سایت ملیون ایران

کشف فساد در شهرداری تهران به ارزش نیمی از بودجه یک سال این مجموعه؛ ماجرا چیست؟

افشای فساد در اصولگرایان حرام و در جناح مقابل مباح!

عضو شورای شهر تهران از دستگیری چند متهم به فساد مالی در دفتر زاکانی خبر داد سخنگوی شهرداری تهران گفت: ارزش یکی از این پرونده‌های فسادی که در این مدت کشف‌شده، به اندازه نیمی از بودجه یک سال شهرداری تهران است.
 
آفتاب‌‌نیوز :

عبدالمطهر محمدخانی پیرامون موضوع دستگیری یکی از کارمندان شهرداری تهران که در صحن شورای شهر تهران مطرح شد، عنوان کرد: این همان موضوعی است که شهردار تهران چندبار از جمله روز گذشته و در نشست خبری خود به آن اشاره کردند. دکتر زاکانی تاکید کرد که در راه مبارزه با فساد علاقه‌ای به علنی کردن این موارد ندارد و سعی دارد در عمل با فساد مبارزه و با آن برخورد کند. چندی قبل در پی بروز تخلفات مالی چند تن از کارکنان شهرداری تهران با هوشیاری قابل تقدیر همکاران (نظارتی شهرداری تهران) سازمان حراست شهرداری رصد و کشف شد و پس از جمع‌بندی نهایی و تکمیل گزارش، پرونده آن با دستور ویژه و تاکید شهردار تهران به مراجع قضایی و نهاد‌های امنیتی برای برخورد لازم ارجاع شد.در این زمینه حداکثر هماهنگی و همراهی از سوی شهرداری تهران با دستگاه قضائی و دستگاه‌های نظارتی وجود دارد و ما دست همه نهاد‌ها در مبارزه با فساد را به گرمی می‌فشاریم. همانطور که پیش‌تر شهردار تهران تاکید کرده بود در خصوص مبارزه با فساد با هیچ شخصی تعارف ندارد و در این مسیر فرقی بین فساد انجام شده بین یک فرد یا یک مجموعه هم وجود ندارد.

به نوشته خبرگزاری تسنیم؛ سخنگوی شهرداری تهران عنوان کرد: هدف‌گذاری‌مان در این دوره، کاهش این موارد و پیگیری جدی مبارزه با فساد است و به همین منظور این مبارزه را از خودمان شروع کردیم. مبارزه با فساد، اما محدود به این موارد جزئی نخواهد شد و مبارزه با دانه درشت‌ها را در دستور کار داریم. اولویت اول ما بازگشت اموال و امکانات شهر به نفع مردم و بیت‌المال است. به عنوان نمونه ارزش یکی از این پرونده‌های فسادی که در این مدت کشف شده، به اندازه نیمی از بودجه یک سال شهرداری تهران است.

محمدخانی با بیان اینکه طی روز‌های آینده شهروندان خبر‌های خوشی در خصوص برخورد با پرونده‌ها و بازپس‌گیری اموال شهر خواهند شنید، گفت: با بازگشت این اعداد به خزانه، اتفاقات مثبتی در اداره بهتر شهر انجام می‌شود. ما می‌توانیم از این ظرفیت در راستای افزایش کارآمدی، خدمات‌دهی و رضایت مردم استفاده کنیم. ارزش مبارزه با فساد علاوه بر پاکسازی، مرتب کردن و شفاف کردن مجموعه‌های شهرداری برای ارائه خدمات بیشتر به مردم و کاهش عقب‌ماندگی شهر است.

