سایت ملیون ایران

اعتراضات صنفی؛ سومین روز اعتصاب کارگران فصلی و رسمی هفت‌تپه

صبح امروز دوشنبه ۲۲ اسفندماه جمعی از کارگران و کارکنان سیمان ایلام در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلاتشان دست به تجمع زدند.

 

بر اساس گزارش‌های رسیده به «ایران‌وایر»،اعتصاب از کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه امروز دوشنبه۲۲اسفند، برای سومین روز متوالی ادامه دارد.

کانال مستقل کارگران هفت‌تپه نیز با تایید این خبر نوشته است: «همه با هم برای حق خودمان ایستادگی می‌کنیم.»

کارگران فصلی شاغل در کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه طی سه روز گذشته در اعتراض به عدم تعیین تکلیف قراردادهای کاری خود، دست به اعتصاب زده‌اند.

روز یک‌شنبه۲۱اسفند و هم‌زمان با دومین روز اعتصاب کارگران در شرکت نیشکر هفت‌تپه، انتخابات شورای اسلامی کار با حضور نمایندگانی از اداره کار شهرستان شوش و همراهی چندین مامور انتظامی، در این شرکت در جریان بود.

پیش‌تر کارگران بخش‌های مختلف این شرکت با انتشار پیام‌های خود در کانال مستقل کارگران نیشکر هفت‌تپه مخالفت خود با تشکیل دوباره شورای اسلامی کار را اعلام، و این انتخابات را تحریم کرده بودند.

در ادامه این اعتصاب، در شیفت های عصر و شب روز ۲۱اسفند، کارگران فصلی اقدام به بستن یارد شرکت (محل تخلیه نیشکر) کرده و ضمن حضور و تجمع شبانه در محل از همه کارگران محوطه صنعتی و سایر ادارات دعوت به تجمع و اعتصاب نمودند.

۷مهر۱۴۰۰، کارگران نیشکر هفت‌تپه با اعلام انحلال شورای اسلامی کار، در اقدامی نمادین در دفتر این شورا را با گل مسدود کردند.

علاوه بر این شماری از بازنشستگان  مخابرات در استان‌های یزد، تهران، لرستان و خراسان رضوی امروز دوشنبه ۲۲ اسفندماه در اعتراض به عدم رسیدگی به‌ مشکلات‌شان در مقابل اداره کل شرکت مخابرات شهرهای محل خدمت خود دست به تجمع زدند.

اتحادیه آزاد کارگران همچنین از برگزاری تجمعی اعتراضی توسط شماری از  کارگران و کارکنان شرکت سیمان ایلام خبر داده و نوشته است که کارگران معترض در اعتراض به  وضعیت حقوق، اضافه کار، پاداش و عدم تبدیل وضعیت در محل این شرکت نجمع کرده‌اند.

بر اساس اطلاع یک فرد آگاه بخش زیادی از اعتراض این کارگران به این دلیل است که آن‌ها با فعالیت مستمر و مداوم موفق شدند رکورد تولید کلینکررا در کشور بشکنند اما آنچه به عنوان پاداش برای آن‌ها در نظر گرفته شده به کارکنان این شرکت در دفتر تهران پرداخت شده است.

بازنشستگان در اعتراضاتی که طی روزهای گذشته برگزار شده بر شش خواسته خود مبنی بر «همسان سازی حقوق بازنشستگان با شاغلین هم تراز بر مبنای حداقل ۹۰ درصد شاغلین مشابه،  بصورت دائمی توسط دولت و مجلس و تامین اعتبار آن از منابع پایدار در بودجه ۱۴۰۲ برای اجرای قانون، افزایش حقوق‌های سالیانه طبق مواد ۶۴ و ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری بر اساس میزان تورم واقعی در جامعه، تسریع در اجرا و پرداخت ۱۴هزار میلیارد تومان بابت متناسب سازی حقوق‌ها، جزء ۳و ۴ بند (ی) تبصره (۲) قانون بودجه ۱۴۰۱ به صندوق های بازنشستگی  کشوری و لشکری، با توجه به اعلام ریاست سازمان برنامه و کمیسیون بودجه مجلس مبنی بر منطبق بودن ۱۰۰ درصدی درآمدها و مصارف در بودجه سال جاری بعد از گذشت ۱۱ ماه تا پایان اسفند ماه ۱۴۰۱، تهیه و تنظیم آیین‌نامه اجرایی ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری با موضوع بیمه پایه و تکمیلی جامع، کامل بازنشستگان، طوری که تمام هزینه‌های درمانی آنان را پوشش دهد، اجرای حق مناطق جنگی بازنشستگان مشمول موضوع بند ث و ج ماده‌ی ۱۱۲ قانون برنامه‌ ششم مانند شاغلین این مناطق،  پرداخت حق رفاهیات قانونی نقدی و غیرنقدی همچون شاغلین هر دستگاه به بازنشستگان، سختی کار بند ۳ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری، ۱۵درصد وزارت بهداشت و درمان، یک مدرک بالاتر ایثارگران، مطالبات و دیون ناشی از صدور احکام مهر ۹۹ بابت گروه های ارفاقی، رزمندگی، هزینه های فوت و ازدواج و دیگر معوقات» تاکید دارند

روز گذشته نیز علاوه‌بر کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه دست‌کم ده تجمع صنفی دیگر نیز برگزار شد.

شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای اهواز، کرمانشاه، شوش، شوشتر و کرمان در مقابل ساختمان اداره تامین اجتماعی این شهرها، جمعی از کارگران دولتی در مقابل ساختمان شورای نگهبان، گروهی از بازنشستگان صنایع فولاد ایران در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد تهران، شماری از مالباختگان شرکت آذویکو در مقابل ساختمان دادگستری کل استان تهران، جمعی از پرستاران در مقابل ساختمان استانداری قزوین و گروهی از بازنشستگان فولاد اصفهان در این شهر، در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.

بر اساس ویدیوهای منتشر شده از تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی اهواز، در مقابل ساختمان اداره کل تامین اجتماعی خوزستان، جمعیت معترض با در دست داشتن پلاکاردها و سر دادن شعارهایی اعتراضی، خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.

 

اتحادیه آزاد کارگران نیز ویدیویی از تجمعات اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی کرمانشاه مقابل ساختمان اداره تامین اجتماعی این شهر منتشر کرده است.

علاوه‌بر این، شورای بازنشستگان ایران از برگزاری تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی شوش، شوشتر و کرمان در مقابل ساختمان اداره تامین اجتماعی این شهرها خبر داد.

هم‌زمان با برگزاری تجمعات اعتراضی بازنشستگان، خبرگزاری کار ایران، «ایلنا»، از تجمع شماری از کارگران دولتی از نهادهای مختلف در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان در مقابل ساختمان شورای نگهبان خبر داد.

بر اساس گزارش ایلنا، کارگران حاضر در این تجمع خواستار حذف عبارت «حقوق و دستمزد مشمولان قانون کار در دستگاه‌ های اجرایی» از متن بند الف تبصره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۲ هستند. در این بند از بودجه، مزد کارگران دولت به طور غیرقانونی برابر با افزایش حقوق کارمندان تعیین شده است.

یکی از کارگران معترض به ایلنا گفته است: «تعیین دستمزد همه کارگران کشور برعهده‌ شورای عالی کار است و امیدواریم قبل از پایان سال، شورای نگهبان مقدمات حذف این عبارت غیرقانونی را فراهم سازد.»

اعتراض کارگران بخش دولتی یک هفته مانده به پایان سال ۱۴۰۱، در حالی صورت می‌گیرد که حداقل حقوق کارگران در سال پیش‌رو هنوز مشخص نشده است. اتفاقی که پیش‌تر کم‌سابقه بود و معمولا در بهمن‌، تکلیف این رقم روشن می‌شد.

اختلاف نظر میان کارگران و دولت در شورای عالی کار باعث شده است که دستمزد حداقلی کارگران تا به امروز مشخص نشود. به همین علت کارگران به منظور جلوگیری از خلاف قانون عمل‌کردن دولت، صبح یکشنبه مقابل شورای نگهبان  تجمع کردند. 

در تجمع روز یکشنبه این کارگران، افرادی از نهادهای مختلف از جمله وزارت نفت و کلاه‌زردهای وزارت نیرو حضور داشتند. کارگران از شهرهای مختلف به تهران آمدند تا برای پیگیری مطالبات صنفی خود در این تجمع حاضر شوند.

بر اساس داده‌های رسمی مرکز آمار ایران، سبد معیشت خانوارهای کارگری رقمی معادل ۱۷ میلیون و ۸۴۳ هزار تومان (حدودا ۱۸ میلیون تومان) است، رقمی که بعید است در شورای عالی کار تصویب شود. دولت ابتدا روی ۲۰ تا  ۲۵ درصد افزایش حقوق اصرار داشت و از احتمال ۴۰ تا ۵۰ درصدی افزایش حقوق هم خبرهایی شنیده می‌شد. رقم‌هایی که به سبد معیشت حداقلی شهروندان نزدیک هم نیست و با توجه به تورم بی‌سابقه و افزایش قیمت‌ها، مشخص نیست کارگران چگونه می‌توانند از پس مخارج زندگی بر بیایند؟

اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز یکشنبه۲۱اسفند، همچنین از برگزاری تجمع شماری از بازنشستگان صنایع فولاد ایران در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان خبر داد.

بر اساس ویدیوهای منتشر شده از این تجمع، معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی، در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد تهران دست به تجمع زدند.

روز یکشنبه۲۱اسفند، همچنین شماری از مالباختگان و حواله‌ داران شرکت آذویکو، در مقابل ساختمان دادگستری کل استان تهران تجمع کردند.

«رسیدگی به پرونده کلاهبرداری این شرکت و تحویل خودروها پیش خرید شده توسط شهروندان»، از جمله مطالبات معترضان حاضر در این تجمع عنوان شده است.

شورای بازنشستگان ایران، همچنین از تجمع اعتراضی شماری از  پرستاران در قزوین در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان خبر داد.

ویدیوهای منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی همچنین نشان می‌دهد گروهی از بازنشستگان فولاد اصفهان، با مطالباتی همچون «عدم رسیدگی به وضعیت نامناسب معیشتی و حقوق و مزایای بازنشستگان فولاد اصفهان»، دست به تجمع اعتراضی زدند.

مطالبات بازنشستگان کاملا صنفی و تجمعات آن‌ها در راستای مطالبات معیشتی، درمانی و رفاهی آنها برگزار میشود. بازنشستگان کشوری و لشکری و تامین اجتماعی و پیشکسوتان آنها چندین سال است ازطریق مذاکره ، دیدار و رایزنی، امضای کارزارهای االکترونیکی، نامه نگاری در شبکه‌های اجتماعی، حضور میدانی و دیدار حضوری با مسئولان جهت احقاق حق و حقوق از دست رفته تلاش می‌کنند. آن‌ها می‌گویند «به اجرای عدالت و رفع تبعیض» مصر هستند.

خروج از نسخه موبایل