سایت ملیون ایران

همایون علیزاده: نگاهی به سازمان مجاهدین خلق ایران

منبع این مطلب سایت همایون علیزاده

نویسنده مطلب: همایون علیزاده

همایون علیزاده: نگاهی به سازمان مجاهدین خلق ایران و تکامل تاریخی و تاثیر این سازمان در رابطه با بحث های مربوط به اپوزیسیون ایران. ترجمه : حبیب .ت. ریاحی. وین، آوریل ۲۰۲۳

پیش‌گفتار

 زمانی‌که از سال ۱۹۸۲ تا ۱۹۸۷ مسئولیت «کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران در اتریش را به عهده داشتم، تجربیاتی از برخورد با هواداران و اعضای سازمان مجاهدین خلق را کسب کردم. در این سال‌ها با کمک کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران و همچنین بخش پناهندگی و مهاجرت در وزارت کشور فدرال اتریش (۱۹۹۵-۱۹۸۷) افرادی از این سازمان توانستند از ترکیه و پاکستان به اتریش آمده و بعدا به فرانسه، امریکا، کانادا و استرالیا مهاجرت کنند. این تجارب مرا بر آن داشت تا فصلی از کتابم (اتو بیوگرافی) را به این سازمان اختصاص دهم. از آنجا که بخش عمده‌ی کتاب بر اساس تحقیقات علمی پیرامون موضوعات خاصی نوشته شده است، پرداختن به تاریخچه و بررسی سازمان مجاهدین خلق، تاثیر و کارکرد آن در انقلاب ایران، استراتژی‌ها و فعالیت‌های آن از ابتدای تاسیس به بعد؛ به زمان بیشتری نیاز داشت تا بتوان بررسی همه جانبه‌ای در مورد این سازمان انجام داد. بنابراین، کار حاضر که شامل بیش از ۳۸۰ پانوشت است را باید از این منظر نگریست. این نوشته مربوط به مجاهدین خلق ایران در شماره‌ی مخصوص اینترنشنال اتریش در ماه ژوئن ۲۰۲۱ منتشر شد.

از دوست و همراه دیرینه‌ام حبیب تاج میر ریاحی٬ که زحمت ترجمه‌ی این اثر را از زبان آلمانی به فارسی به عهده گرفت٬ بسیار ممنون و سپاسگزارم. از دوست عزیز و مهربانم گرجی مرزبان٬ نیز بسیار متشکرم که متن ترجمه شده را مرور کرده است.امید که این اثر را جوانان ایرانی بخوانند تا بدانند چگونه نسل ما در تحقق بخشیدن به دموکراسی، احترام به حقوق بشر و پلورالیسم در ایران ناکام ماند. نسل جوان باید از اشتباهات فاحش نسل گذشته درس گرفته و راه را برای یک نظم اجتماعی کثرت‌گرا و دمکراتیک در ایران هموار نماید.

وین؛ آوریل ۲۰۲۳

درباره نویسنده

همایون علیزاده

همایون علیزاده تحصیلات خود را در علوم سیاسی (دکترا) وحقوق در دانشگاه وین، اطریش (۱۹۷۵-۱۹۸۱) به اتمام و در سال ۱۹۸۳ از آکادمی دیپلماتیک وزارت امور خارجه اطریش فارغ التحصیل شد. از سال ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۵ علیزاده در وزارت کشور فدرال اطریش مشغول به کار بود واز سال ۱۹۸۹ به عنوان معاون بخش پناهندگانی و مهاجرت فعالیت داشت. از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۴ علیزاده به عنوان نماینده کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در آفریقا؛ آسیا و ژنو؛ سویس؛ مشغول بکار بود. از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶، او مسئول بخش پناهندگی دوبلین در وزارت کشور اطریش بود. از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸، وی از طرف وزارت کشور اطریش به دفتر پناهندگی اروپا منصوب شد و به عنوان یک کارشناس ملی در سیسیل، ایتالیا، برای مقابله با بحران پناهندگانی در دریای مدیترانه فعالیت داشت.

برای اطلات بیشتر به این وبسایت  مراجعه کنید:

www.alizadeh.eu

فصل‌های کتاب

 دانلود کتاب در فرمت PDF

 

از: تریبون رادیو زمانه

 

خروج از نسخه موبایل