روز چهارشنبه ۲اسفند۱۴۰۱، «اسدالله امرایی» مترجم نامآشنای ایران، در یادداشتی در حساب کاربری اینستاگرام خود از پلمب کتابفروشی «خوارزمی»، از قدیمیترین کتابفروشیهای خیابان انقلاب خبر داد.
آقای امرایی در این یادداشت شرح داده است که بنیانگذار «انتشارات امیرکبیر»، بخشی از سهام انتشارات خوارزمی را در اختیار داشته و سازمان تبلیغات اسلامی پس از مصادره نشر امیرکبیر، حالا «مدعی فروشگاه [خوارزمی] شده» است.
رسانههای ایران نیز نوشتهاند که این کتابفروشی با حکم قضایی پلمب شده و در یک قدمی مصادره به نفع سازمان تبلیغات اسلامی قرار گرفته است.
کتابفروشی خوارزمی در سال ۱۳۴۸ راهاندازی شد و سازمان تبلیغات اسلامی هم از سالها پیش خواهان مصادره آن بوده است.
این سازمان مدعی است که از طریق مراجع قضایی در مورد مالکیت این کتابفروشی، در روز ۲اسفند موفق شده است حکم منجر به پلمب یکی از بزرگترین و قدیمیترین فروشگاههای کتاب شهر تهران را دریافت کند.
مدیر این کتابفروشی نیز ضمن تایید این خبر گفته است، سازمان تبلیغات اسلامی قصد دارد «این کتابفروشی را مصادره کنند.»
«مجید طالقانی»، تاکید کرده است که فعالیت این کتابفروشی ارتباطی با «انتشارات خوارزمی» که پیش از این با فشار سازمان تبلیغات اسلامی بسته شد، ندارد و این کتابفروشی حق و حقوق من است و تمام اموال من در این کتابفروشی است.»
مجید طالقانی از سال ۱۳۶۳ با «علیرضا حیدری» در انتشارات خوارزمی همکار بود و پس از درگذشت او در سال ۱۳۸۶، مدیریت کتابفروشی و چاپ و پخش کتابهای خوارزمی را برعهده گرفت.
او گفته است که از یک سال قبل، سازمان تبلیغات اسلامی برای تخلیه کتابفروشی خوارزمی تهدیدهای خود را آغاز کرده و بدون هیچ ابلاغی در آستانه «شب عید»،تهدید خود را عملی کرده است.
هشت سال پیش، دادگاه تجدیدنظر رای دادگاه بدوی را مبنیبر مصادره انتشارات خوارزمی به نفع سازمان تبلیغات اسلامی تایید کرد و اینک کتابفروشی خوارزمی نیز در یک قدمی مصادره قرار گرفته است.
«مجدالدین معلمی»، مدیرعامل بنیاد کتاب سازمان تبلیغات اسلامی، گفته است که پرونده مصادره کتابفروشی خوارزمی ۲۰ ساله است و این سازمان بخشی از سهام خوارزمی را در آن زمان خریداری کرده است. او همچنین گفته است «کتابفروشی با مدیریت جدید که در مجمع عمومی تصویب شده، به کار خود ادامه میدهد».
دادگاه انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۸ با صدور حکمی، انتشارات امیرکبیر را به نفع سازمان تبلیغات اسلامی مصادره کرد.
«عبدالرحیم جعفری» تا پیش از اینکه از دنیا برود بهمدت ۴۰ سال برای پس گرفتن انتشارات امیرکبیر تلاش کرد و در نهایت بدون اینکه نتیجهای حاصل شود، چشم از جهان فرو بست.
سازمان تبلیغات اسلامی نیز طی این مدت، به این بهانه که جعفری یکی از کارگزاران دوره پهلوی بوده است، مصادره اموال او را حق خود دانست و حاضر نشد این مالکیت غصب شده را به او یا فرزندانش بازگرداند.
از: ایران وایر