یونیسف با کسری بودجه مواجه است و رقم این کسری در سال ۲۰۲۴ حدود ۸۳۵ میلیون دلار و در سال ۲۰۲۶ نزدیک به ۹۴۱ میلیون دلار خواهد بود
صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف)، با انتشار گزارشی در روز دوشنبه، ۵ ژوئن ۲۰۲۳، به بررسی وضعیت کودکانِ جهان طی ۱۸ سال گذشته پرداخت.
بر پایه گزارش یونیسف، در حد فاصل سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۲ بیش از ۳۱۵ هزار مورد نقض جدی و آشکار حقوق کودکان در سراسر جهان رخ داده که بر پایه ارزیابیهای این نهاد بینالمللی یکی از تاثیراتِ مخرب جنگ و درگیریهای مسلحانه در کشورهای مختلف بهحساب میآید؛ درگیریهای مسلحانهای که غالب آنها در آفریقا، آسیا، خاورمیانه و آمریکای لاتین بهوقوع پیوسته است.
یونیسف در ادامه این بخش از گزارش ۱۸ ساله خود موارد مشخص نقض جدی حقوق کودکان در سراسر جهان را نیز معین کرد. بر اساس مشاهدات و ارزیابیهای کارشناسهای صندوق کودکان ملل متحد، موارد مدنظر از این قرار است: کشته شدن یا معلولیت بیش از ۱۲۰ هزار کودک، استفاده از ۱۰۵ هزار کودک در منازعات مسلحانه، ربوده شدن بیش از ۳۵ هزار کودک و در نهایت ۱۶ هزار مورد اعمال خشونت جنسی به کودکان.
تهیهکنندگان گزارشِ اخیر یونیسف همچنین با ارجاع به پژوهشهای سازمان ملل متحد، تاکید کردند در ۱۸ سال گذشته ۱۶ هزار حمله به مدارس ثبت شده است و کودکان کشورهای مختلف جهان در ۲۲ هزار مورد از دریافت خدمات و کمکهای فوری بشردوستانه محروم شدهاند.
آمارهای منتشر شده در گزارش روز دوشنبهٔ صندوق کودکان ملل متحد در عینحال نشان میدهد میلیونها کودک در حد فاصل سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۲ آواره شدهاند، دوستان و اعضای خانواده خود را از دست دادهاند یا آنها را به اجبار از والدین خود جدا کردهاند.
همزمان با انتشار گزارش تحقیقی یونیسف، کاترین راسل، مدیر اجرایی صندوق کودکان ملل متحد، نیز به اظهارنظر درباره نتایج بهدست آمده از این تحقیق پرداخت.
راسل در بخشی از اظهاراتش، ضمن تاکید بر این نکته که تمامی جنگهای جهان به یک معنا جنگهایی علیه کودکان محسوب میشود، گفت در حالی که جامعه بینالمللی بهخوبی میداند بهمنظور حفاظت از منافع عالیه کودکان در برابر جنگ چه اقداماتی را باید انجام دهد، اما کشورهای مختلف به اقدامهای لازم در این زمینه دست نمیزنند.
مدیران یونیسف میگویند این نهاد بینالمللیِ مدافع حقوق کودکان از کمبود بودجه رنج میبرد. بهعنوان مثال بر اساس برآوردهای انجام شده، یونیسف بهمنظور دخالت اضطراری در وضعیت کودکان آسیبدیده در سراسر جهان، تا سال ۲۰۲۴ به بیش از یک میلیارد دلار بودجه نیاز دارد. از سوی دیگر، اگر صندوق کودکان ملل متحد بخواهد تا سال ۲۰۲۶ اقدامات حفاظتی لازم از کودکان درگیر در جنگ و منازعات مسلحانه بهعمل آورد، باید بودجهای بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار در اختیار داشته باشد.
اما آمارهای مربوط به فعالیتهای یونیسف نشان میدهد اگر تامین بودجه این نهاد بینالمللی بهصورت فعلی ادامه داشته باشد، صندوق کودکان ملل متحد در سال ۲۰۲۴ رقمی نزدیک به ۸۳۵ میلیون دلار و در سال ۲۰۲۶ حدود ۹۴۱ میلیون دلار کسری بودجه خواهد داشت.