سایت ملیون ایران

عید فطر مردمی بر مزار مهسا امینی و کشته‌شدگان اعتراضات در شهرهای با جمعیت کُرد

ایران اینترنشنال

شماری از مردم شهرهای با جمعیت کُرد ایران روز یکم اردیبهشت، هم‌زمان با عید فطر، بر مزار ژینا (مهسا) امینی و کشته‌شدگان اعتراضات سراسری حاضر شدند. در آرامستان آیچی سقز که با حضور گسترده نیروهای حکومتی محاصره شده بود، شهروندان بر مزار ژینا فریاد «شهید نمی‌میرد» سر دادند.

شمار زیادی از شهروندان در شهرهای سقز، بوکان و مهاباد روز جمعه با حضور بر سر مزار قربانیان جمهوری اسلامی، یاد آن‌ها را گرامی داشتند.

سقز

ویدیوهای رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهند مردم در سقز بر سر مزار ژینا (مهسا) امینی، دختر جوان کشته‌شده به دست ماموران گشت ارشاد که مرگ او آغازگر جنبش «زن، زندگی، آزادی» شد رفتند و فریاد «شهید نمی‌میرد» سر دادند.

شماری از مردم نیز در تجمع خود بر مزار ژینا، فریاد «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند.

ویدیوهای دیگری نیز حاکی از حضور گسترده ماموران حکومتی بر مزار کشته‌شدگان خیزش انقلابی در آرامگاه آیچی شهر سقز بود که می‌خواستند مانع اجرای مراسم برای آن‌ها از سوی مردم شوند.

سازمان حقوق بشری هه‌نگاه با انتشار تصاویری از درگیری همسر فریدون محمودی، از کشته‌شدگان اعتراضات مردمی سقز با نیروهای سرگوب‌گر حکومتی در آرامستان آیچی این شهر خبر داد.

به گفته شاهدان عینی، او خطاب به نیروهای حکومتی گفت: «شما مزدور و خودفروش هستید و من هم آماده‌ام به مانند همسرم جانم را فدای مردمم کنم.»

فریدون محمودی ۳۳ ساله جزو نخستین کسانی بود که در اعتراضات سراسری پس از قتل حکومتی مهسا امینی در روز ۲۸ شهریور کشته شد.

در مراسم چهلمین روز کشته شدنش نیز همسر او تصویر فریدون را بالای دست برد و فریاد زد: «فریدون نمی‌میرد!»

بوکان و مهاباد

روز جمعه مردم مهاباد هم بر سر مزار جان‌باختگان خیزش انقلابی حضور یافته و سرودهایی انقلابی و حماسی همخوانی کردند.

در بوکان هم شماری از مردم بر مزار کشته‌شدگان اعتراضات اخیر حضور یافته و سرودهایی را همخوانی کردند.

همچنین تعدادی از فعالان زن این شهر با شعار «ژن ژیان ئازادی» (زن، زندگی، آزادی) و به یاد کشته‌شدگان مقاومت مردمی این شهر، ۲۲ نهال را در دامنه کوه «بَرد زَرد» بوکان کاشتند.

حجاب برای مسوولان حکومت «مسابقه» است

با گذشت بیش از هفت ماه از قتل حکومتی مهسا امینی به بهانه آن‌چه اجرای قانون حجاب نامیده شد و با وجود صدها کشته و مجروح اعتراضات پس از آن، «مسابقه حجاب» برای مقامات نظام «به قیمت جان مردم» ادامه دارد.

غلامعلی حداد عادل، رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی گفت: «در مساله حجاب نباید یک عده رها کنند و بگویند دیگر نمی‌شود کاری کرد و قبول کنند این مسابقه با باخت به پایان رسیده است.»

آن‌چه حدادعادل از آن با عنوان مسابقه یاد کرد اما تلاش زنان برای دست‌یابی به حقوق اولیه خود از راه نافرمانی‌های مدنی است که بازداشت، محرومیت اجتماعی گسترده و حتی مرگ آنان را به همراه داشته است.آن‌چه حدادعادل از آن با عنوان مسابقه یاد کرد اما تلاش زنان برای دست‌یابی به حقوق اولیه خود از راه نافرمانی‌های مدنی است که بازداشت، محرومیت اجتماعی گسترده و حتی مرگ آنان را به همراه داشته است.

خروج از نسخه موبایل