فساد در دفتر شهردار

روزنامه سازندگی نیز در همین زمینه نوشت: دیروز صحن شورای شهر تهران دوباره به تنش کشیده شد. مهدی عباسی، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا طی تذکری خبر از بازداشت یکی از کارمندان دفتر شهردار تهران به اتهامات مالی را داد. او حتی اعلام کرد که تعدادی دیگر نیز سال گذشته در دفتر زاکانی بازداشت شدند! موضوعاتی که تا به امروز از سوی شهردار و شورای شهر تهران اطلاع‌رسانی نشده بود و شهردار انقلابی دوره ششم همچنان در اظهاراتش مدام بر مبارزه با فساد تاکید می‌کند، اما در دفتر خودش چندین فرد بازداشت شده‌اند. به طوری که عباسی دیروز گفت: «سوالاتی مطرح است که چه کسانی این افراد را وارد شهرداری کرده و به آن‌ها مسئولیت داده‌اند و این افراد با چه کسانی روابط مالی دارند؟» او حتی گفته که بنا بود برخی اتفاقات را پیش از عید افشا کند. این عضو شورای شهر تهران همچنین با ادعای اینکه «افرادی هستند که از آن‌ها اخاذی شده و مورد ظلم قرار گرفته‌اند» گفت که این افراد «اگر صلاح دیده شود، آمادگی دارند در صحن شورا حاضر شوند.» هرچند معلوم نیست، مقصود عباسی از این جمله چه کسی است، اما گفته «کسی که آلوده به فساد باشد، قادر نخواهد بود که با فساد مقابله کند.» به گفته او «خلاف واقع را پشت سر هم تکرار کردن شاید افکار عمومی را قانع کند؛ اما برای بنده باورکردنی نیست.» این عضو شورا همچنین اعلام کرد که «اگر هر فردی احساس می‌کند مطالب من خلاف واقع بوده و شهرداری طیب و طاهر است، جلسات آینده شورا وجود دارد و بنده با مستندات حضور خواهم یافت.»

رگ باد کرده سروری

اما این اظهارات عباسی به مزاج پرویز سروری، نایب‌رئیس شورا و مدافع سرسخت زاکانی و عضو جماعت رهپویان خوش نیامد و در اظهاراتی به انتقاد جدی از افشاگری او پرداخت. هرچند که این اولین بار نیست که سروری در جایگاه نماینده شهرداری و نه نماینده مردم به دفاع از شهرداری می‌پردازد و حتی برخی منابع خبری از درگیری لفظی با عباسی در جلسات خصوصی خبر داده اند، اما این بار سروری بی‌پرده‌تر از همیشه به عباسی تاخت. او که مدام برای توجیه اظهارات خود از جملات رهبر انقلاب مایه می‌گذاشت، گفت «ما دو شاهد اصلی، یعنی آقایان چمران و کاشانی را در حال حاضر داریم که می‌دانند در شورای دوم در جلسه دیدار با مقام معظم رهبری ایشان تاکید داشتند که شورای شهر مدیر انتخاب کرده را با تمام وجود تقویت کند؛ چراکه همچون سربازی است که به میان میدان فرستاده و مجموعه مدیریت شهری باید وی را حمایت کند.» هر چند که سروری در اظهارات خود اشاره نکرد که رهبر انقلاب میان بروز فساد و حمایت فرق قائل می‌شوند و به هیچ‌عنوان در صورت بروز فساد، اجازه حمایت شورا از شهرداری را نمی‌دهند! او با کنایه به اعضای قالیبافی شورا که با شهردار شدن زاکانی مخالف بودند اظهار کرد: «در شورای سوم هفت بار انتخابات برای انتخاب شهردار برگزار شد و هفت نفری که مخالفت کرده بودند پس از انتخاب شهردار از او حمایت کردند و شهر را به آتش نکشیدند که شهردار انتخاب آن‌ها نبوده و در نتیجه تهران به یک قطب سازندگی تبدیل شد. اگر شهردار انتخاب آن‌ها نبود هر جلسه به دنبال یک موضوع و علم کردن یک مساله نبودند. اگر چنین عمل نمی‌کردند، آقای قالیباف می‌توانست شهر را اداره کند؟

