سایت ملیون ایران

اوکراین خواستار نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل برای مقابله با باج‌خواهی هسته‌ای روسیه شد

ار اف ای

اوکراین از برنامۀ ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه برای استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در بلاروس به شدت انتقاد کرد و خواستار تشکیل جلسۀ اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد برای مقابله با «باج‌خواهی هسته‌ای کرملین» شد.

وزارت امور خارجۀ اوکراین، روز یکشنبه ۶ فروردین در بیانیه ای، برنامۀ ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه مبنی بر استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در بلاروس را «یک اقدام تحریک‌آمیز دیگر» از سوی مسکو دانست و تأکید کرد که «این اقدام منجر به تضعیف کل نظام امنیت بین‌المللی خواهد شد».

وزارت امور خارجۀ اوکراین در ادامۀ این بیانیه، همچنین استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی روسیه در بلاروس را به مثابۀ تخطی از اصول معاهدۀ منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و نظام امنیت بین‌المللی، قلمداد کرد.

وزارت امور خارجۀ اوکراین در این بیانیه تأکید کرد: «روسیه با این اقدام یک بار دیگر بر ناتوانی خود در مباشرت مسئولانه در زمینۀ تسلیحات هسته‌ای به عنوان ابزاری برای بازداری و پیشگیری از جنگ و نه به عنوان ابزار تهدید و ارعاب، مهر تأیید می زند».

در ادامۀ این بیانیه آمده است: «اوکراین از تمامی اعضای جامعۀ بین‌المللی می‌خواهد تا قاطعانه نسبت به غیرقابل قبول بودن اقدامات تحریک‌آمیز هسته‌ای رژیم جنایتکار پوتین هشدار دهند و اقدامات قاطعی را برای شناسایی و جلوگیری از هرگونه استفادۀ احتمالی دولت متجاوز روسیه از سلاح‌های اتمی اتخاذ کنند».

به گزارش خبرگزاری رویترز، اوکراین خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد در این زمینه شده است و همچنین از کشورهای عضو گروه هفت (جی۷)  و اتحادیۀ اروپا خواسته است تا در صورت تصمیم الکساندر لوکاشنکو برای پذیرش استقرار تسلیحات هسته‌ای روسیه، نسبت به عواقب گستردۀ این اقدام به بلاروس هشدار دهند.

این در حالی است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، روز شنبه ۲۵ مارس، با اعلام برنامۀ مسکو مبنی بر استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی روسیه دربلاروس، مدعی شد که این اقدام اصول معاهدۀ بین‌المللی منع اشاعۀ سلاح‌های هسته‌ای را نقض نمی کند و روسیه کنترل تسلیحات خود را به بلاروس واگذار نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ولادیمیر پوتین همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود در روز شنبه مدعی شده است که الکساندر لوکاشنکو نیز خواستار استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی روسیه در بلاروس شده است. این در حالی است که دولت مینسک هنوز علناً اظهارات ولادیمیر پوتین را تأیید نکرده است.

ولادیمیر پوتین همچنین تأکید کرد که برنامۀ روسیه برای استقرار این تسلیخات هسته ای تاکتیکی در بلاروس، در پاسخ به حمایت نظامی بریتانیا و کشورهای غربی از اوکراین است.

دو کشور بلاروس و روسیه روابط نظامی نزدیکی دارند و به رغم آنکه ارتش بلاروس رسماً وارد جنگ اوکراین نشده است اما دولت مینسک سال گذشته به مسکو اجازه داد تا از خاک بلاروس برای اعزام نیروهای نظامی خود به اوکراین استفاده کند.

در حالیکه بیش از یک سال از آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین می گذرد، تصمیم پوتین مبنی بر استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در خارج از مرزهای روسیه، گمانه‌زنی‌ها پیرامون روی آوردن احتمالی این کشور به حملات اتمی را افزایش داده است.

کشور بلاروس علاوه بر اوکراین با سه کشورعضو ناتو از جمله لهستان، لیتوانی و لتونی هم‌مرز است و تصمیم ولادیمیر پوتین منجر به افزایش نگرانی ناتو و اتحادیه اروپا شده است.

خروج از نسخه موبایل