روحت شاد” و “تا آخوند کفن نشود، این وطن وطن نشود” در آن شنیده میشود.
در شهرک اکباتان تهران نیز شعارهای شبانه پی گرفته شد و شعار “مرگ بر دیکتاتور” از جمله شعارهایی بود که از ساکنان این شهرک شنیده میشد.
در شبکههای اجتماعی همچنین ویدئوهایی منتشر شده که به “شادی مردم سقز و مهاباد” از تصویب قطعنامه تروریستی خوانده سپاه پاسداران در پارلمان اروپا نسبت داده میشود.
ویدئوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی حاکی از شادی مردم در سقز و آتشبازی پس از تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه سپاه پاسداران است.#سقز #اعتراضات__سراسری pic.twitter.com/Zg6hhTGNQQ
— DW فارسی (@dw_persian) January 19, 2023
نیلوفر حامدی و الهه محمدی “برنده جایزه بینالمللی مطبوعات شدند”
نشریه کانادایی تورنتو استار مینویسد، نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو روزنامهنگاری که به دلیل گزارشدهی درباره مهسا امینی بازداشت شدهاند جایزه بینالمللی آزادی مطبوعات را از آن خود کردهاند.
به گزارش این نشریه، این جایزه در ۱۵ فوریه از سوی روزنامهنگاران کانادایی حامی آزادی بیان به حامدی و محمدی اعطا میشود.
تورنتو استار مینویسد، این جایزه به صورت غیابی و به پاس شجاعت این دو روزنامهنگار اعطا میشود تا یادآور “همزمان قدرت رسانهها و شکنندگی آزادی آنها” باشد.
مادر محمدحسن ترکمان از دستگیری سنگتراش مزار محمد حسینی خبر داد
کاملیا سجادیان، مادر محمدحسن ترکمان، از کشتهشدگان خیزش سراسری که پیشتر گفته بود، برای تهیه سنگ مزار محمد حسینی، از معترضان اعدامشده هماهنگیهایی انجام داده میگوید، سنگتراش بازداشت شده است.
او نوشت: «سنگتراش و شاگردانش را به جرم اندازهگیری قبر بازداشت کردهاند. دوستانم را همینطور.»
سجادیان در نکوهش این رفتار خطاب به حکومت ادامه داد: «خاک بر سرتان که کمترین حرمتی به کسی که از دنیا رفته هم نمیگذارید.»
چند روز پیش بادوست خوبم صحبت کردم برای سنگ مزار سید محمد حسینی ،دیشب به من خبر داد،سنگ تراش وشاگردانش رابه جرم اندازه گیری قبربازداشت کرده اند،دوستانم را هم همینطور ،حال اینکه تااین اندازه توحش راهیچ جای دنیا ندیده بودم ،اماحکومتی که خودراقدرت منطقه ای میداندکه
— کاملیا سجادیان (@KameliaSajadian) January 19, 2023
از: دویچه وله