سایت ملیون ایران

شهرهای ایران عرصه شعارنویسی و شعاردهی انقلابی، همزمان با اصرار مقامات بر انکار اعتراضات

ایران اینترنشنال

با گذشت بیش از چهار ماه از خیزش انقلابی ایرانیان، اعتراضات مردم در نقاط مختلف کشور در قالب شعاردهی و شعارنویسی گسترده ادامه پیدا کرد. با این حال مقامات جمهوری اسلامی همچنان بر ربط دادن خیزش انقلابی به «دشمن خارجی» تاکید دارند.

ویدیوهای رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد در شامگاه سه‌شنبه چهارم بهمن مردم معترض در محله‌های غرب تهران از جمله باغ فیض، پونک، گیشا، شهرک باقری و شهران شعارهای ضدحکومتی سر دادند.

 

ویدیوهای ارسالی دیگر نشان می‌دهد در شامگاه سه‌شنبه چهارم بهمن مردم معترض در تهرانپارس، دبستان، اقدسیه و پیروزی تهران شعارهای ضدحکومتی سردادند.

 

دیگر ویدیوهای رسیده به ایران اینترنشنال نیز نشان می‌دهد شهروندان در محله‌های مختلف شهرهای تهران و کرج شامگاه سه‌شنبه چهارم بهمن‌ماه شعارهای ضدحکومتی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای» سر دادند.

 

از سوی دیگر شعارنویسی علیه جمهوری اسلامی به صورت چشمگیری در حال گسترش است. یک شهروند در تهران با ارسال ویدیویی به ایران اینترنشنال شعارهای مخالفان جمهوری اسلامی روی دیوارهای خیابان‌های منطقه گیشا را نمایش داده و می‌گوید:‌ «ببینید گیشا به چه شعارهایی مزین شده.»

 

ویدیوی دیگری نیز به ایران‌اینترنشنال رسیده که در آن شهروندی از ادامه شعارنویسی در مشهد و تلاش حکومت برای پاک کردن آنها روایت می‌کند.

 

در همین حال، ادای احترام به معترضان کشته و اعدام شده نیز ادامه دارد. ویدیوی ویدیوی منتشر شده نشان می‌دهد پدر محمدمهدی کرمی، جوان معترض اعدام‌شده، با حضور بر مزار محمد حسینی،‌ سنگ‌مزار تازه‌نصب‌شده او را گلاب‌پاشی می‌کند و شست‌وشو می‌دهد. او رو به مزار حسینی می‌گوید: «مبارکت باشد.»

 

ایرانیان خارج کشور نیز به تجمعات خود در حمایت از خیزش انقلابی ادامه دادند. از تفلیس، پایتخت گرجستان، ویدیویی به ایران‌اینترنشنال رسیده که نشان می‌دهد تجمعی در حمایت از خیزش انقلابی مردم ایران و علیه جنگ روسیه در اوکراین در این شهر گرفته است.

 

با این حال، مقامات جمهوری اسلامی و چهره‌های وابسته به حکومت همچنان بر انکار خیزش انقلابی و ربط دادن اعتراضات به دشمنان خارجی تاکید دارند.

تعدادی از نمایندگان مجلس در نامه‌ای به رئیسی، قالیباف و اژه‌ای با اشاره به اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی نوشتند: «نباید به گونه‌ای رفتار و اقدام کنیم که مردم احساس کنند اراده‌ای برای آرام‌تر کردن فضای کشور وجود ندارد.»

این نمایندگان در بخشی از نامه خود به سران سه قوه نوشتند: «در این شرایط، گروهی دیگر نیز با ایجاد اغتشاش، درصدد سوءاستفاده از این اعتراضات مردمی برآمدند، در نتیجه طی چند ماه گذشته، نظام اسلامی ایران تهدید شد.»

محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران، نیز در نامه‌ای به وزیر خارجه با اشاره به تصویب قطعنامه پارلمان اروپا برای قرار دادن نام سپاه در لیست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا نوشت به‌عنوان مدعی‌العموم اعلام می‌کند این اقدام وجاهت قانونی ندارد و خلاف حقوق بین‌­الملل است و خواستار انجام اقدامات لازم در این زمینه شد.

اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات، نیز خیزش انقلابی را به جنگ رسانه‌ای «دشمن» ربط داد و گفت: «دشمن با ایجاد جنگ جهانی رسانه‌ای قصد ناامید کردن مردم ایران نسبت به خدمات نظام را دارد.»

وزیر اطلاعات با بیان اینکه «دشمن در مقابل وحدت و انسجام مردم، مسئولان، فرهیختگان و نخبگان دچار استیصال شده»، گفت: «دست دشمنان با هر توطئه‌ای برای مردم رو شده است.»

بهروز افخمی، فیلمساز، نیز در گفت‌وگو با ایسنا خیزش ایرانیان علیه جمهوری اسلامی را «نمایشی زودگذر خیابانی» توصیف کرد که «فقط تعداد خیلی خیلی کمی از مردم باورش کردند.»

 
خروج از نسخه موبایل