در مورد حمله به برجک مرزبانی در مرز حوالی سراوان، خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران ویدئویی منتشر کرد که گویی آمادگی قبلی برای چنین رویدادی را داشته است. چند ساعت بعد از عمومی شدن خبر کشته شدن سربازان در هنگ مرزی، اکیپی با دوربین به خانه سربازان میروند تا خبر «شهادت» فرزندانشان را به پدر و مادرش بدهند.
در این رویداد هنوز هیچ گروهی مسئولیت حمله را بطور رسمی قبول نکرده است. در گذشته در عملیات مشابه حداکثر ۲۴ ساعت بعد یکی از همین گروهها مثل «جیش العدل» در بیانیهای اعلام میکردند که عملیات را طراحی و اجرا کردهاند. حتا رسانهها و مقامات رژیم نیز انگشت اتهام را به سوی گروه خاصی نشانه نرفتند و تنها ادعا شد که «تیم تروریستی» و «اشرار» پشت آن بودند.
ضمناً باید توجه کنیم اولاً سپاه پاسداران بخشی از مأموریتهای خود را به عوامل نیابتی برونسپاری میکند و دوماً بخشی از گروههایی که فعالیت مسلحانه علیه جمهوری اسلامی دارند با درک شرایط مدتهاست دیگر به سبک و سیاق گذشته دست به این شکل حملات نمیزنند زیرا تجربه و همچنین واسطهها به گوش آنها رساندهاند که از بین بردن مرزبانانی که اغلب سرباز هستند یا درجات نظامی پایینی دارند در عمل اقدامی علیه جمهوری اسلامی نیست بلکه قتل شهروندان بیگناهی است که هیچ سهمی در قدرت ندارند.
از تصاویر مربوط به وضعیت برجک مرزبانی چنین پیداست که سطح تخریب بسیار بالا بوده است. بنای برجک بطور کل ویران شده. درواقع اینطور میشود استنباط کرد که مهاجمین از تجهیزات نظامی نیمهسنگین بهره بردهاند. اما واقعیت این است که گروههای مسلح آن مناطق چنین ادواتی ندارند. آنها چریکهایی هستند که اغلب با سلاح سبک مثل اسلحه کلاشنیکوف به عملیات میروند. مستقر کردن سلاح نیمهسنگین مثل توپ ۱۰۶ نیاز به تدارکات جدی دارد.
در آن مناطق تنها نیرویی که سابقه چنین عملیاتی را داشته و ادوات کافی هم دارد خود سپاه پاسداران است! اصلاً بعید نیست که این اقدام با هدف اقدام روانی علیه فعالان بلوچ در منطقه انجام شده باشد. آنها از یکسو از راههای مختلف شرایط را برای «کشتهسازی» فراهم کرده و به موازات آن، با اقدامات روانی و رسانهای از فضای عمومی به نفع برنامههای خود بهرهبرداری میکنند.
هفتههاست به اسم تقویت امنیت در شهرها و شهرستانهای استان سیستان و بلوچستان خیابانها پاتوق نیروهای مختلف نظامی و اطلاعاتی شده است و به هر بهانهای فعالان و جوانان بلوچ را بازداشت و بازجویی میکنند.
وقتی با فعالان بلوچ یا افراد مطلع با فضای عمومی در آن مناطق گفتگو میشود خود آنها بیش از همه به سپاه شک دارند و میگویند این سناریوها نخنما شده و روشی برای منحرف کردن افکار عمومی است.
*شهرام سبزواری پیشتر ارتشی بوده است.
از: گویا