سایت ملیون ایران

بریتانیا پنج فرد و دو نهاد نظامی ایران را تحریم کرد

Iran | Militäranlagen Parchin in Teheran

در یک بسته تحریمی جدید، بریتانیا پنج فرد نظامی و دو نهاد مرتبط با بسیج جمهوری اسلامی را تحریم کرد. بیش از ۴۰ چهره سرشناس سیاسی خواهان لغو اعتبارنامه هیأت نمایندگی ایران در سازمان ملل شدند.

در پی اعدام شهروند دوتابعیتی ایرانی-بریتانیایی؛ علیرضا اکبری به اتهام جاسوسی در ایران و نیز ادامه سرکوب خشونت‌بار معترضان از سوی مقامات جمهوری اسلامی، وزارت خارجه بریتانیا روز دوشنبه ۲۳ ژانویه تحریم‌های جدیدی را علیه پنج فرد و دو نهاد نظامی ایران اعلان کرد.

جیمز کلورلی وزیر خارجه بریتانیا در بیانیه‌ای ضمن اعلام این خبر گفت: «تحریم‌های امروز علیه مقامات قضایی‌ای است که از مجازات اعدام برای مقاصد سیاسی استفاده می‌کنند و نیز علیه اوباشی که در خیابان‌ها معترضان را قلع و قمع می‌کنند و محور سرکوب خشونت‌بار مردم ایران از سوی رژیم هستند.»

بیشتر بخوانید: توافق اتحادیه اروپا بر سر تحریم‌های جدید علیه ایران

بر اساس اعلام دولت بریتانیا، افراد تحریم شده عبارتند از: سرتیپ کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی، سرتیپ حسین زیبایی‌نژاد معروف به حسین نجات جانشین فرمانده قرارگاه امنیتی ثارالله سپاه پاسداران، سرتیپ سالار آبنوش، معاون سابق عملیات سازمان بسیج مستضعفین، سرتیپ قاسم رضایی، جانشین فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی (فراجا) و احمد فاضلیان، معاون دادستان کل کشور.

دونهاد تحریم‌شده نیز بنیاد تعاون بسیج و نیروی مقاومت بسیج هستند.

درخواست برای لغو اعتبارنامه هیأت ایران

۴۱ شخصیت سیاسی و مدنی ایرانی در نامه‌ای به سران کشورهای کانادا، امریکا، آلمان، فرانسه، بریتانیا، بلژیک، هلند، نروژ، سوئد، فنلاند و استرالیا از دولت‌های این کشورها خواسته‌اند تا “با توجه به قوانین رویه‌ای مجمع عمومی سازمان ملل، درخواست به تعلیق درآوردن اعتبارنامه هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران” را از این مجمع مطرح کنند.

نویسندگان این نامه دلیل این درخواست را  “نقض فاحش، مداوم و سیستماتیک حقوق بشر” از سوی جمهوری اسلامی عنوان کرده‌‌اند.

آنها از این دولت‌ها خواسته‌اند تا “با الهام از منشور ملل متحد که در حکم قانون اساسی جهان برای یک زندگی صلح آمیز است، و نیز اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی” و نیز “با یادآوری تعهدات اعضای سازمان ملل متحد برای انجام با حسن نیت وظایفی که طبق منشور ملل متحد بر عهده گرفته‌اند” نسبت به این امر اقدام کنند.

نویسندگان این نامه همچنین با یادآوری “قطعنامه شماره  (۲۴)۳۲۰۷ مجمع عمومی ملل متحد مورخ سال ۱۹۷۴ که از شورای امنیت درخواست کرده بود تا وضعیت نقض مداوم حقوق بشر توسط رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی را بررسی کند” و نیز “رأی  مجمع عمومی در مورد  به تعلیق درآوردن حق هیئت نمایندگی آفریقای جنوبی برای شرکت در جلسات مجمع عمومی،  ایراد سخنرانی، ارائه پیشنهادات، و یا رأی دادن” خواستار اقدام مشابه در مورد مقامات جمهوری اسلامی شده‌اند.

نیره توحیدی، مهرانگیز کار، نازنین افشین‌جم، کاظم علمداری، شهریار آهی، مهران براتی، سعید دهقان و منصور فرهنگ از جمله امضاکنندگان این نامه هستند. 

 نایب قهرمان پرتاب با کمان آسیا یک چشمش را از دست داد

به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، کوثر (مهبانو) خشنودی کیا، عضو تیم ملی کامپوند زنان ایران و نایب قهرمان مسابقات تیراندازی با کمان آسیا در سال ۱۴۰۰ بر اثر شلیک گلوله نیروهای یگان ویژه به چشمش، بینایی چشم چپ خود را از دست داد.

این ورزشکار در تاریخ ۱۸ آذر در جریان اعتراضات مردمی در شهر کرمانشاه هدف تیراندازی نیروهای یگان ویژه قرار می‌گیرد و علیرغم انجام عمل جراحی بینایی چشم چپش را از دست می‌دهد.

