نیلوفر حامدی (چپ) و الهه محمدی از همان روزهای آغاز اعتراضات سراسری بازداشت شدند
در آستانه نوروز، فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران از جمهوری اسلامی ایران خواست تا «همه روزنامهنگاران زندانی را آزاد کرده، سرکوب رسانهها را متوقف کرده و جریان آزاد اطلاعات را تضمین کند».
آنتونی بلانگر، دبیرکل این فدراسیون، روز پنجشنبه، ۲۵ اسفند، گفت به مقامات ایرانی «تعهدات بینالمللی» این کشور در قبال حقوق بشر و آزادی بیان مردم خود را یادآوری میکند و همه شهروندان، از جمله روزنامهنگاران، باید از این حقوق و آزادیها برخوردار باشند.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران با این درخواست از نامه انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران به رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران حمایت کرد. در آن نامه آمده بود که روزنامهنگاران مرتکب خطایی نشدهاند که مستحق چنین سختگیریهای شدید باشند.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، با سابقه ۹۸ سال که از مقر فرانسه فعالیت میکند، اعلام کرد با گذشت شش ماه از آغاز اعتراضات در ایران پس از مرگ مهسا امینی، هنوز دستکم ۱۵ روزنامهنگار پشت میلههای زندان هستند.
دو تن از آنها، نیلوفر حامدی و الهه محمدی هستند که نخستین گزارشها را در مورد مرگ مهسا امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی تهران منتشر کرده و با اتهامات سنگین روبهرو هستند.
در شش ماه اعتراضات بیش از صد خبرنگار بازداشت، زندانی یا احضار شدند اما حدود ۵۰ تن از آنها با قید وثیقه آزاد شدند.
رئیس قوه قضاییه این هفته تأیید کرد که دستکم ۲۲ هزار تن در اعتراضات اخیر بازداشت شدند که به گفته او، با «عفو رهبر» از محاکمه و مجازات رهایی یافتند.
از سوی دیگر، بعد از آغاز انتشار گزارشها از سوی خبرنگاران ایرانی در رسانههای داخلی در مورد مسمومیت مشکوک دختران دانشآموز در مدارس ایران، روزنامهنگاران دوباره هدف تهدید و ارعاب قرار گرفتند و دستکم یک روزنامهنگار به نام علی پورطباطبایی در قم بازداشت شد.
جمهوری اسلامی ایران سالهای طولانی است که در شاخصهای جهانی آزادی رسانهها، روزنامهنگاران و آزادی اطلاعات و اینترنت، یکی از پایینترین رتبهها را دارد و همواره مورد انتقاد نهادهای بینالمللی است.
از: رادیو فردا