سروری: افشای فساد، حاشیه است

سروری اعلام خبر فساد در دفتر شهردار تهران از سوی عباسی را حاشیه خواند و تاکید کرد: «اینکه بخواهیم روی زخم بنشینیم و هر روز شهر را به حاشیه ببریم، درست نیست. آیا در شورای انقلابی، رهبر معظم انقلاب را فصل‌الخطاب می‌دانیم؟» او حتی خبرنگاران اصلاح‌طلب را در کنار خبرنگاران رسانه‌هایی، چون بی‌بی‌سی و اینترنشنال گذاشت و گفت؛ «آیا عملکرد ما بیانگر این موضوع است؟ وقتی عده‌ای بلندگوی ایران اینترنشنال و بی‌بی‌سی می‌شوند و برخی خبرنگاران اصلاح‌طلب، خبرنگاران آن‌ها می‌شوند آیا این موضوع را نشان می‌دهد؟» نایب‌رئیس شورا با بیان اینکه دوره «بگم بگم‌ها» گذشته تاکید کرد: «در بازی شطرنج یک معادله وجود دارد که همه از بین می‌رود و این شاه است که می‌ماند. وقتی شهردار را بی‌اعتبار، بی‌خاصیت و بی‌حیثیت کنیم، کمک به جبهه انقلاب نیست. ما چند چهره همچون شهردار تهران و آقای قالیباف داریم؟ باید از شهردار انتخابی خود حمایت کنیم.» احتمالاً سروری در راستای سیاست‌های زاکانی درباره علنی نشدن فساد با عباسی، دیگر عضو شورا برخورد تندی و تیزی کرد. زاکانی روز دوشنبه در دومین نشست خبری خود اعلام کرد که «علاقه ندارد موضوعات فساد را علنی کند!» زاکانی معتقد است؛ بیشتر «سعی کرده در حوزه مبارزه با فساد عمل کند تا شعار دهد!» او همچنین ادعای وجود شبکه‌های فساد و تخلف در شهرداری تهران را رد کرده و گفته؛ «شبکه فساد وجود نداشته؛ بلکه تخلف چند نفر بوده که خودمان در مجموعه شهرداری آن را کشف، با آن برخورد کردیم و برای برخورد دستگاه نظارتی موضوع را به این دستگاه ارسال کردیم.»

افشای فساد در اصولگرایان حرام و در جناح مقابل مباح!

محمد علیخانی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای پنجم درباره ادعای مبارزه با فساد، اما پنهانی و در پستوی مدیریت شهری انقلابی ششم به «سازندگی» می‌گوید: اظهارات آن‌ها تناقض دارد؛ اگر این فساد از سوی جناح مقابل‌شان رخ بدهد، معتقدند باید آبروی فرد را ببرند، رحم نکرده و در بوق و کرنا کنند، اما وقتی به خودشان می‌رسد، می‌گویند نباید افشاگری کرد، زیرا وحدت را زیر سوال می‌برد! نمی‌شود که شما برای خودتان یک نسخه بپیچید و برای دیگران یک نسخه دیگر، اگر معتقدید باید آبروی مفسد را برد، خب این اعتقاد را برای خودی‌ها هم پیاده کنید که حداقل مردم حس کنند شما شبیه حرف‌هایتان، عمل می‌کنید، همین است که مردم دیگر
اعتمادی به مسئولان ندارند، زیرا این تناقض‌ها را می‌بینند.

علیخانی با بیان اینکه این افراد با شفافیت میانه‌ای ندارند، اظهار کرد: از پسر آقای میرسلیم چه خبر؟ اگر پسر یکی از مسئولان جناح مقابل آن خبط را می‌کرد، همین‌طور برخورد می‌شد؟ یا اینکه تا سال‌ها در رسانه‌هایشان بار‌ها و بار‌ها مطرح می‌کردند؟ نمی‌شود که افشا برای اصلاح‌طلبان مباح باشد و برای خودشان، حرام! اصولگرایی برخی دروغ بزرگ است! این پنهان‌کاری اصولگرایی نیست! این عضو سابق شورای شهر تهران تاکید می‌کند: بنده نمی‌گویم وقتی هنوز چیزی اثبات نشده آبروی کسی برود، باید طبق قانون عمل کرد. اما وقتی اثبات شد این حق مردم است که بدانند چه کسی مفسد بوده، حتی اگر نبوده هم باید اعلام شود. در دوره ششم موارد این چنینی زیاد داشتیم، اما اصلاً معلوم نشده که ماجرا چی بوده حداقل اعلام کنند، درست بوده یا نبوده!

 

 

خروج از نسخه موبایل