در جریان اعتراضات سراسری دهها معترض بر اثر شلیک گلوله‌های ساچمه‌ای مستقیم به چشمشان بینایی خود را از دست دادند. 

پرونده سازی با نام “جوانان محلات ارومیه”

روز ۲۶ آبان خبرگزاری صداوسیما با انتشار تصاویری از دستگیری گروهی که با نام “جوانان محلات ارومیه” فعالیت می‌کردند، خبر داد. در این گزارش آمده بود که ۲۵ نفر در این پرونده دستگیر شده‌اند که هشت نفر از آنان زن هستند.  

حال کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان به اطلاعاتی دست پیدا کرده که نشان می‌دهد بسیاری از این دستگیرشدگان زیر ۱۸ سال دارند. بر اساس گزارش این کمیته کم‌سن‌ترین فرد دستگیرشده در این پرونده یک دختر دانش‌آموز ۱۵ ساله است.

سمانه فتحی دانش‌آموز ۱۵ ساله، حسین عاشوری دانش‌آموز ۱۸ ساله، محمدرضا سیف‌اله‌زاده، علی ابراهیمی دانش‌آموز ۱۸ ساله، هادی حسنلو، حسام ژیان دانش‌آموز ۱۷ ساله از جمله متهمان این پرونده‌ هستند که هم اکنون با قید وثیقه آزاد شده و در انتظار دادگاه هستند.  

همچنین این کمیته متوجه شده که دستگیرشدگان هیچ شناختی از یکدیگر ندارند و تا پیش از دستگیری اصلا همدیگر را نمی‌شناختند این در حالی است که به این افراد اتهام تشکیل گروه “جوانان محلات ارومیه” زده شده  است.

دستگیرشدگان تحت شکنجه وادار به اعتراف علیه یگدیگر و تشکیل گروه شده‌اند.

در حالی که مقامات امنیتی می‌گویند اعضای گروه “جوانان محلات ارومیه” را دستگیر و این گروه را “متلاشی” کرده‌اند، کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان می‌گوید پیگیری‌هایش نشان می‌د‌هد که دستگیرشدگان هیچگونه ارتباطی با این صفحه نداشته و پس از دستگیری آنان نیز این صفحه به فعالیت خود ادامه داده است.

ضرب و شتم عباس واحدیان شاهرودی

عباس واحدیان شاهرودی، معلم و فعال مدنی محبوس در زندان وکیل آباد مشهد، در پی اعتراض به شرایط نامناسب موجود، توسط مسئولین زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفت. 

به نوشته دختر این زندانی عقیدتی، او همچنین به مدت ۱۵ روز از برقراری تماس با خانواده‌اش منع شده است.

https://twitter.com/HengamehVahedi2/status/1617087092667940866?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1617087092667940866%7Ctwgr%5E74e91df18d806f02b52033cc8ae2d8738e7051d6%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.dw.com%2Ffa-ir%2FD8A8D8B1DB8CD8AAD8A7D986DB8CD8A7-D9BED986D8AC-D981D8B1D8AF-D988-D8AFD988-D986D987D8A7D8AF-D986D8B8D8A7D985DB8C-D8A7DB8CD8B1D8A7D986-D8B1D8A7-D8AAD8ADD8B1DB8CD985-DAA9D8B1D8AF%2Fa-64491304

عباس واحدیان شاهرودی یکی از امضاکنندگان بیانیه ۱۴ فعال سیاسی برای درخواست کناره‌گیری خامنه‌ای از قدرت است که به همین دلیل به ۲۱ سال زندان محکوم شده است.

پایان اعتصاب غذای سیامک نمازی

سیامک نمازی شهروند دو تابعیتی ایرانی-آمریکایی محبوس در زندان اوین، پس از هفت روز به اعتصاب غذایش پایان داد.

 وکیل این زندانی با انتشار مطلبی اعلام کرد که موکلش در طول دوران اعتصاب، با کاهش وزن، افزایش فشار خون، افت انرژی و عدم توانایی تمرکز مواجه شده است.

سیامک نمازی، شهروند ایرانی آمریکایی اواخر مهرماه سال ۱۳۹۴ (۱۳ اکتبر ۲۰۱۵) در تهران بازداشت شد و همچنان در زندان به سر می‌برد. او چند ماه بعد از بازداشت محاکمه و به اتهام آنچه “همکاری با دولت متخاصم خارجی” عنوان شده به ۱۰ سال زندان محکوم شد.

نمازی روز ۱۶ ژانویه در نامه سرگشاده‌ای خطاب به جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده اعلام کرده که از امروز (۱۶ ژانویه) به مدت یک هفته اعتصاب غذا خواهد کرد.

از: دویچه وله

خروج از نسخه موبایل